LOVIRANjE



Pre neki dan «Mali Sloba», budući premijer Srbije, posetio je najveću ovdašnju NVO – SPC i tom prilikom od Irineja «zatražio blagoslov za sastav Vlade, što je u interesu svih građana koje god da su vere i mišljenja». Ne znam kako je vama, ali ovo u mom interesu nije, isto kao što mi nije u interesu ni da mi premijer bude «Mali Sloba», dobitnik ordena Belog anđela, koji mu je SPC dodelila za nepoštovanje ljudskih prava i za diskriminaciju građana na osnovu njihove seksualne orijentacije i to rame uz rame sa Pahomijem, koga su deca teretila za pedofiliju, a sud ga pod pritiskom SPC oslobodio.

Posle samo nekoliko dana i «Toma grobar», pardon magistar, prateći ono što kontra Ustava radi «Mali Sloba», takođe odlazi kod Irineja. Pitam se, o čemu to ova dva lika ima da razgovaraju sa Irinejem koji se u politiku razume isto koliko i moja baba? SPC, po zakonima ove sekularne države, nema nadležnost da na bilo koji način utiču na sastav i formiranje Vlade, kao ni na formiranje predizbornih ili postizbornih koalicija, a državni organi ne smeju da se konsultuju sa bilo kojom verskom zajednicom u vezi sa bilo kakvim državnim radnjama. Oni mogu da se druže privatno do mile volje i da naširoko raspredaju o čemu god hoće, ali u ulozi državnih službenika, znači predstavnika svih građana, ne.



«Mali Sloba» i «Toma grobar» bi što pre trebalo da se pozabave korupcijom, kriminalom i nezaposlenošću, a u tome im Irinej sigurno ne može pomoći, nego samo i isključivo lova iz predpristupnih fondova EU i investicije. A, možda je SPC baš i zanimala lova?



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar