Metak namenjen vazduhu



, Tragamo za počiniocem: portparol PU Dragan Stamenković

Počinilac je nepoznat, ali je policija privela šest, sedam osoba koje su na dan pucnjave bile sa Grujićem u jednoj kafani. Svima su uzete tzv. „parafinske rukavice“, pa će veštačenje pokazati na čijim su rukama i odeći ostale čestice baruta



 



Saša Grujić (40), čije je ranjavanje prošle nedelje, propisno uznemirilo široku javnost,  nije upucan iz vatrenog oružja u gradskom parku, već ispred jedne obližnje kafane u užem  centru grada, potvrdio je „Vranjskim“ izvor blizak policijskoj istrazi.

– Reč je o kafani u mirnoj i ne toliko prometnoj ulici. Tamo je bilo još šestoro, sedmoro gostiju, čak i dve žene. U jednom momentu on i još najmanje dva muškarca, koji su bili pod dejstvom alkohola, izašli su ispred kafane, nije poznato iz kog razloga. Nikakve svađe prethodno nije bilo. Stajali su ispred kafane, jedan od njih je izvadio pištolj i hteo da puca u vazduh. Prilikom vađenja oružja, pištolj koji je bio repetiran slučajno je opalio i pogodio Grujića u nogu – otkriva izvor s početka teksta koji je insistirao na anonimnosti.

LAKE POVREDE
Slučaj Grujićevog ranjavanja policiji su prijavili lekari Prijemno-trijažnog odeljenja (PTO) vranjske bolnice nakon što ga je na odeljenje dovezla nepoznata osoba sa prostrelnom ranom leve natkolenice. Načelnik PTO Ljubiša STOJILjKOVIĆ kaže da se radilo o lakim povredama.
– Pacijent nije bio u stanju šoka. On je zbrinut kod nas, pa prevežen na Odeljenje hirurgije – navodi Stojiljković.
Načelnik Hirurgije Miroljub STANKOVIĆ kaže da je Grujić primljen i zbrinut na ovom odeljenju i da je odmah ujutro otpušten na kućno lečenje.
– Dežurni hirurg obavestio me odmah ujutro da je pacijent primljen sa prostrelnom ranom butine. Nije se radilo o povredi opasnoj po život. Zbrinut je, ukazana mu je pomoć i pušten je kući. Razgovarao sam s njim i on mi je potvrdio da se i sam oseća dobro – kaže Stanković.

ČAURA NIJE PRONADjENA

Grujić je u izjavi policiji demantovao da je došlo do samoranjavanja, saznaju „Vranjske“. To je bila jedna od više čaršijskih priča o ovom događaju. Grujić je nedavno izašao iz zatvora nakon što je do kraja odslužio višegodišnju zatvorsku kaznu zbog više krivičnih dela provalnih krađa. Ranije je osuđivan i za krivična dela vezana za držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Po izlasku iz zatvora zaposlio se kao radnik obezbeđenja u jednom vranjskom restoranu.

Vest o Grujićevom ranjavanju obišla je Srbiju prošlog četvrtka. Dopisnici prestoničkih medija javili su da je Grujić, koji je pre otprilike mesec dana pušten iz zatvora nakon odsluženja višegodišnje kazne, ranjen 22. novembra nešto pre 19 časova u gradskom parku. Portparol Policijske uprave Dragan STAMENKOVIĆ potvrdio je odmah posle pucnjave ovim novinama da je Grujić zaista pogođen u natkolenicu, ali i da počinilac nije poznat, te da su slučaj preuzeli inspektori Odeljenja kriminalističke policije. Do odlaska ovog broja „Vranjskih“ u štampu policija nije izašla ni sa jednim imenom u javnost, osim imena oštećenog, niti je bilo koga osumnjičila za pucnjavu.

Sam Grujić odbio je da govori za „Vranjske“ o ovom događaju. Dok zvanična lica pre okončanja istrage po običaju ne govore o detaljima, više informacija nudi izvor s početka teksta.

– Iako je nekoliko gostiju odmah posle pucnjave napustilo taj ugostiteljski objekat i premestilo se uz drugu kafanu, policija ih je pronašla. Saslušani su i oni, ali i ljudi koji u prethodnoj kafani nisu bili sa njima u društvu, već su sedeli za drugim stolom. Neki svedoci potvrdili su da se pucanj čuo, ali da nisu videli ko je pogođen – kaže naš sagovornik.

Tragamo za počiniocem: portparol PU Dragan StamenkovićZanimljivo je da čaura nije pronađena.

– Grujića je – nastavlja naš izvor – jedan prijatelj odmah odvezao u bolnicu. Ostali koji su bili sa njima u društvu, a tu ima i nekih poznatih gradskih faca, čak je bio prisutan i jedan pripadnik službi bezbednosti, privedeni su, uzete su im izjave i tzv. „parafinska rukavica“ kako bi se analizom barutnih čestica na odeći i po rukama nedvosmisleno utvrdilo ko je te večeri pucao. To će utvrditi veštaci i koliko mi je poznato čeka se taj nalaz. Kod jednog je pronađen službeni pištolj koji je policija oduzela i on je predmet veštačenja. Potom će se utvrđivati da li je bilo nekih motiva ili se sve desilo sasvim slučajno. Takođe, nisam čuo da Grujić nekog tereti za napad i od toga će u mnogome zavisiti ishod istrage, kao i da li će biti osumnjičenih za napad na njega ili samo za neovlašćeno nošenje vatrenog oružja – kaže izvor „Vranjskih“.

ŽILETI NA JELOVNIKU

Pogled u arhivu „Vranjskih“ (br.154 od 20. jula 2000. godine), kroz tekst „Žileti na jelovniku“, oživljava neke zanimljive detalje iz Grujićeve biografije. U to vreme Grujić se nalazio u pritvoru Okružnog zatvora u Vranju zbog sumnje da je počinio trinaest drskih krađa. U momentu kada mu je isticao trodnevni pritvor i kada je trebao da se pojavi pred istražnim sudijom, progutao je  nekoliko predmeta koji su mu bili pri ruci i završio u bolnici. Lekari su, pretražujući želudac prilikom operacije, u grujićevoj utrobi pronašli dršku od kašike, plastični upaljač u delovima, komade stakla, čak i raspolućeni žilet. To je preživeo kao i 1997. godine skok sa prozora tadašnjeg vranjskog SUP-a za vreme policijskog saslušanja.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar