Ovo je moja sezona



, Na korak do finala: Miloš Tasić



PROFIL
Ime i prezime:
Nikola Filipović
Mesto rođenja: Vranje
Klub: FK Dinamo (od petlića)
Mesto u timu: levi bek
Visina/težina: 183/80

Nikola Filipović (21), levi bek Dinama, po potecijalu jedan je od najtalentovanijih prvotimaca Dinama, člana Srpske lige „Istok“.  Već drugu sezonu je u prvom timu, a pre toga odradio je celokupan staž u mlađim kategorijama Dinama.



– Igrao sam poluzezonu u Prvoj ligi i prošlu celu u srskoj. Bilo je oscilacija u igri, ali generalno sam zadovoljan jer kako se prvenstvo bližilo kraju moje igre su dobijale na kvalitetu, jer je iskustvo učinilo svoje. Očekujem da u nastupajućoj sezoni fudbalski „eksplodiram“ i opravadam očekivanja trenera Davora Tasića i brojnih navijača – kaže za „Vranjske“, Filipović.

Mladi bek se odlikuje prodornošću po levoj strani, srčanošću i borbenošću, za njega nema izgubljene lopte, i sa sticanjem iskustva i profesionalnijem pristupu utakmicama sigurno će biti zapažen od renomiranijih klubova.

– Treniramo već treću nedelju na stadionu „Jumko“. Odlično podnosim vrućinu i napore. Biću spremniji nego ikad, a kada sam spreman tutnjaće po levoj starni. Dinamo mi je u srcu, to je klub za koji sam emotivno vezan zbog pokojnog oca Saše Filipovića koji me je prvi uveo u tajne fudbalske igre – ističe Filipović.

STOJANOVIĆ U DINAMU
Nikola Stojanović (28), bek i štoper FK Radnik iz Surdulice odlučio je da se vrati u Dinmamo, klub za koji je više godina igrao, većinom u Prvoj ligi.
– Stojanović će za nas puno značiti jer se radi o iskusnom štoperu po levoj strani. On se afirmisao u Dinamu i očekujemo da da sa tarjkovićem bude komandant odbrane – ističe Davor Tasić, trener Dinama.

Za njega su već u dva navrata bili zainteresovani superligaški klubovi. Nije se odlučio da ode, želi da se dokaže u matičnom klubu i vrhunskim igrama nametne.

– Verujem u onu narodnu „treća sreća“, ali otom potom. Dugujem igrački svom matičnom  klubu i želim da ove sezone sa još par mladih igrača budemo oslonac na terenu i vođe nove generacije Dinama – navodi Filipović.

Dinamo ima mlad tim i ako se ne pojača neće mu biti lako u ligi gde je kvlaitet dosta ujednačen.

– Ako se ne pojačamo borićemo se za sredinu tabele. Sa dovođenjem dvojice-trojice iskusnijih igrača bili bismo u samom vrhu. Sve će zavisiti od finansijske situacije u klubu, ali je za sve nas najbitnije da se klub organizacijski uzdigne, da se oformi nova uprava, i izabere predsednik od autoriteta – kaže Filipović.

 

 

Na korak do finala: Miloš TasićSTRELjAŠTVO

Tasić bez medalje

Miloš Tasić, strelac SK Vranje, učestvovao je u dresu reprezentacije Srbije, na junioskom prvenstvu Evrope u streljaštvu održanom u Bolonji, od 10. do 15. jula.

Mladi Vranjanac, sa još četvoro reprezentativaca, gađao je u diciplini MK puška ležeći 60 metaka. Strelci Srbije nisu uspeli da se kvalifikuju za finale i učestvuju u borbi za medalju.

Najbliži mestu među osam najboljih bio je Tasić koji je pogodio 587 krugova, jedan manje od četvorice takmičara koji su se našli u baražu za finale. Miloš Tasić je zauzeo 11. mesto što je izuzetan uspah za takmčra iz SK Vranje, koji po prvi put učestvuje na jednom zvaničnom prvenstvu u dresu reprezentacije. Treba napomenuti da je Tasić godinu dana mlađi od kolega iz reprezentacije Mazanjanina i Čotre i da će i naredne godine imati pravo da učestvuje  u juniorskoj konkurenciji.

Uspeh mladog strelca veliki je uspeh za njegov klub, SK Vranje, za sve takmičare koji godinama vredno treniraju i osvajaju medalje na raznim takmičenjima, pod rukovodstvog jednog od najboljih trenera u Srbiji, Bodana Mitrova.      

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar