Nema pare, rođače



Pa neka se Organizacioni odbor i njegov predsednik malo „nagrče“, malo „nategnu“; od popa toliko, a od boga blagoslov



 



U velikoj sali Skupštine grada održan je prvi sastanak Organizacionog odbora manifestacija „Dani Vranja“ i „Karanfil devojče“, na čijem je čelu član Gradskog veća Goran Stanković, dok će njegov zamenik biti, takođe član Gradskog veća, Nebojša Zupančić. Na sastanku je bilo reči o programskim i organizacionim aktivnostima manifestacija, koje će biti održane jedna za drugom. Prema rečima Gorana Stankovića, planirano je da manifestacija „Karanfil devojče“ bude održana u Vranjskoj Banji od 24. do 26. avgusta, dok će „Dani Vranja“ najverovatnije biti održani u periodu od 1 – 7. septembra. 

Odmah na početku sastanka, predsednik Odbora Goran Stanković izrazio je nezadovoljstvo „kresanjem“ budžetskih sredstava za ove dve kulturno-turističke manifestacije.

-Ona sredstva – rekao je Stanković – koja su budžetom za prošlu godinu bila predviđena za obe manifestacije, sada su svedena kao na jednu. Ali, šta je, tu je. Moramo da se snalazimo, ne smemo da ugrozimo, niti dezavuišemo manifestacije. Vranje ne sme da se obruka ni na koji način. Pri tome, moramo da znamo da je ostalo manje od mesec dana od početka manifestacija, i da za to vreme moramo da odradimo posao, i finansijski, i organizaciono.

Organizacioni odbor „Dana Vranja“ i „Karanfil devojčeta“ broji 36 članova.

-Znam da je to naizgled mnogo – kaže Stanković – ali tu su ključni ljudi za realizaciju obe manifestacije. Radićemo ubrzano, i to ne svi zajedno, već po grupama: infrastrukturne aktivnosti, programske aktivnosti, grupa za pribavljanje finansijskih sredstava, za proveru njihovog utroška i grupa za inspekcijske poslove.

U Organizacioni odbor uključene su praktično sve strukture, sva javna preduzeća i ustanove, a za programsku realizaciju otvoren je ceo grad –Pribojčićeva kuća, kuća Bore Stankovića, Trg Staniše Stošića, a po rečima Stankovića, pre svega Gradski park, kome treba vratiti stari sjaj.  Najbitnija ciljna grupa su deca, koja treba da upijaju tradicionalne vrednosti grada, ali i svi građani Vranja.

U Odboru su i predstavnici policije, inspekcijskih službi, Službe Hitne pomoći; tu su i arhitekte, građevinci, ekonomisti, direktori javnih preduzeća i ustanova, istaknuti kulturni i javni radnici, predstavnici medija.

E sada, vraćamo se na početak – gde naći sredstva za ovako ambiciozan program?

-Sredstva za realizaciju programa – kaže Stanković – biće obezbeđena iz budžeta Grada, dobrovoljnim prilozima – donacijama, i preneta na račun JU Narodni univerzitet,  JU TOV i JU Uprava Banje.

Šta, pak, na to kaže izvršilac budžeta, gradonačelnik Vranja Zoran Antić?

-Budžetska sredstva za manifestacije su smanjena, jer jednostavno u budžetu nema para. Velika je finansijska kriza, sledi nam rigorozna štednja. Pa neka se Organizacioni odbor i njegov predsednik malo „nagrče“, malo „nategnu“. Od popa toliko, a od boga blagoslov. Nema pare, rođače!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar