Optužnice, krivične prijave, i naravno, Simpo



, , , , ,

JANUAR

– Podignuta optužnica protiv Bobana Stoiljkovića Djure. U tekstu optužnice, koju su Vranjske dobile od Posebnog odeljenja beogradskog Višeg suda, navode se detalji koji su prethodili zapleni više od dve tone kokaina u Urugvaju, sadržina presretnutih razgovora i SMS poruka i iskazi optuženih u policiji i pred sudom



– Kompaniji Vigo ukinuta građevinska dozvola za objekat u Bloku Centar 2.

– Apelacioni sud potvrdio presude Osnovnog suda u Vranju po kojima je Miroljub Stanković, bivši direktor ZC, 2006. godine doneo odluku kojom se protivno Zakonu o radu lekarima specijalistima ukida isplata naknade za rad nedeljom – Lekari već imaju izvršne presude na ukupno pet miliona dinara.



– U prvostepenom postupku, Viši sud u Vranju je doneo presudu kojom se usvaja tužbeni zahtev Književne zajednice (KZ) „Borisav Stanković“ i njenog glavnog i odgovornog urednika Miroslava Cere Mihailovića (MCM), protiv tuženog Grada Vranja, „pa se tuženom zabranjuje organizovanje kulturnih manifestacija Borina nedelja i Justinove blagovesti, kao i raspisivanje konkursa i dodela književne nagrade Borisav Stanković.

– Poreska uprava objavila je spisak na kome “Simpo” sa pedeset miliona evra zauzima sedmo mesto u Srbiji po visini neizmirenih obaveza po osnovu javnih prihoda. Ako se uzme u obzir činjenica da se radi o preduzeću koje nije u stečaju niti u restrukturiranju, onda je vranjska fabrika na čelnoj poziciji.

– Stojan Dimčić i  Dragan Ilić zaposlili decu bez konkursa u kompaniji “Dunav”, koja je u partijskoj raspodeli pripala socijalistima.

FEBRUAR

– Podneta krivična prijava protiv Zorana Antića, predsednika Sportskog saveza. Šef vranjskih socijalista pod policijskom sumnjom da je periodu 2006-2010. odobravao da se sa tekućeg računa isplaćuju neto zarade i druge prinadležnosti igračima FK „Dinamo“, navodno sa namerom da neprijavljujući zakonito stečene prihode fudbalera izbegne plaćanje poreza i doprinosa

– Sa Odeljenja ginekologije Zdravstvenog centra nestali adapteri sa laporaskopskog odeljenja, direktor Uroš Trajković optužio pojedine zaposlene za diverziju.

– Izgoreo jugo vlasništvo oca Zorana Antića, sadašnjeg gradonačelnika, kome je pola godine pre toga zapaljen pasat. Slađan Velinović, načelnik PU izjavio da Policijska uprava Vranje ne raspolaže saznanjima o postojanju kriminalnih grupa koje se bave paljevinama automobila u Vranju.

– Većnik Branimir Stojančić otvorio kafić u Brankovoj ulici.

– Predsednik Srbije Boris Tadić posetio Surdulicu.

MART

– Više tužilaštvo po krivičnoj prijavi policije naložilo istragu protiv Dejana Nikolića zv. Kantar pod sumnjom da je sa još pet osoba iz Vranja i okoline navodno organizovao ilegalno klađenje i ostvario prihod od preko milion evra koji nije prijavljen državi. Nikolić pritvoren.

– Uveliko traju pripreme za izbore.

– Odbojkaš Ivan Miljković na berzi za nešto malo preko 30.000 evra kupio 17.058 akcija vranjske Kompanije „Simpo“.

– Gradska izborna komislija dovela u pitanje regularnost izborne liste URS.

APRIL

– Velika tuča u Brankovoj ulici. Grupa od šest maskiranih osoba napala petoricu mladića od kojih su dvojica lakše povređeni. Ispostavilo se da su ovi, navodno, kolateralna šteta jer je trebalo da budu napadnuti neki drugi momci. Ulica priča da je reč o nastavku višemesečne netrpeljivosti dve grupe – „brazilaca“ i „šestoškolaca“.

– U jeku predizborne kampanje, dok njegov partijski šef Mlađan Dinkić bombarduje javnost pričama o departizaciji, direktor ZC Uroš Trajković potpisao rešenja za zapošljavanje 92 radnika na određeno vreme, mimo sklopljenog ugovora o finansiranju plata sa RFZO i bez odobrenja Ministarstva zdravlja.

– Posle 25 godina rokovođenja, Velin Ilić smenjen sa mesta prvog čoveka Alfa plama.

– Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica preskočio sve partijske konkurente iz Pčinjskog okruga, pa i Zorana Antića i Negovana Stankovića, i ulazi u Predsedništvo, najviši partijski organ SPS koji odlučuje o vitalnim pitanjima za stranku.

MAJ

– Socijalisti pobedili na lokalnim izborima 6. maja, naprednjaci i demokrate iza njih, veliki uspeh URS. Počinju pregovori o formiranju gradske vlasti. Novica Tončev neprikosnoven u Surdulici, Vladimir Zaharijev u Bosilegradu.

– Zoran Antić, Zoran Knežević i Siniša Mitić glavni kandidati za gradonačelnika Vranja.

– Naprednjaci optužuju demokrate za mahinacije na izborima.

– Novi sukobi „brazilaca“ i „šestoškolaca“, mladić prebijen i izboden.

– Posle pobede Tomislava Nikolića njegov prezimenjak Dragan, šef SNS Pčinjskog okruga najavio saradnju sa socijalistima.

– Demokrate veruju da će ponovo sa socijalistima napraviti većinu. Njihov šef Goran Stefanović poručuje da im ne treba treći partner.

– Poplava na Odeljenju ginekologije ZC.

– Davora Tasića, trenera FK Dinamo iz Vranja, brutalno je pretukla veća grupa hulgana. „Bilo ih je petnaestak u grupi. Znam ko su napdači i zašto su to učinuli, ali ću sve prepustiti policiji, kojoj je napad prijavljen“– izjavio je Tasić.

JUN

– Vranje dobilo prve sudske izvršitelje.

– Dejan Nikolić Kantar, posle tromesečnog pritvora zbog sumnje da je nelegalno organizovao igre na sreću, optužuje policijske čelnike „da mu nameštaju“.

– Grupa radnika Simke optužuje rukovodioce za mobing.

– Italijanska Kompanija Top sofa kupila tri pogona Jumka.

– U velikoj akciji srpske policije, u Vranju uhapšeni Saša i Suzana Stanojković. Policija sumnja da su uhapšeni, kao predstavnici fantomskog udruženja „Gem kolekšn klub“, vrbujući Vranjance i ljude iz okoline da plate 2.290 evra za članstvo u strukturi te organizacije zaradili više stotina hiljada evra.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar