Dogovor bez potvrde



 



Specijalizaciju bivšoj direktorki Apoteke potpisao u junu prošle godine tadašnji predsednik UO Predrag Milenković, navodno na osnovu telefonske sednice. Godinu dana posle, u momentu kada policija istražuje slučaj, neki članovi eks UO odbijaju da mu daju i pismenu saglasnost



Ako je bivši predsednik Upravnog odbora (UO) Apoteke Vranje, medicinski tehničar i socijalista Predrag MILENKOVIĆ u junu prošle godine, kako je sam tvrdio, na potpuno zakonit način i prema odluci Stručnog saveta te ustanove parafirao specijalizaciju za tada odlazeću direktorku  ustanove Jasminu Arsić, onda je krajnje nejasno zbog čega ovih dana pokušava da dobije retroaktivnu, pismenu saglasnost za takvu svoju odluku od bivših kolega iz tog tela. U najmanju ruku, logično je zaključiti da takva pismena saglasnost ne postoji. 

Milenković, potvrđuje nam bivša članica UO Apoteke farmaceutkinja Slađana ANTANASIJEVIĆ, njoj i ostalim članovima eks UO od sredine prošlog meseca nudi na potpis papir koji bi trebao predstavljati naknadno pokriće za taj paraf na odluku Stručnog saveta, valjda zbog toga što se za ceo slučaj zainteresovala policija i zato mu je preko potreban nekakav pisani trag koji bi potvrdio da je on „čist“, tj. da je navodni usmeni dogovor sa većinom kolega iz petočlanog UO koji on pominje zaista postojao. 

TELEFONSKA SEDNICA

Milenković priznaje novinaru „Vranjskih“ da je pre izvesnog vremena sam sačinio papir koji bi prema sadržini (novinar je imao uvid u dokument, prim.D.D.) trebalo biti fingirana i antidatirana saglasnost ostalih članova UO iz tog vremena (kao da su mu je pismenim putem dali 18. maja 2011) da stavi potpis na predlog za budućeg specijalizanta. Na papiru čiji je naslov „saglasnost“ Milenković traži podršku tadašnjeg sastava UO (koji su osim njega činili već pomenuta Antanasijevićeva, sadašnja direktorka Apoteke a tada finansijska direktorka Suzana Savić kao predstavnice kolektiva, te osim Milenkovića Dragan Janjić iz URS i ginekolog Sunčica Stojković kao predstavnici lokalne samouprave) i potvrdu njegove verzije da je dodeljivanju specijalizacije Jasmini prethodila nekakva „telefonska sednica UO Apoteke“ od 18. maja 2011.

– Mi dole potpisani članovi UO dajemo saglasnost predsedniku UO Predragu Milenkoviću da u ime UO Apoteke potpiše Odluku o odobravanju specijalizacije mr Jasmini Arsić iz oblasti socijalne farmacije – piše između ostalog u tekstu sa kojim su ostali trebali da se saglase. 

Antanasijevićeva kaže da je sredinom juna ove godine odbila da potpiše taj papir i pruži naknadnu saglasnost Milenkoviću, jer se stvari nisu odvijale po scenariju iz prethodnog citata.

– Nisam potpisala jer taj UO nikada nije održan, niti je bilo nekakve telefonske sednice – kratko će Antanasijevićeva, ne želeći da se upušta u detalje.

Na novinarsko insistiranje još kratko napominje da je specijalizacija Jasmine Arsić „samo jednom uzgred pomenuta“ na jednoj od sednica.

– Međutim – dopunjuje svoje navode Antanasijevićeva – to nikada nije bio predmet rasprave, niti glasanja na sednici UO.

Osim ove farmaceutkinje papir prema pouzdanim izvorima „Vranjskih“ nije htela da potpiše ni Sunčica Stojković (iako definitivnu potvrdu toga redakcija nije dobila jer se Stojkovićeva ovih dana nije javljala na mobilni telefon). Izgleda ni aktuelna direktorka, tada članica UO Suzana Savić (nije odgovorila na pitanja „Vranjskih“). Navodno je Milenkoviću šarnuo samo URS-ovac i direktor Skijališta Dragan Janjić koji to nije potvrdio novinaru jer do odlaska ovog broja „Vranjskih“ u štampu takođe nije odgovorio na pitanja redakcije prosleđena mu elektronskom poštom na i-mejl portparola JP Skijalište Besna kobila.  

Milenković, oko koga se vrti cela ova priča, smatra da je ono što je učinio potpuno benigno i legitimno. On smatra da ne radi ništa nezakonito i u svemu vidi opravdanu nameru da „sebe radi“ i na papiru ima ono sa čime su se članovi UO navodno saglasili na već pominjanoj „telefonskoj sednici“ iz maja prošle godine.

– Kada je Stručni savet sačinio rang listu, pozvali su me u Apoteku i tamo me upoznali sa činjenicom da bih specijalizaciju za direktorku trebao da potpišem ja kao predsednik UO, jer ne može sama potpisati za sebe. Pozvao sam telefonom ostale članove UO, mislim da jedino nisam dobio Slađanu Antanasijević. Ovi koje sam dobio saglasili su se da potpišem – rekonstruiše svoju verziju događaja Milenković.

Dodaje da je dogovor bio da pravna služba Apoteke naknadno sačini zapisnik o tome koji bi bio usvojen na narednoj sednici UO.

– Međutim – kaže Milenković – do njegovog usvajanja nije došlo, jer smo mi u tom momentu već bili odlazeći UO, tako da više nismo održali nijednu sednicu. Potom su mi iz pravne službe rekli da nisu sačinili zapisnik, tako da naš usmeni dogovor nije bio papirološki pokriven. Ovaj sam papir sačinio čisto zbog sebe, da imam pismeni trag i dokaz da je sve urađeno u skladu sa dogovorom. To nije zvanični dokument Apoteke. 

SPECIJALIZACIJA KAO NAGRADA

Na glasine da je Milenkovićevu naknadnu pismenu saglasnost ovih dana potpisao samo Dragan Janjić, bivši direktor UO Apoteke reaguje ovako:

– Video sam da se ostali nešto plaše, da ne kapiraju o čemu se radi i da to nije zvaničan dokument Apoteke, već da papir treba meni kako bih imao pismenu potvrdu da smo se kao UO saglasili oko te specijalizacije. Kad sam video da se plaše da potpišu, odustao sam od cele priče – objašnjava Milenković čiji je izbor za predsednika opštine Vranjska Banja, kako se ovih dana priča, gotova stvar.

Stručni savet Apoteke, shodno internom Pravilniku o stručnom usavršavanju, izbodovao je kandidate i sačinio rang-listu, a kako se Jasmina Arsić našla na spisku za specijalizaciju i čime je to zaslužila u momentu kada je već bila nepravosnažno osuđena na uslovnu kaznu zatvora i kada se protiv nje vodilo više istraga i sudskih procesa, pitanje je za one u Apoteci koji to znaju, a neće da kažu.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar