Stigao Ranđelović, očekuje se Ristić



Hoće li biti na golu: Ristić

Hoće li biti na golu: RistićFudbaleri Dinama, pod rukovodstvom šefa stručnog štaba Davora Tasića, nakon uvodne završili su i prvu fazu priprema.



– Sve ide po ustaljenom redu, u pravoj fudbalskoj atmosferi gde se iskazuje profesionalnost fudbalera kroz rad, htenje i želju. U pogonu su svi fudbaleri iz predshodne sezone na koje ozbiljno računamo i najtalenovaniji iz mlađih selekcija. Momci doibro podnose napore, kao zapeta puška su i spremno dočekuju drugu fazu priprema kada ćemo odigrati niz kontrolnih utakmica – kaže Tasić.

U klubu računaju sa pojačanjima, ali trener Tasić navodi da su finasijske mogućnosti slabe tako da nekih značajnih imena neće biti.



– Stigao je Miloš Ranđelović (24) iz niškog Car Konstantina koji igra po desnoj strani i odlikuje se brzionom i prodornošću. On bi trebalo da pojača konkurenciju u špicu – ističe Tasić.

Potreban su im iskusni igrači, na poziciji golmana i štopera.

-Nadali smo se da će nam se vratiti iskusni štoper Nikola Stojanović, ali u poslednjem trenutku nije došlo do dogovora jer je dobio znatno primamljiviju ponudu od surduličkog Radnika, gde je poslednju sezonu igrao – kaže Tasić.

Sa Dinamo trenira iskusni golman Goran Ristić Zuki koji je ponikao u Dinamu, a unazad nekoliko godina s uspehom nastupao za Radnik iz Surdulice.

– Na pragu smo da se dogovorimo, nadam se da će pregovori biti uspešni i da ćemo pored mladog Petrovića na golu imati i iskusnog Ristića – navodi Tasić.

Dinamo od subote kreće saa odigaravanjem konktrolnih utakmica.

– Ako sve bude kako smo dogovorili, imaćemo najmanje po dve utakmice nedeljno. U subotu nam dolazi surdulički Radnik, u sredu im uzvraćamo gostovanje, potom igramo sa Žitorađom i leskovačkom Dubočicom. Sve su to srpskoligaši i prave provere za nas – tvrdi Tasić.

Ono što brine navijače Dinama što još uvek nema nikakve  naznake da bi klub mogao da dobije upravu i predsednika. Tako je sada sve prepušteno stihiji. Klub vode treneri Davor Tasić i Srđan Paunović Laza i treba im odati priznanje na istrajnosti i želji da se klub održi i trenira po najvišim standardima.

 

MALI FUDBAL: VIDOVDANSKI TURNIR – SVRLjIG 2012.

Vranje treće, Buda najbolji

Fudbaleri kluba malog fudbala Vranje osvojili su treće mesto na turniru u Svrljigu savladavši ekipu „Bolji život“ rezultatom 4:2.

– Ekipa „Bolji život“ bila je favorit turnira, jer je sastavljena od velikog broja reprezentativaca, igrača prvoligaša: Ekonomca, Marba, Naisusa i Niša 92. Bili su i prošlogodišnji pobednici. Odigrali smo dobro, disciplinovano, sa puno trčanja i borbenosti. Zasluženo smo slavili što je brojna publika znala da prepozna i nagradi aplauzima – kaže Goran Jović, trener Vranjanaca.

Utakmica je imala dramtičan tok. Prvi je povela ekipa „Boljeg života“. Izjednačio je Igor Stojanović Žike. Do kraja poluvremena igra je bila izjednačena, ali su reprezentativci iz „Boljeg života“ postigli još jedan gol i otišli na odmor sa minimalnim vođstvom.

Vranjski fudbaleri dominirali su u drugom poluvremenu. Posebno se istakao Miloš Trajković Buda koji je proglašen za najboljeg igrača turnira. Mladi igrač je u fantastičnoj formi, posle turnira u Rakovcu gde je bio najbolji, usledilo je laskavo priznanje i u Svrljigu.

U nastavku, dva gola postigao je Danijel Stošić Daka a jedan Igor Stojković Krespo.

Vranjanci su pored pehara za treće mesto uzeli još dve najznačajnije nagrade. Za najboljeg igrača proglašen je Miloš Trajković Buda, dok je Danijel Stošić Daka najbolji strelac turnira.

– Zadovoljni smo prikazanom igrom i plasmanom, mada po kvalitetu možemo i više. Moramo da ustalimo formu i igru, kako bi pobeđivali u nizu jer je to uslov za postizanje uspeha na turnirima. Izgubili smo nesrećno u polufinalu od ekipe Kopernikusa, nakon nerešenog rezultata i lošijeg izvođenja penala. Ipak, razlog za poraz leži u nama, morali smo da ujtaknmicu rešimo u regularnom delu, jer se promašaji na računaju već samo golovi – ističe Jović.

Pobednik turnira je ekipa Renesansa iz Knjaževca koja je sa 5:3 savladala Kopernikus. Knjaževčani su osvojili i nagradu od 300.000 dinara.

„Vidovdanski turnir“ u Svrljigu inače, održava se 56 godina i jedan je od najstarijih u Srbiji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar