Biser vranjskog sporta



Ubedljivo najbolja

Ubedljivo najboljaDragana Sretenović (17), kik bokserka KBK Vranje je bez premca najbolja sportistkinja Vranja u 2012. Godini. O tome govore njeni rezultati ostvareni za klub i u dresu reprezentacije Srbije. Na sedam državnih, evropskih i svetskih takmičenja osvojila je šest zlata i jedno srebro.



– Sigurno da je 2012. godina za mene najuspešnija do sada u takmičarskom pogledu. Sve su mi medalje drage na svoj način, iza svake stoje potoci prolivenog znoja na treninzima, taktičke i psihološke pripreme sa trenerom Igorom Mladenovićem, saveti drugog trenera Verdrana Taškovića… Ipak, ako moram neku da izdvojim to je zlatna medalja u dresu reprezentacije Srbije na Svetskom junioskom prvenstvu u Bratislavi, u disciplini lou kik – navodi za „Vranjske“, Dragana.

Prvo veće, zvanično takmičenje, Drgana je imala 24. marta, prvenstvo centralne Srbije za juniorke gde je dominirala i osvojila zlato, u disciplini ful kontakt. Usledila je jedina bronza u 2012. godini, discilini K-1.



– Kik boks je zahtevan sport, pored maksimalne pripremljenosti i individualnih kvaliteta mora da vas služi i sportska sreća. Možete koliko god hoćete da dominirate znanjem, veštinom i snagom, ali jedna, na oko, bezazlena povreda može da vas košta prvog mesta i zlatne medalje – kaže Dragana.

Već na sledećem izbornom juniorskom prvestvu Srbije osvojila je zlato, početkom maja, u disciplini ful kontakt i obezbedila sebi mesto u reprezentaciji Srbije.

– Svoju vrhunsku formu potvrdila sam na još jednom izbornom prvenstvu Srbije, 30. juna, osvojivši zlato. Sve je, od tada, bilo podređeno pripremama za svetsko junirsko prvenstvo, odradila sam dve vrste priprema, sa klubom na Besnoj kobili i sa reprezentacijom na Tari i put ka svetskom zlatu bio je otvoren – navodi Dragana..

Do kraja godine osvojila je još dva zlata na prvenstvima centralne Srbije, u disciplinma „lou kik“ i K1.

– U 2011. godini bila sam juniorski prvak Evrope, u 2012. godini sveta, u narednoj godini želim da nastavim kontinuitet uspeha i da kroz vreme sve moje dosadašnje rezultate i uspehe potvrdim kao seniorka – ističe Dragana.      

Sretenovićeva je izuzetno talentovana, vredna i radna na treninzima. Krase je izuzetne moralne i ljudske osobine koje je ponela iz porodice.

Prema rečima trenera Igora Mladenovića i selektora Srbije Nebojše Miloševića, Dragana je pravi biser srpskog kik boksa koji će se tek kititi medaljama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar