Radom i odricanjem do uspeha



, SK Vranje, kadeti

PROFIL
Ime i prezime: Miloš Tasić
Rođen: 6.2. 1993.
Mesto rođenja: Vranje
Klub: SK Vranje
Reprezentacija: juniorski reprezentativac Srbije



Miloš Tasić (19), strelac SK Vranje, juniorski je reprezentativac Srbije i velika nada srpskog streljaštva u budućnosti. Na evropskom prvenstvu za juniore, održanom u Bolonji, od 10. do 15. avgusta, u disciplini stndardna MK puška 60 metaka ležeći osvojio je 11. mesto. Učešće u baraž za plasman u finale izmaklo mu je za jedan krug.

Mladi strelac, ne krije da je u Bolonji presudila trema zbog učešća na jednom jakom i prestižnom takmičenju.



– Prvi put sam učestvovao na značjanom međunarodnom takmičenju. Stariji strelci rekli su nam da se na specifičnom strelištu u Bolonji ne postižu visoki rezeltati. Krenulo je ispod očekivanja, od šest serija u prvoj sam imao 95 poena od 100. Sve su to bile jake devetke, veoma blizu desetki. Krenuo sam da se vadim u ostalim serijama. Bio sam smiren, znao sam da će biti tesno. U drugoj seriji imao sam 97 poena, u trećoj 100, četvrtoj 99, petoj 98 i šestoj 98. Poslenjim hicem pogodio sam devetku, da je bila desetka išao bih u baraž za medalju – priča Tasić.

Inače, medalju je obezbeđivalo 593 pogodaka. Toliko je Tasić imao početkom jula na prvenstvu Srbije za seniore.

– Sa tim rezultatom bio sam peti u konkurenciji seniora – ističe Tasić.

U prvoj polovini 2012. godine imao je puno uspeha i očekuje da se tako završi sezona.

– U prvom kolu Kupa Srbije osvojio sam dva prva mesta, u gađanju standardnom MK puškom, u disciplini 60 metaka ležeći i 3 puta 40 metaka. U trećem kolu treće mesto u trostavu, 3 puta 40 metaka. Onda je došlo finale, gde sam obranio titulu juniorskog prvaka Srbije, iz 2011. godine, u disciplini 60 ležeći. Sa reprezentacijom sam učestvovao na Svetskom juniorskom kupu u Plzenu, u Češkoj. Sa Igorom Čotrom i Stefanom Aleksandrovskim osvojili smo treće mesto, iza reprezentacija Nemačke i SAD – navodi Tasić.

Za uspehe koje postiže „krivac“ je mukotrpan rad na treninzima. Imao je od početka godine pet reprezentativnih kampova, ispucao na hiljade metkova.

– Uželeo sam se kuće, društva. Odmaraću, ali i ternirati na gradskom strelištu. Krajem oktobra, počinje sezona za gađanje vazdušnom puškom. Iako mi vazdušna puška nije jača strana očekujem značajne rezultate. Radiću, pripremaću se maksimalno pod rukovdstvom trenera Mitrova, jednog od najboljih u Srbiji. Svaki rad se isplati, da nije iza mene osam godina rada i treninga ne bih dogurao do junioskog prvaka države i reprezentativca. Posvećen rad i velika odricanja preduslov su za vrhunske rezultate u streljaštvu – tvrdi Tasić.

 

SK Vranje, kadetiSK VRANjE – KADETI

Treniraju za kamp i medalje

Kadeti streljačkog kluba Vranje treniraju punom parom na strelištu kod donje kasarne i spremaju se za nastupe na prvenstvu centralne Srbije, kao i na državnom prvenstvu Srbije.

– Trenira se šest puta nedeljno, u ranim jutarnjim satima, zbog velike vrućine. Imamo, za sada, dovoljno municije za standardnu malokalibarsku pušku, kao i za vazdušnu. Očekujemo da na najznačajnijim državnim prvenstvima ostvarimo što bolje rezuultate. Imamo nekoliko njih od kojih s pravom očekujemo visok plasman, jer njihovi raniji rezultati svrstavaju ih među kandidate za medalje – navodi  Bogdan Mitrov, trener vranjskih strelaca.

Mladi vranjski strelci, i ove godine, učestvovaće na prestižnom kampu perspektivnih strelaca u Karatašu kod Kladova.

– Pozive su dobili Melanija Zdravković, od mlađih juniorki, kao i Nikola Ristić i Milica tasić, od kadeta. Oni će biti u Kampu sa vrhunskim trenerima, o trošku sreljačkog saveza Srbije, od 1. do 8. avgusta – ističe Mitrov.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar