Kao nema para



Čekaju bolje dane: mladi košarkaši Juga, 13 zlata u Prokuplju

Čekaju bolje dane: mladi košarkaši JugaJuniori KK Jug raspušteni su i neće se takmičiti u odgovarjućim ligama mlađih selekcija RKSIS. Razlog je nedostatak novca za trokove takmičenja.



Takva odluka rukovodstva kluba izazvala je oštre kritike javnosti, pre svega, trenera Srđana Nikolića Bubnja:

– Nehvatljivo je da ne igra selekcija koja je za godinu i po dana zajedničkog treniranja i takmičenja postala najbolja ekipa u prvoj fazi takmičenja mlađih kategorija, ekipa koja je osvojila 3. mesto u Kvalitetnoj ligi i drugo u Letnjoj srpskoj seniorskoj ligi. Juniore Juga Sportski savez proglasio je za sportsko iznenađenje godine, a sad su raspušteia uz trivijalno obrazloženje sportskog direktora Gorana Smiljkovića, koji u zvaničnom Saopštenju navodi “da para nema”. – kaže Nikolić. 



On ističe da KK Jug po Pravilniku KSS ima obavezu da ima dve mlađe selekcije koje će se takmičiti u odgovarjućim ligama. Za sada, postoji samo jedna – selekcija kadeta.

– Zbog nedostatka druge selekcije, KK Jug će morati da plati novčanu kaznu KSS, koja je otprilike u istom iznosu kao i troškovi takmičenja – navodi Nikolić.

Ako se sagleda celokupno stanje u KK Jug, kada prvi tim ima nedovoljan broj igrača  za takmičenje, te da prve sastave timova u Prvoj srpskoj ligi “Istok” sačinjavaju uglavnom juniori, vidi se kolika je kriza u vranjskom klubu kojoj se kraj ne vidi.

Igor Mladenović, predsednik Sportskog saveza, smatra da KK Jug dobija para onoliko koliko i prošle sezone, ali da je kriza nastala zbog nedostatka strategije.

-Zanemaruje se činjenica da je po novom Zakonu o sportu svaki klub, pa i KK Jug, samostalni privredni činilac. Klubu se prebacuju sredstva prema mogućnostima, ali nije tačno da nema para za takmičenje juniora. Možda i nema dovoljno za takmičenje svih kategorija, ali zato su uprave klubova tu da nađu sponzore i obezbede sredstva. Ukoliko ne mogu, neka podnose ostavke. Nema više davanja para kome koliko treba. Država i grad su samo u obavezi da finansiraju školski sport, sve ostalo je stvar dobre volje– kaže Mladenović.      

Kadetska selekcija KK Jug takčiči se o odgovarajućoj ligi zahvaljujući treneru Marjanu Stanojkoviću i roditeljima dece.

– Rečeno nam je da nema para za takmičenje dece, ali smo se samoorganizovali  i nekako jedva uspeli da se prijavimo za takmičenje. Hteli smo kao KK Panteri, ali već smo bili prijavljeni kao KK Jug. Igramo zahvaljujući roditeljima dece, ali i razumevanju KS Južne Srbije sa sedištem u Leskovcu – kaže Stanojković.

 

13 zlata u ProkupljuKARATE

Zlatni Feniks

Karatisti KK Feniks osvoliji su 13 zlatnih medalja na Sedmom karate kupu održanom u Prokuplju  4. novembra.

– Na turniru je učestvovalo 14 ekipa, a osam naših takmičara sa 13 osvojenih zlatnih medalja i jednom bronzanom zauzeli su u generalnom plasmanu treće mesto – kaže Slavica Nikolić, trener KK Feniks.

Osvajači medalja su: Vuk Ivanović, zlato, Jovan Mančić, zlato, Nađa Mitrović, zlato i bronza, Mila Stošić, dva zlata, Dimitrije Stojilković, dva zlata, Jefimija Stamenković, dva zlata, Pavle Cvetković, dva zlata i Petar Mančić, dva zlata.

 

PETLIĆI OFK VRANjE PRESLIŠALI NAPREDAK

Ognjen Trajković za plus 4

Aleksinac. 0.1 – N. Stošić u 2, 0:2 – Lazar. Stošić u 47, 0:3 – Petar Ristić u 53, 0:4 – Ognjen Trajković u 65. minutu, Gledalaca: 50, Sudija: Miša Milošević (Aleksinac).

Napredak: Čudić, Nisić, Novković, Mitković, Stojanović, Milošević, Cvetković, Djorđević, Marinković, M. Mladenović, I. Mladenović.

Igrali su još. D. Mladenović, Marković, Nikolić, Milovanović, Karčić, Stanojkov, Stamenković.

OFK Vranje: M. Stošić, Dodić, Luka Stošić, Stevanović, Fišer, Cvetković, Lazar Stošić, Ristić, Paunović, N. Stošić, Jovanović.

Igrali su još:.Djorđević, Stanković, Pešić, Trajković, Jovanović, Ilić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar