Original, falsifikat ili original falsifikata



Udarili smo tamo gde najviše boli: Dragan Nikolić,

„Mi dole potpisani članovi gradskog odbora SNS-a Vranje tražimo hitno isključenje određenih članova poznatih rukovodstvu zbog srozavanja ugleda stranke i gradskog odbora Vranje“!



Ovo je podmetačina – grmi Dragan Nikolić



 

Početkom nedelje u redakciju Vranjskih stiglo je pismo nepoznatog adresanta. Unutra, međutim, materijal zanimljiv i provokativan: šest komada papira A4 formata sa imenima, prezimenima, JMBG, adresama stanovanja i svojeručnim potpisima 107 osoba (vransjki odbor stranke inače ima oko 5.000 registrovanih članova). Zaglavlje još zanimljivije. Kao naslov, krupnijim slovim; citiramo: Peticija za spas gradskog odbora Srpske napredne stranke Vranje. Ispod objašnjenje, koje prenosimo bez ikakvih intervencija: „Mi dole potpisani članovi gradskog odbora SNS-a Vranje tražimo hitno isključenje određenih članova poznatih rukovodstvu zbog srozavanja ugleda stranke i gradskog odbora Vranje“.  

Udarili smo tamo gde najviše boli: Dragan NikolićZa ovom, sledi još dramatičnija rečenica: „Pod uslovom da ne bude ispoštovan naš zahtev radikalizovaćemo peticiju i tražiti smenu rukovodstva na čelu sa predsednikom okružnog odbora“.

TAMO GDE BOLI

Šta je sad ovo? Da li je to narušena monolitnost SNS u Vranju, kao što tvrde neki naši izvori, ili se, pak, kako kaže Dragan NIKOLIĆ, šef naprednjaka Pčinskog okruga, radi o gruboj podmetačini i falsifikatu?!

– Radi se falsifikatu i ova ujdurma predstavlja policijsku podmetačinu – reći će Nikolić.

Prema njegovim rečima, oni koji navodnu peticiju plasiraju u javnost iskoristili su neko ranije prikupljanje potpisa, kopirali podatke potpisnika pa samo „nalepili“ zaglavlje!

– Udarili smo tamo gde najviše boli, za stanje u gradu prozvali smo policiju i ovo sa tobožnjom peticijom predstavlja jasan odgovor našim zahtevima za promenama u vranjskoj policiji– kaže Nikolić.

SRDjAN MILOŠEVIĆ
NAMEŠTALjKA
Potpredsednik GO SNS, pošto smo mu dali na uvid samo potpise peticije, utvrdio je da jedan pripada njemu, ali da je „zaveden“ pod drugim imenom. Milošević se, onda, pred  autorom ovog teksta, potpisao na papiriću a njegov paraf veoma je nalik onom na peticiji.
– Iz ovoga se vidi da je peticija falsifikovana. U SNS nema nikakvih turbulencija i jasno je da je ova priča plod nečijih loših namera – kaže Milošević.
Vranjske u ovom slučaju ne žele da glume grafologa i ulaze u verodostojnost papira i potpisa.

Podsetićemo ovde da su vranjski naprednjaci pre nekoliko godina već preležali sličnu boljku, kada je u borbi za prevlast nad strankom Nikolić uspeo da pobedi oponente i od ovdašnjeg odbora napravi homogenu celinu koja se može smatrati pobednikom prošlih izbora.

Sva je prilika da ni ovde nisu čista posla. Jer, bez obzirana sve, činjenica je da neko iz same stranke pokušava da potkopa njene temelje plasiranjem ovakvih papira u javnost, svejedno da li su pravi ili lažni.

Među potpisnicima ove peticije ili „peticije“, nema viđenijih naprednjaka. Uvidom u matične brojeve može se videti da se radi uglavnom o mladim ljudima, rođenim osadesetih i početkom devedesetih prošlog veka, mada ima onih koji su prevalili četrdesetu. Podjednako su zastupljena oba pola, Vranjanci i oni iz okolnih sela.

U citiranom zaglavlju ne piše o kojim se to izvesnim članovima koji urušavaju ugled stranke radi, a neki naši sagovornici u tom kontekstu spominju neke od „žestokih momamaka sa vrele vranjske kaldrme“, koje je i Nikolić spomenuo u intervjuu za 822. broj našeg nedeljnika.

Ozbiljan sagovornik Vranjskih iz SNS kaže kako je čuo za „nekakvo nezadovoljstvo i prikupljanje nekakvih potpisa“, ali tvrdi da se radi o ljudima totalno nevažnim za stranku od kojih mnogi više nisu ni članovi, isterani su još ranije ili su sami otišli.

– Ovu priču forsiraju ljudi koji su očekivali da budu nagrađeni posle izbora, kao da je stranka biro za zapošljavanje.

Navodno je ova peticija pokrenuta pre 11. novembra, kada je odbornika SNS Miloša Mladenovića policija privela zbog sumnje da je odgovoran za paljevinu pežoa 206 Branimira Stojančića (kolege odbornika iz SPS), pa nakon 24 sata pustila zbog nedostatka dokaza, ali je aktuelizovana posle ovog događaja.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar