Škoda superb i ostale rage



Za gradonačelnika škoda superb

Najstarije vozilo koje imamo proizvedeno je pre petnaest godina, dok su pojedina prešla i preko pola miliona kilometara – kaže gradonačelnik Zoran Antić



 



U ovom trenutku grad poseduje 18 vozila, uglavnom domaćih modela, a najreprezentativniji primerak u poprilično dotrajaloj «ergeli» je „škoda superb» (nova košta oko 20.000 evra), kupljena pre tri godine. I dok narod grca u besparici, gradonačelnik najavljuje obnovu voznog parka, ali i još rigoroznije predloge od onih koje je ovih dana u vezi sa štednjom, putnim nalozima i krađama goriva plasirao gradonačelnik Beograda Dragan Djilas.

Za gradonačelnika škoda superb– Da li znate koliko je Vranje udaljeno od Beograda, koliko vozila službeno ode u prestonicu, kolika je putarina i koliko su troškovi? Koliki, zapravo, građani Vranja i juga Srbije plaćaju ceh te udaljenosti? Mislim da će vam za ove odgovore biti potrebno mnogo, mnogo vremena, a da će vam se od cifara zavrteti u glavi. Ne samo vama, nego svima – konstatuje gradonačelnik Zoran ANTIĆ pokušavajući da «plastično» dočara potrebu da se, pre svega, kupi još neki četvorotočkaš o trošku građana.

Doduše, ima u činjenicama koje je naveo – da održavanje starih automobila mnogo košta i da su ugroženi sigurnost i bezbednost putnika, dosta istine, ali ima tu mesta i za pitanje – odakle, ako je gradska kasa prazna, kao što se priča. Odgovor se može tražiti u njegovim rečima da će se smanjiti broj vozila koja će se koristiti, ali i da će se «renoviranje» vršiti u skladu sa mogućnostima.

– „Škoda superb“ je prešla 210.000 kilometara i u odličnom je, a sva ostala vozila su u prosečnom ili prilično lošem stanju, dok dva uopšte nisu za upotrebu. Čak sedam vozila smo dobili kao donaciju, a najstarije koje imamo je proizvedeno pre petnaest godina, dok su pojedini automobili prešli i preko pola miliona kilometara – precizira gradonačelnik.

Za razliku od Gradske uprave, Direkcija kao najreprezentativiji auto ima citroen C5 (2005. god.), Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite (CZRLUSZ) mazdu (2008), Novi dom opel astru 1,4 (2007), Skijalište audi A6 (2010), Vodovod reno lagunu (2005), Komrad škodu oktaviu elegans 1,8.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar