Blokade zbog Petrovićevih menica



Nikoga nisam hteo da prevarim: Goran Petrović, Zatekao sam ukupno 112 menica: Živko Stamenković

Novi direktor Živko Stamenković optužuje svog prethodnika da je zbog menica koje je izdavao dobavljačima u vreme kada je preduzeće bilo u blokadi, pa čak i onda kada je odlukom skupštine razrešen funkcije, ovo javno preduzeće ima ozbiljnih problema u poslovanju



 



Pregledom izdatih menica u Registru menica Narodne banke Srbije za period 26. jun – 30. jul 2012. novo rukovodstvo JP Novi dom sa Živkom STAMENKOVIĆEM na čelu došlo je do saznanja da je bivši direktor ovog preduzeća Goran PETROVIĆ firmi APR „Nikodijević“ iz Despotovca (prevoznik mazuta) 9. jula ove godine, kao još uvek zvanični direktor tog javnog preduzeća, izdao pet menica na ukupan iznos od 5,4 miliona dinara (četiri su na milion, a jedna na 1,4 miliona dinara) po osnovu prevoza mazuta, iako u tom momentu to, navodno, nije smeo učiniti. Nije, jer je Novi dom u periodu od 26. juna do 13. jula (što znači i 9. jula kada su izdate menice) bio u finansijskoj blokadi.

SA ILI BEZ POKRIĆA

Nikoga nisam hteo da prevarim: Goran PetrovićZatekao sam ukupno 112 menica: Živko StamenkovićNo, to nije sve. Direktor „Novog doma“ kaže da je ovo preduzeće po osnovu nabavke energenata i materijala za toplifikaciju u ovom momentu dobavljačima dužno ukupno 184 miliona dinara.

– Svim tim dobavljačima kao sredstvo obezbeđenja plaćanja izdate su menice. Oni ih sada aktiviraju, tako da imamo problem i ulazimo u finansijske blokade od po tri, četiri dana i ne možemo da servisiramo svoje obaveze. Time je ugrožen naš rejting kod kreditnih institucija, odnosno banaka i Fonda za razvoj kod kojih u ovakvoj situaciji ne možemo da konkurišemo za pogodnija sredstva sa nižom kamatom i dužim rokom otplate – kaže Stamenković.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar