Pčinja bolja od Bese, Pavlovac od Trnovca



Jesenji šampioni: FK Pčinja, FK Dinamo (2002. god)

Jesenji šampioni: FK PčinjaFudbaleri Pčinje iz Trgovišta, u zaostaloj utakmici Pčinjske okružne lige, savladali su u Bujanovcu ekipu Bese, rezultatom 4:1.



Strelci za Pčinju bili su Milan Milenković, tri i Miloš Krstić, jedan gol.

Ovom pobedom, fiudableri Pčinje su, kao jesenji prvaci lige, pobegli drugoplasiranoj ekipi Nebeskih Anđela iz Vrranja pet bodova, a ekipi Morave iz Vladičinog Hana osam.  Nebojša Trajković Mermer, trener FK Pčinja, prezadovoljan je učinkom svojih fudbalera.



– Dokazali smo da smo najbolji ove jeseni. Od 15 odigranih utakmica imamo 15 pobeda sa gol razlikom 72:10, skoro po 5 golova po utakmici. To je vredan uspeh koji nam obećava plasman u viši rang – kaže Trajković. 

Fudbaleri Pavlovca, predvođeni kapitenom i trenerom, Draganom Stojanovićem Firgom, pobedili su u gostima ekipu Ternoci u Velikom Trnovcu, rezultatom 4:1 i priredili veliko iznenađenje.

Nakon utakmice, po povratku u Pavlovac, nastalo je veliko slavlje u lokalnoj prodavnici.

Legenda Pavlovca, Dragan Stojanović Firga, koji aktivno iga u 55-oj godini života na mestu štopera, ne krije oduševljenje.

– Dugo sam u fudbalu i znam  da je ovo naša prva pobeda nad Trnovcem. Iznenadili smo ih, a junak utakmice bio je Igor Savić sa tri postignuta gola – kaže Stojanović.

Prema izjavam izveštača sa utakmice, upravo je vremešni Stojanović, sa Igorom Savićem, bio najbolji akter na terenu. Komandovao je odbranom i sa lakoćom zaustavljao napdače gostiju.

FK Ternoci – FK Pavlovac 1:4

Strelci: 0:1 – Savić u 11, 0:2 – Savić u 34, 0:3 – Savić u 52, 0:4 – M. Jovanović u 62, 1:4 – Ramizi u 75. minutu, Sudija: Ivica Ilić (Vranje), Pomoćnici: Mladen Ničić, Nikola Stanković (obojica Vranje).

Ternoci: Junuzi, Haliti, (Ramizi) Destani (Jahiju), Avdiu, Junuzi, Ahmeti, Amidi, A. Junuzi, Džemailji, Taipi, Ademi (Dželjadini).

Pavlovac: P. Jovanović, Janković, S. Stojanović (Krstić), M. Stojanović, D. Stojanović, N. Jovanović, Panić, Tomić, M. Jovanović (Stojiljković), Savić, Stanojković (Djorđević).

 

FK Dinamo (2002. god)ŠKOLA FK DINAMO

Pomoću štapa i kanapa

Dinamova fudbalska škola, trenutno je prepuštena sama sebi i samo zahvaljujći ambicioznim trenerima Joci Ristiću i Nikoli Iliću još postoji.

Joca Ristić, nekada poznati fudbaler Dinama i Vrbasa, a potom i trener, nada se da će nova uprava sa Draganom Popovićem na čelu, posvetiti maksimalnu pažnju mlađim kategorijama.

– Radimo bez lopti, bez osnovnih rekvizita za fudbalsku obuku dece. O kvalitetu terena da ne govorimo. Sreća pa se zimi takmičimo sa najlamlađim uzrastima u Mini maksi ligi, koja se održava u balonu Prestiž, inače pauza bi trajala do polovine marta. Zato se nadamo da se sa novom upravom jedno ovakvo poglavlje u imrovizovanom radu sa mlađim selekcijama završava – kaže Ristić.

U mini maksi ligi, imaju četri takmičarske selekcije. Jedna od njih su i dečaci rođeni 2002. godine.

– To su petlići, izuzetno talentovani dečaci. Radimo na njihovom tehničko-taktičkom usavršavanju i pripremi za takmienja koja ih očekuju u skoroj budućnosti – navodi Ristić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar