Partijska giljotina

Eko Taxi Vranje

Lepo sam ti govorio da podneseš ostavku: Nenad Mladenović i Uroš Trajković

Socijalisti kažu da će Uroša Trajkovića na mestu direktora Zdravstvenog centra zameniti Nenad Mladenović, a da Zoran Knežević ostaje u Elektrodistribuciji. Naprednjaci, na drugoj strani, tvde da će svi direktori koji nisu iz vladajućih stranaka biti smenjeni, ali još uvek ne znaju ko će na njihova mesta 

Lepo sam ti govorio da podneseš ostavku: Nenad Mladenović i Uroš TrajkovićNi jedan od sadašnjih direktora velikih državnih preduzeća, republičkih ustanova i institucija neće još dugo ostati na tim mestima. Ako je verovati rečima Dragana NIKOLIĆA, narodnog poslanika i okružnog lidera naprednjaka – a nema razloga da bude suprotno – seča će biti neselektivna i neumoljiva.

Ko će, međutim, zameniti aktuelne direktore, za sada se samo spekuliše. Nikolić kaže da naprednjaci očekuju polovinu od desetak direktorskih mesta u isto toliko preduzeća i ustanova, te da je konkurencija velika:

– Još uvek se ne zna ko će biti novi direktori iz naše stranke, ima ih više koji konkurišu za ta mesta. Ali, o imenima neću da govorim – isključiv je Nikolić.

Javnost, naravno, već ima svoje favorite i utisak je da njihova imena nisu plod nečijih želja ili čaršijskih rekla-kazala varijanti. Radi se, naime, o pouzdanim partijskim kadrovima od kojih neki već rade u firmama koje će možda za koji dan preuzeti, bez obzira što to oštro demantuju ili, jednostavno, ne žele da pričaju o tome. Prema rečima sagovornika odlično upućenih u problematiku, na čelu filijale PIO Fonda već je viđen Gradimir JOVANOVIĆ, predsednik PUPS-a, dok bi u zgradi pored, Filijaliu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) trebalo da preuzme socijalista Vene ZDRAVKOVIĆ iz Alfe, koga je javnost već videla na čelu Vodovoda, pre nego je SPS iz šešira izvukao legendarnog Krstu JANjIĆA.

Obojica, međutim, i Zdravković i Jovanović, tvrde da ne znaju ništa o ovim pričama i da je odluka na strankama.

Ako je suditi po rečima Branimira STOJANČIĆA, predsednika Izvršnog odbora vranjskog SPS, socijalisti za sada imaju samo dva konačna kadrovska rešenja. Iako je nekoliko imena bilo u opticaju, budući direktor Zdravstvenog centra (ZC) biće pedijatar Nenad MLADENOVIĆ, član Gradskog veća u prošlom sazivu.

– To sa Mladenovićem je već gotova stvar, a osim toga mogu da kažem i da Zoran KNEŽEVIĆ sigurno ostaje na čelu Elektrodistribucije. O drugim mestima nismo razgovarali u stranci jer čekamo rasplet događaja na nivou republike, da vidimo ko će preuzeti te firme – otvoren je Stojančić.

Dok Nikolić tvrdi da SNS za svako mesto ima po nekoliko kandidata, te da on zna ko će zauzeti koje, dotle Stojančić objašnjava da u stranci nisu ni razgovarali na ovu temu:

– U svakoj od firmi imamo po nekoliko jakih stranačkih ljudi. U pošti, na primer, Zorana RISTIĆA, koji pre može da bude kandidat za direktora od Igora DjURIĆA, iako se radi o zetu pokojnog Milana Nikolića. Djurić, jednostavno, nije stranački aktivan. Ali, ponavljam, da prvo sačekamo raspodelu u Beogradu – iskren je Stojančić.

A šta na ovo kažu demokrate koje su pre četiri godine kao britvom posekli DSS kadrove po državnim i lokalnim firmama? Za sada ništa jer su svi njihovi funkcioneri ili na odmoru ili se ne javljaju na telefonske pozive. Neki od njih, koji su pristali da govore anonimno, kažu da je smena direktora prirodan proces u Srbiji, i pored najava departizacije.

– Plašim se ko će da vodi ove firme. Nika (Dragan Nikolić, p.a) je sve kvalitetne ljude postavio u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, pa sada kao fol neće da se izjašnjava o imenima, a u stvari mislim da nema više stručnih i pouzdanih ljudi i pored velikog članstva – kaže jedan od sagovornika iz DS.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)  • Ostavi komentar