Turniri za formu



Iz Svrljiga u Zlatokop: KMF Vranje, Ne može sam: Stajić

Iz Svrljiga u Zlatokop: KMF VranjeFudbaleri Kluba malog fudbala Vranje, člana elitne Prve lige Srbije, spremaju se za učešće na poznatim i renomiranim turnirima ovog leta.



– Konačno je utvrđeno da i naredne sezone Prva liga ima deset članova, znači zvanično su ispale četiri ekipe. Početak prvenstva će biti pomeren zbog učešća reprezetnatcije Srbije na svetskom prvenstvu na Tajladnu od 1. novembra. Pripreme reprezentacije počinju mesec dana ranije – kaže za OK radio Goran Jović, trener jednog od najuspešnijih vranjskih takmičarskih klubova.

Prema nezvaničnim izjavama čelnika FSS zaduženih za futsal, prvenstvo u Prvoj ligi počeće krajem novembra.



– S obzirom na novonastale specifične uslove, moraćemo da preko turnira održavamo formu. Najavljen je turnir u Svrljigu na kome će učestvovati renomirani klubovi, prvoligaši, poput VIK Naisusa, Kopernikusa, Niš 92, Smedereva i drugih. Naravno, i mi smo prihvatili poziv i očekujemo da nastupimo sa najjačim sastavom. Turnir treba da počne 28. juna. Drugi turnir, na kome tradicionalno učestvujemo, je „Ribarska banja 2012“. Biće tu ekipe iz Kragujevca, Smedereva, Niša… Vrhunskog je kvaliteta i nagrade su značajne. Prošle godine smo bili treći, a ako bi i ove godine ponovili isti uspeh bićemo zadovoljni – navodi Jović.

Turnira će biti i u avgustu, septembru i oktobru, a tokom leta i lokalni u Rakovcu, Zlatokopu, Tibuždu, Stublu…      

 

Ne može sam: StajićFUDBAL: PČINjSKA OKRUŽNA LIGA

Stajiću treba pomoć

Ivica Mladenović, poznati sportski radnik iz Vranja, trebalo je da bude novi direktor Pčinjske fudbalske okružne lige umesto Srđana Stajića Dide, koji na toj funciji u minulom periodu nije zadovoljio. Ipak, Mladenović zbog obaveza u sudijskoj organizaciji i privatnih obaveza neće obavljati tu odgovornu dužnost.

Mladenović je predložio niz novina koje mogu itekako unaprediti fudbal u okrugu:

– Uvešćemo mnogo toga novog, a ono što sigurno najviše interesuje medije to je da će proraditi zvanični sajt Okružnog fudbalskog saveza Pčinjskog okruga. Biće zastupljene sva fudbalska takmičenja u okrugu, klubovi, udrženja sudija i trenera, razni dokumenti i istorijat saveza. Na jednom mestu ljubitelji fudbala imaće sve informacije od Pčinjske lige, preko Niške zone do Srpske lige. Biće zastupljen i futsal – kaže Mladenović. 

Srđan Stajić Dida, direktoir Pčinjske okružne fudbalske lige, uprkos brojnim prigovorima od strane klubova, nije smenjen. Stajiću se najviše prebacuje „slučaj Jelašnica“, gde nije na pravovremen i odgovarajući način kada je čelnik FK Vranjska Banja fizički napao svog igrača posle utakmice u Belom Polju..

Pošto je Stajić bivši fudbalski sudija i svojevremeno jedan od funkcionera te organizacije, o njemu će se razgovarali u okružnoj fudbalskoj organizaciji, a sve sa ciljem da se što bolje snađe na pomenutoj funciji i izbegne krutost i nesnalaženje u komunikaciji.

– Sudijska  organizacija  i njen  Izvršni  odbor održali su redovnu sednicu i  doneli  predlog  da  Pčinjsku  ligu  od  jeseni  vode  dvojica funcionera, jedan  da  delegira  sudije, a drugi delegate. O imenima će se nešto više znati u narednih  15  dana – kaže Ivica Mladenović, sekretar OSO PO.

Njegov  predlog je  da  Stajić ne  vodi sam  ligu,  jer  realno to  ne  može,  nego  da  ima nekog  pored  sebe  ko  će  da  beleži  rezultate  i zvanično ih dostavlja  sredstvima  javnog  informisanja. Naravno, taj drugi  trebalo bi da unapredi komunikaciju između lige i kluibova.

– Drugi  mnogo  bitan  predlog koji sam predožio na sednici je osnivanje tročlane  komisije  koja  će  poraditi  na  izmeni  sistema  takmičenja Pčinjske  lige,  jer  ovakva  kakva  je  slabo  funkcioniše. Predlog je da se Pčinjska okružna liga podeli  na  dve grupe i  da  u jednoj  igraju  klubovi  koji  imaju dobre  uslove, poput Mladosti iz  Bosilegrada, Alakinca, Čelika iz Belog Polja, Vranjske Banje, Morave iz Vladičinog Hana, Pčinje iz Trgovišta, Nebeskih anđela iz Vranja, Bese i Asa iz Bujanovca i Ternoci iz Velikog Trnovca. U drugoj grupi igrali bi klubovi  koji  žele  da  se  rekreiraju  i  koji  bi igrali prema svom nahođenju. Da li će ovi predlozi proći zavisi  od  fudbalske organizacije PO – navodi Mladenović.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar