Vranjanci dobili finale



Tesno protiv ekipe To nije kraj, Problem je obeštećenje: Stanković,

Tesno protiv ekipe To nije krajFudbaleri kluba ZIS iz Vranja osvojili su prvo mesto na tradicionalnom memorijalnom turniru „Bimba 2012“ održanom u Rakovcu kraj Bujanovca. Pred više od 2000 gledalaca, prošlog vikenda odigrana je finalna utakmica u kojoj je ZIS, koju sačinjavaju igrači prvoligaša KMF Vranje, savladao ekipu To je kraj, rezultatom 2:1. Vranjanci su osvojili prvu nagradu koja je iznosila 60.000 dinara.



Na finalnoj večeri mogle su se videti majstorije fudbalera na „petoparcu“, a publika je znala da ih nagradi aplauzima. U paklenoj atmosferi, pobednik se nije znao do kraja. Vranjanci su do pobede stigli golovima Davora Tasića i Miloša Trajkovića. Posebno je bio lep  gol Trajkovića, koji je šutem iz mrtvog ugla matirao protivničkog golmana. Trajković se tokom turnira istakao igrama, a pre svega golovima na odlučujućim utakmicama.

Memorijalni turnir „Bimba 2012“ u Rakovcu okupio je 12 ekipa, najboljih iz Bujanovca, Vranja i okoline, koje su se nadmetale od 1. do 13. jula.   



Svojim kvalitetom, poreed finalista, istakle su se i ekipe: „To je to“, „Vrtogoš“, „Manča auto“, „Levosoje“, „Lopardince“, „Cap-cap“.

Za pobeedničku ekipu „ZIS“ iz Vranja nastupli su: Predrag Nikolić Pepi, Miloš Trajković Buda, Marjan Djorđević Macan, Danijel Stošić Daka, Davor Tasić, Igor Stojković Krespo, Dejan Krstić Maslovar, Predrag Nikolić Mutinjo i Žikica Ristić.

 

Problem je obeštećenje: StankovićRUKOMET: VRANjE 1957

Stanko se vraća iz Izraela?

Nenad Stanković Stanko, iskusni rukometaš koji je ponikao u RK Vranje, vratio se u rodni grad i velika je želja trenera Dušana Stevanovića Grobara da zaigra za novi klub Vranje 1957 u novoj sezoni, jer su Vranjanci uspeli da izbore mesto u Drugoj ligi „Jug“.

Ono što predstavlja prepreku Stankovićevom povtratku je novac da bi se platila njegova „rukometna sloboda“ ili sertifikat iz Izraela za nastup u Srbiji, koji prema našim saznanjima, iznosi 2.450 evra.

Stanković je poslednji put nastupao za jedan izraelski klub, ali je odigrao vrlo mali broj utakmica.

Kako ističu u klubu, novca nema, a igranje u Drugoj ligi „Istok“ moraće da se pokrije prilivom sredstava od sponzora. Treneri Stevanović i Darko Stanojković biće prinuđeni da se oslone na mlade rukometaše i da pokušaju da nastave sardnju sa kapitenom i veteranom Vladanom Pavlovićem, kao i Nikolom Stamenkovićem Kaletom.

Klub će, prema izjavama pojedinih zvaničnika, morati da sklopi finasijsku konstrukciju za nastupajuću sezonu. Biće to veliki izazov za buduće čelnike kluba, jer se prema našim saznanjima iz kluba povlače dosadašnji predsednik, Nebojša Zupančić i njegov prvi sradnik, Tika Anđelković Grmeč.

Zupančić i Anđelković su zimus prihvatili da stanu na čelo kada se lomilo da li će klub nastaviti sa radom ili ne. Prema njihovioma kazivanjima, nakon opstanka  i plasmana u Drugu ligu, njihova misija se završava.

 

RIBOLOV

Ristić prvak Srbije

Petar Ristić iz Vranja, takmičar Kluba sportskih ribolovaca Petnik Vranje, postao je prvak Srbje u kategoriji kadeta, osvojivši prvo mesto na državnom prvenstvu u takmičarskom ribolovu lige šampiona za 2012. godinu u kategoriji kadeti U14.

– Za tri takmičarska dana osvojio sam tri prva mesta sa ukupnim ulovom od 5.600 grama, i time se kao prvoizabrani takmičar uvrstio u reprezentaciju Srbije – kaže Ristić.

Posebno je ponosan na učešće u reprezentaciji, a svoj kvalitet moći će da potvrdi već krajem jula, kada učestvuje na svetskom prvenstvu za kadete, U14, u mestu Sevnica u Sloveniji.

– To je za mene veliki izazov. Biću spreman i nadam se da ću ostvariti zapažen rezultat – ističe Ristić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar