Videćeš ti ko sam ja!

Eko Taxi Vranje

Beše to pre nekoliko dana: policajac iz Vladičinog Hana, u već poznatom maniru, obratio se vozaču autobusa Saobraćajnog preduzeća „Pegaz“, na liniji Zlatibor – Skoplje. Tražio je da vozač preuzme jedan paket i da ga preveze do odredišta. Naravno – besplatno. Vozač je taj „nalog“ čoveka u plavom odbio. Objasnio je da pravilnikom preduzeća svaka pošiljka mora biti obeležena službenom nalepnicom koja ima svoju cenu. Posle poduže rasprave, iznervirani vozač je presekao: „Uostalom, ko ste vi? Platite prevoz pošiljke i sve će biti uredu“! Policajac je u tom momentu pobesneo.

„Pokazaću ja tebi ko sam ja“, odgovorio je policajac vozaču i dobro ga odmerio od glave do pete. U subotu 16. juna, događa se drugo poluvreme ove priče. U Vladičinom Hanu, na krivini posle mosta, kod benzinske pumpe, taj isti policajac je pripremio sačekušu. Službeni automobil je parkirao na mestu sa kojeg ima odličan pogled na sva vozila koja sa autoputa ulaze u Han. Oko 19,55 časova, pojavljuje se minibus preduzeća „Pegaz“. Policajac brže-bolje izlazi iz kola, priteže opasač, zateže košulju, pa čim autobus posle mosta uđe u krivinu na putu ka autobuskoj stanici, on ispruži ruku sa tablicom „stop“. Sav presrećan što je sve dobro izrežirao, širokog osmeha, pun sebe, zaustavlja autobus.„Dobar dan. Mi se odnekud poznajemo“ – obraća se policajac vozaču. Ovaj ga gleda i mimikom odgovara da mu nije jasno odakle se poznaju.

„Ima vremena prisetićeš se. Upoznali smo se tu, na stanici, pre dva dana. Nego, majstore, kamo pojas? Znate li kolika je kazna zato što se niste vezali? Dajte mi vozačku i saobraćajnu“!

Vozaču pade mrak na oči. Priseti se odakle se poznaju. Pruži dokumenta i prekrsti ruke na volanu. Policajac se onda uspravi: „Sad ću tebi da pokažem ko sam ja“!  • Ostavi komentar