RODJO, POLAKO S PLATJANjE



Vest ide ovako: ni posle mesec dana od organizovanja dobrotvornog bala na bazenu Jumka, Gradski odbor SPS u Vranju nije uplatio prikupljena sredstva za obnovu vranjskog pozorišta. A svota je, inače, više nego značajna – celih sto iljadarki najkonvertibilnijih dinara. Deo te sume dale su zvanice, a deo je trebalo da obezbedi SPS iako je strankama zakonom zabranjeno da se bave dobrotvornim radom.

Šta sada kažu socijalisti, oni koji zbog ideologije svima pomažu u nevolji? Kažu da imaju administrativnih problema, da je onaj što ima deponovan potpis u partiji otišao na kolektivni odmor i sve tako.  Ali, obećavaju, biće.



Zašto je ova priča važna? Umesto da ja nešto mudrujem, najbolje da se poslužim replikama legendarnog političara i bizmismena Sretjka Šojitja, koji ovako objašnjava zašto valja glasati za njega:

– Na vas netje vi je bolje ako glasate za mene, ali na mene otje. Zato glasajte za moju partiju, ništa netje izgubite.



Kad jednom poslušate političare poput Šojitja, i glasate za njih, onda oni više nemate nikakvih briga, a vama, naravno, zbog toga neće biti bolje. Muka, međutim, ponovo nastaje zato što oni vole da izgledaju humano i kulturno. Vole da se kobajagi „otvore“, vole da se vidi raskoš, ali kad dođe stani-pani, onda moraju da koriste drugi Šojićev zakon.

– Rodjo, polako s platjanje.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar