Čekam obećanu pomoć



Pripreme za Sofiju

Pripreme za SofijuTri zlata u proteklih mesec dana osvojio je Vranjanac Aleksandar Savić, koji se već deceniju uspešno bavi profesionalnim bodi bildingom, sportom koji je jako skup i zahteva brojna odricanja. Prošlog vikenda postao je državni prvak, a pre toga je zlato osvojio na međunarodnom takmičenju Jagodina Open 7. oktobra, sedam dana nakon što je po prvi put postao šampion države u svojoj kategoriji BODI Klasik na Memorijalu Novice Pauljičića



– Sada se spremam za svetsko takmičenje koje će se ubrzo održati u Sofiji. Medalja sa tog takmičenja bi mi mnogo značila jer njeno osvajanje podrazumeva i pravo na nacionalnu penziju – kaže Savić.

Predstoje, mu, dakle,  naporni svakodnevni treninzi sa pojačanom proteinskom hranom i izbacivanjem ugljenih hidrata, dijeta koja se jako teško podnosi, toliko da je posle svakog takmičenja potrebna psihoterapija.



– Za bavljenje ovim sportom mesečno je potrebno i preko 1.200 evra. Hranu, dodatke ishrani, troškove puta i učestvovanja, i pored uspeha, plaćam sam – kaže Aleksandar.

Iako se suočava sa raznim poteškoćama, ne odustaje jer je zaljubljenik u ono čime se bavi. Ne može da dočeka kada će sledeći put izaći na binu i pobediti. Gradska vlast mu je obećala pomoć, jer nema svaki grad državnog šampiona.

– Očekujem obećanu podršku grada, kojeg predstavljam na svakom takmičenju – kaže Aleksandar.

Ove godine je, tako, u Jagodini nastupio uz muzičku pratnju vranjskog čočeka.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar