Uroš ostaje u Zdravstvenom centru, DSS se vraća u vlast



U istom timu: Stanojević, Stanković i Trajković

Sve će biti mnogo jasnije naredne nedelje kada dolazi ministarka Verica Kalanović, koja je Vranjancima na vreme rekla da se ne nadaju nekim ozbiljnijim parama dok URS ne uđe u lokalnu vlast



 



U istom timu: Stanojević, Stanković i TrajkovićSve je bilo idilično – potpisan je sporazum o ulasku URS u vranjsku vladajuću koaliciju, bilo je tu osmeha, celivanja, slikanja, i svi su bili srećni i zadovoljni. No, ispostavilo se da ništa nije onako kako se čini na prvi pogled, i da dogovor oko podele vlasti u Vranju ne ide ni glatko, ni brzo. Na poslednjem koalicionom sastanku, održanom u predvečerje Svetog Nikole, dogovorena je priča oko glavnog kamena spoticanja, Zdravstvenog centra. URS, tako nahranjen, ponovo se vratio u uobičajenu ilegalu.

HAREMLUKANjE

Sad se ispostavilo da ima problema u dogovaranju između glavnih igrača, SPS-a i SNS-a, a novina je da DSS, izgleda, i zvanično ulazi u vlast. Tako, mirna i stabilna koalicija dobrano se uzburkala, ali se potpuno smirivanje situacije očekuje poslednje nedelje ove godine, kada u Vranje dolazi ministarka i funkcionerka URS Verica Kalanović, e da se konačno izjasni, u novcu, šta hoće a šta neće ili, šta može a šta neće. Posle toga, sve će biti jasnije. Do tada, važi dogovor  da Uroš Trajković ostane na mestu direktora Zdravstvenog centra, do okončanja konkursa za to radno mesto, za koji se pak ne zna ni kada će biti raspisan. Dom zdravlja pao je u deo koaliciji SPS-SNS, pa sada oni valja da se dogovore kome će šta od te utešne nagrade da pripadne. U vlasti ostaju mnoga stara lica, pojavljuju se i neka nova, pregovori su u punom jeku a njihov ishod sada je već izvestan – u najkraćem je opis aktuelne vranjske političke situacije.

I mesto i sastav su bili isti – „Haremluk“, i Zoran Antić (SPS), Dragan Nikolić (SNS), Uroš Trajković (URS), Branimir Stojančić (SPS), Dejan Tričković (SNS) i Dragan Janjić (URS).

Prema rečima Dragana Nikolića,  predsednik Okružnog odbora SNS, dogovor oko ZC postignut je na taj način da Trajković ostaje direktor, a da „ostali“ dobijaju mesto zamenika generalnog direktora, jednog pomoćnika, direktora Doma zdravlja i njegovog pomoćnika.

– Cilj je bio da svi dobiju a da niko ne izgubi. Sada ostaje da SNS i SPS postignu dogovor šta će kome pripasti od toga, i da se to do nedelje stavi na papir – jasan je Nikolić.

Prema nezvaničnim saznanjima „Vranjskih“, mesto pomoćnika rezervisano je za Miroljuba Stankovića iz DSS-a, dok će se o ostalim mestima pregovarati.

Čini se da je u ovoj podeli Bolnica pripala URS-u, a to direktorsko mesto trenutno zauzima Dušan Aleksić iz SPS-a. Odlazi li on?

– Niko nigde neće otići, samo polako. Prave se konsultacije, analize, pravi se koncept. Neka prenoći. Još nije stavljena tačka, otvoreno je sve – tajanstven je gradonačelnik Antić.

Prema dogovoru u „Haremluku“, URS-u se ostavljaju sva direktorska mesta koja trenutno drži (Apoteka i Biblioteka), svi sekretarijati (Kancelarija za mlade i Zavod za informatiku), a dobiće još  jedno mesto u Gradskom veću i jedno mesto pomoćnika gradonačelnika.

Iako se pretpostavlja da će nova gradska većnica ponovo biti Nela Cvetković, nema potvrde ove informacije, jer se niko iz URS-a, pa ni ona, ne javljaju na sukcesivne telefonske pozive.

Sa druge strane, mesto pomoćnika gradonačelnika rezervisano je za Dragana Janjića, koji je izvesno vreme taj posao radio i u prethodnoj vlasti.

– Janjić je u Trezoru bio običan ćata, pa njegovo vraćanje u opštinu nije nikakvo iznenađenje. On nikada nije bio direktor Trezora, a izgleda da se nije ni javljao na konkurs za direktora, jer nije ispunjavao uslove. Uglavnom, na testu kandidata za direktorsko mesto Janjića nije ni bilo – kaže izvor „Vranjskih“ iz vrha SPS-a.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar