Imamo li mi Vučića?



Miroslav Mišković, najbogatiji Srbin svih vremena, o trošku države Novu godinu će (verovatno) dočekati u istražnom zatvoru.

 Na ovaj način država je, u to veruje 90 odsto Srba, poslala jasnu poruku tajkunima, samozvanim biznismenima, privrednim barabama i kriminalcima svih boja i vrsta. Ali, ništa bezbrižnije neće spavati mnogi političari, veštaci, procenitelji, bankari, sudije, policajci, advokati – bagra iznikla na politici privrednog šibicarenja kojoj od 5. oktobra niko nije ni pokušao da se suprotstavi. Svi oni, znani i neznani, crni i beli, crveni i žuti… naneli su Srbiji i građanima Srbije takav sunovrat, takve podle udarce koji su nas ekonomski vratili u rane osamdesete godine prošlog veka. Zato Aleksandar Vučić i vladin antikorupcijski tim, danas uživaju podršku svih građana, srećnih što se neko ipak osmelio da ovom društvenom karcinomu primeni terapiju.



Ali, svaki grad i svaka opština u Srbiji imaju svog Miroslava Miškovića. Ali, svaki grad i svaka opština nemaju svog Aleksandra Vučića, a moraju ga imati. Moraju, jer je stepen korupcije u Srbiji, tog najvećeg društvenog zla, jednak zbiru više stotina Miškovića, od Preševa do Subotice. Hapšenjem Miškovića, definitivno je, kako kaže ona narodna, prekinut đerdan, a kada se đerdan prekine, eto šanse da popadaju sve đindjuve.

Normalno je  očekivati da se u gradovima i opštinama formiraju antikorupcijski timovi koji će prihvatiti izazov sa vrha vlasti. Medjutim, u ovom trenutku zabrinjava činjenica da je Vučiću, barem za sada, sa nižih nivoa vlasti i politike, izostala makar moralna podrška. Svi oni koji bi morali poći njegovim putem, za sada uglavnom ćute, kako u lokalnoj vlasti, tako i u rukovodstvima stranaka. Zato će građanska inicijativa morati da izadje na videlo, jer građani svake sredine najbolje znaju ko od njih u ovom trenutku životnu filozofiju zasniva na onoj narodnoj „podvijen rep je najčvršći oslonac“.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar