Povratak Pink Pantera



Nakon do danas nerazjašnjenog nestanka 9,3 miliona vrednih lekova sa rafova JU Apoteke Vranje tokom 2008, fantom iz apoteke se posle dužeg vremena opet bacio na posao. Zasad samo kraducka, ali malo-pomalo iznos iznetih skupih lekova dostigao je više stotina hiljada dinara



DjELIĆ PRAVNOSNAŽNO OSLOBODjEN
Bivši programer Apoteke Vranje, što se srpskog pravosuđa tiče, definitivno nije kriv za računarsku sabotažu u periodu 2003-2005. prema optužnici Osnovnog tužilaštva u Vranju. Konačnu reč u prilog Djelićeve nevinosti dalo je ovih dana Krivično veće Apelacionog suda u Nišu (predsedavao sudija Novica Stefanović) odbacujući žalbu zamenika osnovnog javnog tužioca i potvrđujući prvostepenu presudu Osnovnog suda u Vranju iz marta 2011. da Djelić nije počinio navedeno krivično delo.
– Prvostepeni sud je pravilno utvrdio da činjenični opis dela iz optužbe ne sadrži takve radnje, jer se okrivljenom stavlja na teret da nije instalirao aplikativni softver, pa je pravilan zaključak prvostepenog suda da nečinjenje okrivljenog u smislu neuvođenja novog programa ne predstavlja nijednu radnju izvršenja krivičnog dela s obzirom na to da njegovim radnjama nije bio ugrožen nijedan program, niti elektronski podatak – kaže se između ostalog u presudi Apelacionog suda.
Djelić, posle sedmogodišnje golgote na sudu, kaže da je zadovoljan što je istina izašla na videlo i što se pokazalo da je proces koji je protiv njega vođen potpuno besmislen.
– Pripremio sam dokumentaciju kao i sve ono što je protiv mene objavljivano u raznim medijima, između ostalog i kroz izjave koje je davala bivša direktorka Apoteke. Sa advokatom spremam tužbu za klevetu i povredu časti i ugleda kako bih dobio kakvu-takvu satisfakciju za materijalnu i moralnu štetu koju smo ovim neopravdanim progonom pretrpeli porodica i ja. Očekujem da i mediji koji su me po nečijem nalogu unapred satanizovali proteklih godina barem objave kratku vest da sam oslobođen svih optužbi – kaže Djelić.



(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar