Platio sam legalizaciju lokala



, Stanojević je potpisao te prijave: Nebojpa Nikolić

Celokupni iznos za legalizaciju poslovnog objekta od 401.830 dinara uplatio sam tokom oktobra ove godine, doduše sa zakašnjenjem od oko dva meseca. Ako im to nije u interesu, neka raskinu ugovor koji smo sklopili i vrate mi novac, a ja ću onda lokal da legalizujem, po novom Zakonu, besplatno – ogorčen je Janković



 



– Ja više nemam nameru da polemišem sa ljudima iz Direkcije. Celokupni iznos za legalizaciju poslovnog objekta od 401.830 dinara uplatio sam tokom oktobra ove godine, doduše sa zakašnjenjem od oko dva meseca. Ako im to nije u interesu, neka raskinu ugovor koji smo sklopili i vrate mi novac, a ja ću onda lokal da legalizujem, po novom Zakonu, besplatno – kaže Perica JANKOVIĆ (DS), bivši većnik za privatno preduzetništvo, kome se stavlja na dušu da mu je bivši direktor Direkcije i njegov partijski kolega omogućio da legalizuje lokal i da za to ne plati propisanu sumu naknade za uređenje građevinskog zemljišta.

POLA  MILIONA

Ovo je još jedna, najnovija epizoda u sukobu između bivšeg i sadašnjeg rukovodstva, koja samo dokazuje da se strasti između DS i SNS nikako ne smiruju, naprotiv. Da podsetimo, svemu je prethodila krivična prijava koju je pre izvesnog vremena zamenik direktora JP Direkcija za razvoj i izgradnju grada i lider lokalnog DSS Dejan STANOJEVIĆ podneo Policijskoj upravi, Osnovnom i Višem tužilaštvu protiv Dragana STOJKOVIĆA (DS), do 25. jula generalnog direktora ovog javnog preduzeća. Stanojević ga sumnjiči da je, navodno, Jankoviću omogućio da legalizuje lokal, a da ovaj za to ne plati propisani novčani iznos. Pojašnjavajući da se prijava odnosi na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje uplatnice čime je gradski budžet oštećen za, kako tvrdi, oko pola miliona dinara, Stanojević ističe suštinu:

– Pri sklapanju ugovora o uređenju građevinskog zemljišta u postupku legalizacije lokala Jankoviću je omogućeno da umesto iznosa od 401.830 dinara, koliko je bilo obračunato, uplati svega 41.830 dinara – navodi aktuelni zamenik.

On dodaje i da takvo umanjenje može da se odobri samo kada se ukupni iznos naknade uplaćuje odjednom ili u veoma kratkom i unapred određenom roku, što ovde nije bio slučaj.

Stanojević je potpisao te prijave: Nebojpa NikolićStojković, pak, kontrira Stanojeviću tvrdeći da postupak obračuna i naplate naknade za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, bilo da se radi o novoj gradnji ili o legalizaciji, vodi referent Direkcije.

– Kada referent sprovede taj postupak, dužan je da sačini i podnese direktoru ugovor na potpis. Ukoliko je Stanojević uočio propust referenta, potrebno je da u skladu sa kolektivnim ugovorom pokrene postupak odgovornosti protiv odgovornog radnika, a ne protiv mene – kaže Stojković.

Stanojević uzvraća da u Direkciji postoji uplatnica iz jula na iznos 41.830 dinara koju je uplatila porodična firma Jankovića „Kolibri komerc“ (vidi okvir) i da je to sve. Ovo je na petoj sednici Skupštine 16. novembra potvrdio i direktor ovog preduzeća Nebojša NIKOLIĆ (SNS), koji je u međuvremenu zaposlenima zabranio da daju izjave za medije bez njegovog odobrenja.

– Ugovorom je priznato umanjenje od 20 posto celokupnog iznosa 511.895 dinara od strane prethodnog direktora. Po kriterijumima i merilima o naknadi za uređivanje građevinskog zemljišta ovo umanjenje se priznaje samo za iznose koji se jednokratno uplate u roku od 10 dana od dana izdavanja obračuna što ovde nije bio sllučaj – pojašnjava Nikolić.

Dodao je da u ugovoru sve lepo stoji i da tu nema nikakvih nejasnoća.

Da nejasnoća nema mišljenja je i Janković, koji smatra da je u pitanju čisto politički motivisan napad na njega, jer kao drugačije, kako kaže, shvatiti da se na Skupštini novembra pokreće to pitanje iako je on ceo iznos izmirio tokom oktobra 2012. za šta poseduje uplatnice (vidi okvir).

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar