Dinamo bez Prve lige



Žrtve nesloge: FK Dinamo, omladinci, Opstrukcija: Zdravković, Dragan Kostić Ćuvta, Ko ga je pustio u Bujanovac: Stefan Ćuković

Žrtve nesloge: FK Dinamo, omladinciOpstrukcija: ZdravkovićOmladinci Dinama izgubili su u Nišu od ekipe Car Konstantina rezultatom 2:1 u poslednjem kolu lige Regiona istočne Srbije grupa „Jug“ i oprostili se od titule prvaka i plasmana u Kvalitetnu ligu Srbije.



Vranjanci su pokazali slabu igru, iako je u njihovom sastavu bilo nekoliko standardnih prvotimaca. Napadali su stihijski dugim loptama kroz sredinu i na kraju zasluženo izgubili. Prema ocenama stručnjaka, nedostatak kvaliteta za veća dostignuća glavni je razlog neuspeha. Slobodan Zdravković Maki, trener omladinaca Dinama, smatra da je postignut maksimum u postojećim uslovima:

– Ne želimo da tražimo opravdanje za poraz u Nišu, prvenstvo se ne odlučuje u poslednjem kolu. Čestitam mojim fudbalerima, posebno onima koji su izneli prvenstvo. Niko nas nije smatrao za favorite, osvojili smo drugo mesto i to je veliki uspeh – kaže Zdravković.



STATI NA LOPTU
Dragan Kostić ĆuvtaDragan Kostić Ćuvta, jedan od najiskusnijih trenera u Dinamu, smatra da treba stišati strasti i da treba fudbalski rečeno „spustiti loptu“ na zemlju.
– Najveći gubitnici su igrači, jer su mnogi od njih  imali priliku da igraju sa omladincima Zvezde, Partizana, Vojvodine… Ovako, igraće za prvi tim u Mrštanima, Bivolju…. Ne treba kinjiti te dečake, još su mladi, imaju tek 18 godina, oni su ostvarili maksimum u ligi i veliki uspeh osvajanjem drugog mesta. Budimo realni, ako ekipa izgubi od Car Konstantina od koje beži 16 bodova na tabeli ili igra sa ekipom Bora nerešeno, a beži joj 34 boda, onda je to pokazatelj da nema kvalitet za Kvalitetnu ligu Srbije. Setite se one generacije koja je igrala tu ligu pore šest godina, uporedite i sve će vam biti jasno – kaže Kostić.

On navodi da su odigrali loše u Boru, portiv istoimene ekipe, i u Nišu, protiv Sinđelića.

– Na oba susreta bilo je nerešeno 0:0, da smo jednu pobedili sada bismo bili u Kvalitetnoj ligi – ističe Zdravković.

Zdravković ima zamerke na pojedince iz uprave i oko nje, ali ističe izuzetnu korektnost direktora kluba Dejana Ivanović.

– Jasno se videlo da je direktor Ivanović želeo da nam pomogne, čestitao je momcima na uspehu i još jednom potvrdio da je po pitanju omladinaca imao samo uveravanja merodavnih da će biti adekvatno sagledani, ali samo na rečima. Bila bi velika nepoznanica da smo ušli u Kvalitetrnu ligu, da li bismo uopšte nastupali jer maršruta lige je od Vranja do Subotice a to nisu mali troškovi – tvrdi Zdravković.

Dok su u klubu baratali dobrim namerama i lepim rečima, ekipa i rukovodstvo Timoka je radilo na terenu i van njega.

– Čestitamo Timoku, stvorili su fantastične uslove za razvoj fudbala pod Kraljevicom, imaju četiri „tepih“ terena i treba ih „pogurati“ da stvaraju fudbalsku bazu u tom delu Srbije – kaže Zdravković.

Ekipa Timoka iz Zaječara koja je pobedom u Žitorađi nad istoimenom ekipom od 3:1 osvojila prvo mesto plasirala se u Kvalitetnu prvu ligu Srbije, iako i ona nije imala kvalitet za viši rang. Jedino su pokazali da su daleko organizovaniji od Vranjanaca.

PRVOTIMCI IZDALI OMLADINCE

Mnogi u klubu smatraju da je poraz došao kao plod nedovoljnog zalaganja „prvotimaca“. Ono što boli dečake koji su izneli teret prvenstva i bili nadomak velikog cilja je ponašanje njihovih saigrača: Miletića, Savića, Nikolića i Petkovića.

SUKOB SE NASTAVLjA
Ko ga je pustio u Bujanovac: Stefan ĆukovićPrema našim saznanjima, poraz omladinaca Dinama u Nišu jedne je zaboleo u klubu, a druge i te kako obradovao.
Priča se da već duže vreme vlada animozitet između trenera prvog tima Davora Tasića i trenera omladinaca Slobodana Zdravkovića.
– Ono što mene pogađa je konstantna opstrukcija od strane Davora Tasića kojoj niko nije mogao da stane na put. Prvo je bez saglasnosti UO kluba pustio Stefana Ćukovića u BSK iz Bujanovca, za nas bitnog igrača kreativca na sredini terena. Kada smo igrali odlučujuće utakmice, poput one u Boru, nije pustio omladince koji su bili u prvom timu. Sa njim nemam nikakvu saradnju, dečko jedino sebe smatra trenerom u Vranju što je strašno za Dinamo i fudbal – kaže Zdravković.

Naš izvor koji radi u klubu, opisuje kakvo je bilo raspoloženje među mladim fudbalerima uoči utakmice, ali po njenom završetku:

– „Prvotimci“ su morali da prednjače, ako ne kvalitetom, onda borbenošću i zalaganjem. Treniraju i igraju u prvom timu. Poslednje nedelje su dobili odmor u prvom timu, a nisu došli da treniraju i budu sa omladincima. Pojavili su se pred utakmicu. Trener Zdravković ih je ipak poveo iako su neka deca koja su zbog njih ispala iz tima plakala. Ova četvorica, koji su iz kadeta OFK Vranje došli u omladince Dinama, ne osećaju klub kao svoj, videli smo to više puta. Dođite da vidite kad igraju petlići Dinama i OFK Vranje, pa ćete videti kolika je međusobna mržnja među decom od 11 i 12 godina – kaže naš sagovornik.

KRIV SAM

Trener Zdravković potvrđuje da četvorica pomenutih fudbalera nisu trenirali sa omladincima i da nisu ni bili na stadionu da budu deo tima, već su došli pred utakmicu.

– Znali smo sve to, ali, ponavljam, bojim se da su to opstrukcije od trenera iz prvog tima i njegovih pomagača-satelita. Momci su isuviše mladi da bi mogli da se tako ponašaju na svoju ruku. Morali smo da odlučimo: da li da ih vodimo ili ne. Da ih nismo poveli brujalo bi po gradu da smo izgubili prvenstvo zbog naše samovolje. Ipak, imam dovoljno iskustva i smatram da sam pogrešio, nisam trebao nikog da slušam i trebalo je da ih ostavim ispred svlačionice u Vranju – ističe Zdravković.

Dvojica „prvotimaca“, Petković i Nikolić, javili su se koordinatoru mlađih selekcija Joci Ristiću  izjavivši da su povređeni.

– Da, javili su mi se, ali bili su dužni da budu na stadionu sa saigračima. Da li su i koliko povređeni odlučuje klupski lekar, dr Jovaica Kostić. Možda su i povređeni igrali, s obzirom da nisu pružili masimum na terenu – ističe Ristić.

Mnogi prebacuju treneru Zdravkoviću što je u rezervu stavio najboljeg strelca omladinaca i drugog strelca lige, Aleksandra Stojkovića. Mladi golgeter je vidno deprimiran ušao u igru tek u 83. minutu. Kako ističu u klubu, bio je žrtva igranja onih koji to nisu zaslužili, bez obzira na njihov status.

 

CAR KONSTANTIN – DINAMO 2:1

Niš. Strelci: 1:0 – Ristić u 41, 1:! – Petković u 47 (iz penala), 2:1 – Stojić u 89. minutu, Stadion na Bubnju, Gledalaca: 50, Sudija: Jovan Grujić (Niš), Pomoćnici: Marko Miljković, Milica Nikolić (oboje Niš), Žuti kartoni: Anđelković, Todorović, Vasić (Car Konsatantin), Stojković, Petković (Dinamo).
Car Konstantin: Milić (Stanković u 89.), Anđelković, Vasić, Cvetković, Marković, Milijev (Mitić u 78.), Radenković, Rakočević, Todorović, Ristić, Stojić.
Dinamo: Dimčić, Gavrilović, Petković, Milošević (od 76. Stošić), Mitić, Krstić, Stamenković (od 83. Stojković), Miletić, Savić, S. Ristić (od 70. V. Ristić), Nikolić.
Igrač utakmice: Marković (Car Konstantin)

Rezultati 24. (poslednjeg) kola: Car Konstantin – Dinamo 2:1, Žitorađa – Timok 3:1, Hajduk Veljko – Borac 3:0, Jedinstvo Prosoker – Morava 3:0, Moravac Orion – Bor 4:0, Sinđelić – Radnički (P9, nije odigrano.
Timok 24        19        2          3          63:23   58      
Dinamo          24        17        5          2          57:16   56      
Car Konstantin       24        13        4          7          63:43   43      
Radnički (P)            23        13        2          8          54:36   40      
Moravac Orion        24        11        6          7          58:34   39      
Sinđelić      23        11        5          7          34:27   38      
Bor      24        10        2          12        41:52   32      
Hajduk Veljko           24        8          5          11        40:39   29      
Jedinstvo (P)            24        9          2          13        35:52   29      
Morava (VH)             24        6          5          13        45:65   23      
Žitorađa       24        6          3          15        36:78   21      
Borac (B)        24        4          5          15        29:55   17      
Jedinstvo Prosoker            24        5          0          19        23:58   13      
Lista strelaca: Vladan Stojić (Car Konstantin) 21, Aleksandar Stojković  (Dinamo) 16, Željko Dimitrov (Radnički (P) 15.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar