Nismo zapalili pozorište



Jedan od policijskih šefova nudio je najpre da priznam delo: Nikola Trajković, Pretpostavljam da je tamo pronađen DNK još nekih ljudi: Božidar Stojanović

Osumnjičeni za paljevinu diskoteke „Paladium“ i pozorišta „Bora Stanković“ negiraju učešće u tom događaju i smatraju da policija pokušava da im napakuje slučaj jer nema prave krivce. Trajković kaže da su DNK dokazi protiv njega podmetnuti, a Stojanović da je u diskoteku odlazio često i pre paljevine, te da tvrdnja da je tamo pronađen njegov DNK ništa ne dokazuje



 



Nemamo mi nikakve veze sa paljevinom pozorišta – kažu u glas Nikola TRAJKOVIĆ zv. Čuta i Božidar STOJANOVIĆ zv. Boža Karadnik, osobe koje su neposredno nakon paljevine diskoteke „Paladium“ i Narodnog pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju uhapšene, a potom nedavno puštene kućama da eventualno podizanje optužnice ili obustavu istrage dočekaju na slobodi. Posle mesec i po dana u pritvoru na sopstvenu inicijativu pričaju za „Vranjske“ svoje verzije događaja koji su se dešavali pre, u vreme i neposredno nakon paljevine pomenuta dva objekta.

Jedan od policijskih šefova nudio je najpre da priznam delo: Nikola TrajkovićTrajković, na primer, kaže da ima „jak alibi“, jer je u vreme paljevine pozorišta bio kod kuće sa suprugom.

– Radio sam u to vreme kao menadžer na jednom vranjskom bazenu. Vratio sam se uveče kući, popričao malo sa suprugom i legao da spavam. Nisam, dakle, ni izlazio iz kuće. Tek ujutro, kad je policija došla da me privede iz meni nepoznatog razloga, čuo sam da je bio nekakav požar u gradu, kao i šta je izgorelo – kaže Trajković.

ŠTA DOKAZUJE DNK

Stojanović, imajući u vidu da se u istrazi branio ćutanjem u vezi sa samim događajem, nije želeo ni da se za novine izjašnjava o požaru koji je zahvatio diskoteku i pozorište, napominjući da će „svoju nevinost dokazati na sudu“. Policijski navodi da je na jednom oluku u krugu „Paladiuma“ pronađen njegov DNK, po njegovom mišljenju, ne dokazuju ništa.

Pretpostavljam da je tamo pronađen DNK još nekih ljudi: Božidar Stojanović– Diskoteka je javni prostor, kao i mnogi drugi javni prostori u gradu. Po toj logici, moj DNK mogao bi biti pronađen na mnogim mestima u Vranju pa da, ukoliko se tamo nešto desi, opet padne sumnja na mene. Odlazio sam u „Paladium“ više puta. Pretpostavljam da je tamo pronađen DNK još nekih ljudi, nije valjda samo moj –  upitno će Stojanović.

Trajković, pak, kaže da sumnja na podmetanje njegovog uzorka DNK u slučaju paljevine pozorišta i diskoteke.

– Meni su dva puta uzimali DNK. Prvi put krajem februara, dakle četiri meseca pre paljevine diskoteke i pozorišta, a drugi put posle paljevine. Ne mogu a da ne sumnjam da je taj prvi uzorak podmetnut, iskorišćen kako bi krivicu svalili na mene, jer nisu imali krivca. Ja nikada nisam ni ušao u tu diskoteku, a kamoli podmetnuo požar kako oni tvrde. Uzimali su mi mobilne telefone, kompjuter i druge stvari. Nikada nisu pronašli bilo kakav dokaz koji bi me povezao sa tim krivičnim delima – navodi Trajković.

On skreće pažnju na odsustvo motiva.

– Ne znam zašto bismo mi palili tu diskoteku. Ja sam sa vlasnikom „Paladiuma“ Slavišom Nikolićem u odličnim odnosima. Evo, baš pre neki dan smo prijateljski i sasvim normalno razgovarali na ulici. Koji je, dakle, naš motiv? Nikakvih rasprava, svađa, problema, ne daj bože fizičkih sukoba nismo imali sa tim čovekom ili sa bilo kim iz „Paladiuma“ – kaže Trajković, dok Stojanović dodaje da i ne poznaje vlasnike diskoteke.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar