Slava iz doba UDBE



NIKI DESPERADOS: U Zbirištu se prepričava scena iz najnovije vestern serije „Goli u sedlu“, koja se prikazuje na regionalnoj televiziji Kukavica. U toj sceni Niki Desperados, predvodnik naprednih rendžera, izjavio je da neće više izlagati ruglu budućeg šerifa Antonija, govoreći da krade na obeleženim kartama, zbog mira u salunu „Obračun kod OK korala“, a kako bi se partija sa voljom naroda nastavila do kraja i u miru, Antonije je u zamenu za podršku izjavio da će se jedno izvesno vreme primiriti i stišati svoje fantazije – dotrčao je i ispričao nam mali Žućko, osnivač multimedijalne grupe „Zmajevci“ i rok grupe „Poplava“.

ŠARANČE: Iz Loptačkog udruženja dečjih igara (LUDI) Kečište, iz zapadnog Šampranjona, stigla je tri godine čekana vest. Ovog leta, uoči početka još jednog nameštenog republičkog prvenstva države Strovalije, Kečište će dobiti predsednika kluba. U moru kandidata izbio je u prvi plan Vacko Riboni, prodavac hrčaka i suncokreta u zrnu, koji je i bez našeg navaljivanja otkrio deo svog programa koji se odnosi na izbor saradnika.



„Moji saradnici moraju da budi ljudi posebnog kova, po potrebi tasteri, drukeri, cinkaroši ili doušnici. Samo tako možemo da istrajemo na zajedničkom zadatku – da vratimo Kečištu slavu iz vremena UDBE. Za trenere postaviću one sa „A“ i  „B“ licencom, ali nekvalifikovane, kako bih mogao direktno da učestvujem u odabiru igrača, taktike i jelovnika posle utakmice. Cilj nam je opstanak ili plasman u nižu nišavsko-paprikarsku područnu ligu gde bismo još uspešnije nastupali“, ističe u delu svog programa Vacko Riboni ili Šaranče, kako ga navijači od milošte zovu.

KOLEGA: Nakon đurđevdanskih izbora hajduci se nisu preselili u šume već su ostali u zgradi Načelstva Zbirišta Vrana. Zavladao je pritajen strah među osiromašenim jatacima. „Tražiće maslo i kajmak, žuto iz nosa i crno ispod noktiju“, kažu najhrabriji među njima, poznatiji kao šopl’ci.



Čak se i jedan naš kolega, upamćen po maksimi: „100 do 200 evra, šta tu ima loše“, uplašio i u poverenje nam, nakon viđenja dna u flaši vinjaka,  napisao: „Od 6. maja naovamo, na moju i narodnu žalost, samo jednom čoveku smem reći da me uhvati za k…. Mome urologu“.  Njegov problem je rešiv. Za promenu slobodno, on, može da uhvati nas, ali Posle fajronta.

MOMCI I KAŠIČE: Pitaju nas momci „sa plastično kašiče u ustima“, koji dežuraju danju i noću u kafićima, da li je i kada vreme da nađu devojke.

Vreme je, kažemo mi, nađite devojke makar i sa drugim muškarcima.

Ima li gu poubava

Ima li gu negde poubava
Ima li gu negde porabotna
Nit gu ima, niti će se rodi
Od Mariče, ispod plasteniče.

Patlidžan vu dava rumenilo
S’ šargarepu osvežila kožu
S’ krastavicu svaki noć se trlja
Luk vu crni izvukuje crte
Na lice vu ne postoji mrlja.

S’d smo skoro doveli i snajku
Kopa, sadi, topka, rasađuje
K’d da legne lice istretira
Do jutro ga uopšte ne dira.

Pa pozivam sve mlade devojke
Neka probav ne mož’ da im škodi
Uspešno je za toj nemam reči
S’ kozmetiku našu da se lečiv.

IMA LI GU POUBAVA: Ovog puta, javio nam se Petrun koji pita u ime žitelja celokupnog jugoistočnog dela države Strovalije da li bi predsednik Vlade Strovalije mogao da dođe da ih poseti bez obzira što su smešteni u šupku sveta.

„Možete li da intervenišete da predsednik buduće vlade, ko kod da bude, dođe i stroši malka zemlju smolnicu i vikne: Ovoj će ne ‘rani i će poveća želju za seks, pa će mladi da ostanu u pustišta da žive kao u Švajcarsku ispod Alpi. A, to su sledeća pustišta i mlatišta: Babino poljubiš, Barbace bez kace, Vladovce ispod krušku blagun, Goločevac kamenjar za zmičiki, Gornovac bez donju zabavu, Gornja i  Donja Trnica i pečurka ljutica, Gornji i Donji Kozji Dol sa jednorogi jarci, Gornji i Donji Stajevac sa ustrepkane koze, Dejance sa golemo gajle, Dumbija sa malečko gajle, Djerekarce sa predgrađem, Zladovce sa vuci, Kalovo bez četnici, Lesnica bez granicu, Mezdraja sa skovranci, Novi Glog bez Stari Glog, Novo selo sa dinamit u Pčinju, Petrovac bez jabuke petrovke, Prolesje proniklo dole, Radovnica sa suze, Rajčevce bez Rajka, Surlica bez surle, Crveni Grad komaj selo, Crna Reka bez vodu, Crnovce katranjivo, Šajince spremno za poplavu, Šaprance spremno za groblje, Široka Planina za šumkadžije i Šumata Trnica za nikoga“.

Ne garantujemo da možemo da dovedemo predsednika vlade, jer čim ga izaberu moraće da rešava stvar, a da bi je rešio mora da izabere ministre koji su jaki u ruke i mogu tu stvar da podrže dostojanstveno pred Evropom, Amerikancima, Kinezima i Rusima.

Zato, imamo praktičniji savet, po principu „use i u svoje kljuse“. Uzmite gvožđe i najlon, postavljajte plastenici i sadite kozmetičko povrće, jer vas iz krize može da izvuče samo prirodna kozmetika, njen razvoj i reklama.

Naš saradnik Deki iz Grdelicu, za ovu priliku, poslao je Petrunu pesmu koju može da iskoristi kao reklamu (vidi skroz levo).

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar