Zahvalan sam predsedniku Tončevu



Crnokrak

Uspeli smo da psihološki stabilizujemo ekipu, pobedimo na pet utakmica zaredom, a onda smo pokradeni protiv Piroćanaca. Šteta što je finasijska situacija loša, Radnik ima budućnost, sve uslove da jednog dana postane prvoligaš i fudbalski uzor na jugu Srbije



 



CrnokrakLjubomir Crnokarak, nakon poraza Radnika od ekipe Radničkog iz Pirota 1:0, nije više trener surduličkog srpskoligaša. Iako su mediji javili da je dobio otkaz zbog poraza i neuspeha, poznati trener tvrdi da su razlozi rastanka sa Surduličanima  potpuno drugačije prirode.

– Otišao sam posle razgovora sa predsednikom opštine Novicom Tončevim, koji me je obavestio da je budžet za klub dosta smanjen zbog nedostatka novca u opštinskoj kasi i da Radnik nije više u mogućnosti da ispunjava uslove pod kojima sam došao. Da se razumemo, ja nisam uopšte jeftin trener, imam zvanje i znanje, a to košta na tržištu. Nisam od trenera koji bi radili za mesečnu apanažu od 300 evra. Moram da istaknem da smo se korektno rastali i siguran sam da smo ostali prijatelji za sva vremena – navodi Crnokrak.

MLADjE KATEGORIJE
Kadetska liga RIS grupa „Jug“
Antić rešio meč

OFK VRANjE – FK RADNIK 2:0
1:0 – Antić u 18, 2:0 – Milosavljević u 28. minutu, Gledalaca: 50, Sudija: Jovan Djorđević (Vranje).
OFK Vranje: Vojinović, Milanović, Antonijević, Stojanović, Antić, Stajić, Kostov, Djorđević, Jovanović, Stošić, Milosavljević.
Igrali su još. Jovanović, Cvetković, Kešerević, Aleksić.
Radnik: Nikolić, Mitić, Avramović, Jovčić, M. Petrović, S. Petrović, Tairović, Cvetković, Petrov, Ristić, Radovanović.
Igrali su još: Petković, Todorov, Ivanović, Dimitrijević.   

Poraz od direktnog konkurenta za prvo mesto bio je neočekivan, ali Crnokrak ne misli tako.

– Sumnjali smo u nekorektnost suđenja i to se obistinilo. Pokardeni smo, nisu nam dali da pobedimo. Duboko sam razočaran u srpski  fudbal –  bio i ostao. Treba jednom stati na put (ne)vidljivim moćicima koji rešavaju prvenstva zakulisanim radnjama i dopustiti novim, nekompromitovanim kadrovima da vode srpski fudbal. Valjda ćemo dočekati da se pitanje prvaka i onih koji ispadju iz lige rešava na terenu, u fer i korektnoj igri – kaže Crnokrak.

Popularni trener govori u superlativima o rukovodstvu FK Radnik, o predsedniku opštine Tončevu, ali i o navijačima.

– Prvo bih se zahvalio navijačima koji su me prihvatili kao najrođenijeg. Kad god bih izašao na ulicu prilazili su mi, čestitali, razgovarali, pozivali na kafu. Moja supruga je svedok, a to sam retko gde doživeo, da za skoro dva meseca boravka u Surdulici nisam platio ni tri kafe, ne zato što  nisam želeo već što mi ovdašnji ljudi nisu dozvolili. Zato svim navijačima Radnika i ljubiteljima fudbala u Surdulici dugujem veliku zahvalnost za lepe trenutke provedene u zajedničkom druženju – navodi Crnokarak.

U predsedniku Novici Tončevu i njegovim saradnicima u klubu smatra  da je stekao velike prijatelje.

TRENER SA DIPLOMOM FIFA
Ljubomir Crnokrak poseduje A licencu, kao i diplomu FIFA. U Crvenoj Zvezdi je bio na usavršavanju, učio je od Branka Stankovića, Vladice Popovića i Dragoslava Šekularca, a bio je pomoćnik Miroslavu Ćiri Blaževiću u Dinamu iz Zagreba. Samostalno je vodio više srpskoligaša među kojima Srem iz Jakova, Polet i Palilulac, a četiri godine sedeo je i na klupi reprezentacije Dominikanske Republike. Crnokrak je trenirao i klub Don Boškov na Haitiju, a predavao je psihologiju sporta i fudbal na jednom institutu u SAD, nakon čega je radio i kao savetnik u jednom švajcvarskom klubu

– Zahavljujem se Tončevu i svima iz kluba koji su  uvažili i cenili moje ogromno iskustvo i znanje. Uspeli smo da psihološki stabilizujemo ekipu, pobedimo na pet utakmica zaredom, a onda smo pokradeni protiv Radničkog. Šteta što je finasijska situacija takva kakva jeste, Radnik ima izvesnu budućnost, sve uslove da jednog dana postane prvoligaš i fudbalski uzor na jugu Srbije. Zbog nedostatka novca sam otišao, raspušteni su i fudbaleri sa starene, njih preko 20, koji su otišli kućama. Okupljaće se pred utakmicu, vodiće ih moj pomoćnik Jocić i ubeđen sam da će pobediti u dva poslednja kola, Moravu iz Ćuprije i Dianmo iz Vranja, jer su mnogo kvalitetniji od njih.. Ukoliko se klub finansijski stabilizuje i obezbedi fer i korektno suđenje, glavni je konkurent za osvajanje prvog mesta – kaže Crnokarak..

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar