Spremni za prvu ligu



Cilj je Super liga: rukometašice ŽOK Vranje, Juniorski prvak: Miloš Tasić

Cilj je Super liga: rukometašice ŽOK VranjePredstavnici rukometnog kluba BSK Heba iz Bujanovca i ženskog rukometnog kluba Vranje prisustvovali su sastanku Zajednice prvoligaša na kojoj su potvrđeni takmičarski brojevi ekipa u Prvoj ligi „Istok“, a potom utvrđeni termini takmičenja i izvučeni parovi.



Goran Tašković, predstavnik RK BSK Heba, dobio je zasluženo priznanje time što je izabran u UO lige.

– Prvu ligu „Istok“ za muškarce sačinjavađe sledeći klubovi: Jagodina, Planinka Prolom voda (Kuršumlija), Jastrebac (Blace), Vlasotince, Bor 2, Skloga (Despotovac), BSK Heba (Bujanovac), Topličanin (Prokuplje), Žitorađa, Dubočica 54 (Leskovac), Djerdap (Kladovo) i Radnički 1951 (Niš).



Naš cilj je da se plasiramo u vrh tabele – izjavio je Tašković, „alfa i omega“ bujanovačkog rukometa.

Voja Tasić, predstavnik ŽRK Vranje, ne krije zadovoljstvo i optimizam kada je u pitanju prvoligaški izazov za ekipu koja namerava da krene ka vrhu tabele.

– Naš cilj je da se pojačamo, tako što bi kod nas igrale Obradovićeva iz beogradske Crvene zvezde  i Spalevićeva i Milankovićeva iz prokupačkog Topličanina. Sa njima, ukoliko se dogovorimo, imamo realne šanse da se domognemo visokog plasmana i uzmemo učešće u mini ligi za popunu mesta u Super ligi – kaže Tasić.

Vranjanke će pod rukovodstvom trenera Darka Stanojkovića početi sa pripremama 20. jula.

Ligu će sačinjavati sledeće ekipe: Kučevo, Napredak (Kruševac), Crveni Krst (Niš), Sloga (Petrovac na Mlavi), Pirot, knjaževac, Topličanin (Prokuplje), RTB Bor, Djerdap (Kladovo), Vranje, Zaječar 2 i Mladost (Smederevska Palanka).

U srpskom rukometu, od sezone 2012/ 2013. ustanovljene su, u muškoj i ženskoj konkurenciji, po četiri Prve lige, sa timovima raspoređenim po regionima. Prve dve prvoplasirane ekipe činiće Mini ligu , od osam klubova, za popunu Super lige. Prvenstvo u Prvoj ligi počinje 16 i 17 septembra, a prvi deo, jesenji, završava se krajem novembra.

 

Juniorski prvak: Miloš TasićSTRELjAŠTVO

Tasić šampionski

Miloš Tasić iz Vranja odbranio je titulu juniorskog prvaka Srbije u gađanju MK puškom (60 metaka, ležeći), na državnom prvenstvu koje se održava u Novom Sadu, sa 585 krugova.

On je odlično gađao u finalu (102,9 krugova) i uspeo da nadoknadi tri kruga zaostatka iz osnovnog dela. Drugo mesto pripalo je, kao i prošle godine, Borislavu Mazinjaninu iz beogradskog Policajca (588 krugova), dok je treći bio Stefan Aleksandrovski iz staropazovačkog Jedinstva (586 krugova). Ekipno su titulu osvojili domaćini, juniori Streljačke družine Novi Sad, ispred Partizana i Niša.

Drugog dana takmičenja, Rašeta Mazinjanin, član beogradskog Policajca, slavio je u disciplini MK puška trostav (3 puta 40 metaka) ispred Stefana Aleksandrovskog iz staropazovačkog Jedinstva i Miloša Tasića iz Vranja. On je odličnom finalnom serijom od 100,6 krugova uspeo da nadoknadi zaostatak u odnosu na Aleksandrovskog i na kraju uzme zlato. Ekipno su najbolji bili juniori Niša sa 3.366 krugova ispred domaćina članova Streljačke družine sa 3.308 i Mladosti iz Inđije sa 3.106 krugova.

Trećeg dana takmičenja, Tasić je postigao još jedan veliki uspeh, osvojivši peto mesto u seniorskoj konkurenciji, u gađanju MK puškom, ležeći 60 metaka. Prvi je bio Mirosavljev (594 krugova), drugi Pletikosić  (593), treći Mazanjanin (596), četvrti Sibić (Policajac) (594), peti Tasić (Vranje), (592).

Pogodivši 592 kruga u seniorskoj konkurenciji, Tasić je postigao svetski vredan rezultat u juniorskoj konkurenciji. Zato se s pravom od njega očekuju nove medalje i vrhunski rezultati u dresu reprezentacije Srbije.

Tasić će u sastavu juniorske reprezentacije Srbije učestvovati na Evropskom prvenstvu koje će se odžati u Bolonji, u Italiji, od 10. do 15. jula.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar