Biće, kad bude i para



, Para ima za table: Ilić

Vlasnici „Crne Trave“ već su se opekli u Novom Pazaru gde su im investitori ostali dužni oko 40 miliona dinara iako su završili ugovoreni objekat. I u Vranju je trenuto dug otprilike toliki



 



– Ukoliko u narednih desetak dana nadležni ne odrede tačan rok do kada će biti završeni radovi, mi ćemo, mimo nastave, organizovati protestnu šetnju u koju ćemo uključiti naše profesore i roditelje – kaže za Vranjske Andrea Jovanović, predsednica Djačkog parlamenta Gimnazije, povodom činjenice da se još ne zna kada će biti okončana rekonstrukcija ove škole, započeta pre više od godinu dana.

DUG JE ZAO DRUG

To je trenutni presek raspoloženja među gimnazijalcima, posle nedavnog protesta na kojem je prisutvovalo preko 200 đaka, kada su se prisutnima obratili Budimir Mihalović, načelnik Pčinjskog okruga i direktor škole Dragan Ilić. Prvi je kao mogući datum završetka radova pomenuo Novu godinu, dok je drugi samo kazao da đaci zaslužuju pohvalu što strpljivo čekaju na povratak u svoje učionice. A onda su decu zamolili za još malo strpljenja i povratak na nastavu – u srednju Poljoprivrednu i Osnovnu školu „Branko Radičević“, gde su raspoređena krajem 2011, kada je rekonstrukcija zgrade Gimnazije i započeta.

A da je priča o rokovima za završetak radova deci postala mučna, potvrđuje i predsednica Djačkog parlamenta.

– Prvo su nam rekli da će radovi biti završeni u aprilu ove godine, pa onda 1. septembra, pa 7. septembra, pa 4. oktobra, pa 24. oktobra. Sve te rokove davao je gradonačelnik. U međuvremenu, profesori jure od jedne do druge škole da drže nastavu, a Djački parlament ne može da funkcioniše jer je teško organizovati okupljanje članova – navodi Andrea.

Para ima za table: IlićO čemu se ovde zapravo radi, naslućuje se iz izjave izvođača radova, tj. direktora leskovačkog preduzeća „Crna Trava“ Stefana Stefanovića:

– Od februara ove godine na ime izvedenih radova na Gimnaziji nismo dobili ni dinara – kaže on.

Kako Vranjske saznaju,  vlasnici „Crne Trave“ već su se opekli u Novom Pazaru gde su im investitori (država ili lokalna samouprava, svejedno) ostali dužni oko 40 miliona dinara iako su završili ugovoreni objekat. A, i u Vranju je trenuto dug otprilike toliki.

Kako se sve to manifestuje na gradilištu kod Gimnazije? Tamo se svakodnevno vrzma nekoliko radnika koji nešto čeprkaju, ali bez želje da posao privedu kraju, koji je, inače, trebalo obaviti za 120 dana. Prema Ilićevim rečima, još nisu završeni svi mokri čvorovi, fale lavaboi u učionicama, gromobrani, protivpožarna oprema i još poneke sitnice, dakle mahom ono bez čega zgrada ne može da dobije upotrebnu dozvolu.

– Nakon rekonstrukcije, sledi opremanje Gimnazije (stolovi, table…), za šta je potrebno tri miliona dinara, ali je taj novac već obezbeđen.

Za završetak radova potrebno je 25 radnih dana. A, koliko će posle toga da traje procedura tehničkog prijema zgrade niko ne može da proceni – navodi Ilić, komentarišući da li je Nova godina realan rok za useljenje đaka.

Naravno, sve zavisi od toga da li će i kada stići 40 miliona, koliko se duguje „Crnoj Travi“.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar