Želim da pomognem Zokiju



Novi klub, novi zadaci

Novi klub, novi zadaciDragan Popović, direktor Ugostiteljskog preduzeća, novi je predsednik novoformiranog FK Dinamo Vranje, pošto su ga izabrali delegati na Izbornoj skupštini 7. decembra. Ima bogato sportsko iskustvo, dugo je bio u fudbalu, u FK Dinamo na raznim funkcijama, potom predsednik Okružnog fudbalskog saveza, pa na  funkcijama  u RIS i FSS. Jedno vreme se povukao nakon smenjivanja sa mesta predsednika OFS i gubitka ostalih funkcija, kada je na njegovo mesto došao Dejan Ivanović.



– Dešavanja u FK Dinamo nikad nisam prestao da pratim. Novi klub je formiran mnogo ranije, mislim da je to bilo u maju ili junu i nisam učestvovao u tome. Postoji  inicijativa građana, po imenu i prezimenu, postoji rešenje o klubu FK Dinamo Vranje, a koliko znam formiran je da bi postojao i dalje, inače je  pretila opasnost da ode u stečaj ili da se ugasi zbog dugova. Uostalom, novi klub nastavlja tradiciju starog, sve je isto, Dinamo nastavlja da postoji i radi od nule, sa novim žiro računom, a to je najbitnije. Tu sam, da pomognem.

Kažete da krećete od nule, šta će biti sa sudskim sporovima koji su pojedinci vodili protiv Dinama i dobili?



– Sada je novi klub, ne mogu da naplate, stari ne postoji.

Ivan Mladenović, bivši tehnički sekretar Dinama, dobio je sudski spor na 980.000 dinara, pojedinci na 400 do 500 hiljada dinara. Šta mislite o tome?

– Žao mi je što je došlo do toga da tuže klub. Pre nego da prihvatim funkciju predsednika kluba, obavešten sam kome se sve dugovalo i ko je sve dobio na sudu. Što se tiče mene i nove uprave, voljni smo da se sa tim ljudima razgovara i iznađe rešenje da dobiju ono što im pripada. Na tome ću raditi, a imam podršku i od ostalih.

NOVA UPRAVA
Na Izbornoj skupštini fudbalskog kluba Dinamo Vranje izabrana je  nova Uprava kluba. Pored predsednika Dragana Popovića direktora UP „Vranje“, skupština je izabrla novi UO.
Novi Upravni odbor kluba ima pet člana: Nebojšu Zupančića, Srđana Miloševića, Dragana Janjića, Dejana Manića i Branislava Stošića. Svi su političari, osim Stošića koji je bivši fudbaler.
Za novog generalnog sekretara kluba izabran je Miloš Antansijević, član Gradskog veća za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Klub je formiran ranije, nakon izbora kada se saznalo za pobednika, sigurno je poslovao do sada. Da li ćete proveriti poslovanje?

– Naravno, mada sam dobio sam uverenja da je sve čisto, od juna do decembra ove godine.

Koji je motiv vašeg dolaska u Dinamo, izjavili ste da je ova neka vrsta kazna, a ne nagrda za vas?

– Došao sam da pomognem Zokiju (Zoranu Antiću, primb. aut.). Svestan sam šta uzimam u ruke i definitivno mi neće biti lako. Očekujem podršku bivšeg rukovodstva, Upravnog i Nadzornog odbora koji moraju na početku da me upute u rad kluba. Po svemu sudeći, lakše će mi biti da rukovodim preduzećem na čijem sam čelu, nego sportskim klubom. Ono što mogu ovog trenutka da obećam je podizanje radne discipline na viši nivo, jer nemamo vremena ni prostora za prazne hodove. Moramo biti svesni da se takmičimo u Srpskoj ligi i da je „Dinamo“ simbol Vranja

Očekujete li podršku Grada, gradonačelnik Antić je izjavio na skupštini da klub ne može da zavisi samo od budžeta?

– Svestan sam toga, dobijaćemo iz budžeta određenu sumu novca, ali da bismo uspešno fuinkionisali moraćemo da animiramo što veći broj uspešnih privrednih subjekata u gradu. Smatram da to možemo i da postoji uzajamno razumevanje i spremnost na saradnju u oba pravca.

Da li je tačno da sada imate dva sekretara u klubu, generalnog i tehničkog?

– Koliko znam imamo jednog, generalnog sekretara Miloša Antanasijevića, člana Gradskog veća, koji je izabran na predlog Zorana Antića i skupštinskih delegata. O njemu sam čuo sve najbolje.

Šta je sa Goranom Nastićem, dosadšnjim sekretarom?

– Valjda je na raspolaganju, nama ne trebaju dva sekretara.

Da li Srđan Paunović Laza ostaje na mestu trenera Dinama?

– Videćemo, to će biti rešeno na sastancima koji dolaze. Ne samo pitanje trenera već i mnoga druga. 

Na Izbornoj skupštini je najavljena nova Radna skupština, za 25. decembra, na kojoj će biti razmatrane tačke koje se tiču finansija i opšteg stanja u klubu.

– Nisam dovoljno upućen o tome, ali trebaće da podvučemo crtu na prošlost i krenemo da radimo za dobrobit Dinama.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar