Problem je u kasi



Zamalo bruka: Dejan Ivanović, Podrška: Marko Dimčić, Aplauz: Danilo Mihajlović, Humanost pre fudbala: Anđelković i Veljković

Zahvaljujući Goranu Nastiću, i razumu koji je proradio kod delegata,  sprečeno smenjivanje sekretara Dimčića



 



Zamalo bruka: Dejan IvanovićKada su fudbalski izbori u pitanju ništa novo, sve se i dalje odvija u najvećoj tajnosti po unapred spremljenom scenariju. Tako je bilo i u petak uveče, 25. maja, kada se biralo rukovodstvo Okružnog fudablskog saveza. Mediji, osim jednog dopisnika prestoničkog sportskog lista, nisu pozvani iz predostrožnosti, da ne bi došlo do neplaniranog incidenta.

Izbori su, prema saznanjima „Vranjskih“, završeni u mučnoj atmosferi. Izabrani su stari kadrovi, za predsednika Dejan Ivanović, direktor FK Dinamo, a za sekretara Marko Dimčić,. sportski radnik.

DANILOV FAVORIT

– Prvo, napravljena su dva bitna propusta, sekretar se birao pod tačkom razno, a potom je predsednik Ivanović glasao za oba kandidata:  Igora  Nikolića, pravnika u Vodovodu i Marka Dimčića, dotadašnjeg sekretara Okružnog saveza. Naravno da su njegovi glasovi bili nevažeći – ističe Dragorad Stanić, sportski novinar, jedini od predstavnika medija prisutan na izborima.

Bruka je, ipak, izbegnuta, zahvaljujući samom Dimčiću, uz pomoć Gorana Nastića, sekretara Dinama i predsednika Opštinskog fudbalskog saveza, kao i Dragana Stojanovića Firge koji je kandidovao Dimčića i vatrenim govorom snažno ga podržao što je uticalo na delegate da većinu glasova daju svom dojučerašnjem saradniku.

Naime, prvo je izabran Dejan Ivanović i sve je ličilo na ranije izbore, da će se posao uspešno završiti za 15 minuta. Ali, usledila je neopreznost Nastića koji je upozorio Ivanovića da se sekretar ne može birati pod tačkom razno jer je to protivzakonito i nelegitimno.

Podrška: Marko Dimčić– Kada je Nastić to saopštio, moralo je da se pristupi izboru sekretara. Za reč se javio Danilo Mihajlović, savezni sudija i predsednik opštinske sudijske organizacije čiji je favorit i kandidat bio njegov drug sa posla, pravnik Nikolić. Mihajlović je saopštio da predlaže Nikolića jer Dimčić, kako mu je navodno lično rekao, ne može više da obavlja funkciju zbog prezauzetosti na poslu. E, to je izgleda prelilo čašu žuči Dimčiću, koji je shvatio da ga menjaju bez njegove saglasnosti, jer kako je potom izjavio „nikad Mihajloviću nije rekao da ne može da obavlja funkciju sekretara zbog zauzetosti na poslu“ – navodi naš sagovornik koji želi da ostane anoniman.

Nakon predloga Mihajlovića, javio se za reč Dragan Stojanović Firga, sportski radnik iz Pavlovca, koji je predložio Dimčića i vatrenim govorom ga podržao „kao jednog od najpoštenijeg čoveka koga je sreo u fudbalskim organima“. Pošto je Dimčić opovrgao navode Mihajlovića, u krajnje mučnoj atmosferi počelo je glasanje, gde mnogi, ipak, nisu hteli da se brukaju. Za Nikolića su glasali pripremljeni delegati, od kojih se za pojedine ne zna po kojoj su osnovi tu bili i poznani. Ipak, glasovi Petra Veličkovića iz Surdulice, Olivera Trjakovića i Blagoja Tabaša iz Bujanovca, Ivice Mladenovića iz Vranja kao i drugih poznatih sportski radnika odlučili su da sekretar i dalje  bude Dimčić.

– Zašto je bio pripremljen puč na Dimčića, sa kojom svrhom i ciljem? Zašto je Nastić „neoprezno“ reagoavo na tačku razno?…

APLAUZ ZA (NE)USPEHE

Aplauz: Danilo Mihajlović– Nastić je odreagovao u duhu zakona, ali se sigurno kasnije ujeo za jezik. Bez obzira što po zakonu mora da se odmah izabere sekretar, sve bi prošlo u „najboljem redu“, (ah, taj Nastić), a sve zbog bliske povezanosti delegata i opuštene „domaćinske“ atmosfere, a pod geslom „da se ne zameramo, ko zna ko će i kad da nam zatreba“, a onda kasnije pod tačkom razno zavede kao izabrani sekretar Nikolić uz obrazloženje zašto je odustao Dimčić. To bi bila svršena stvar, a Dimčić ne bi imao kome da se žali. I ono najvažnije, bila je to borba za kontrolu kase u kojoj će se slivati novac od raznih kotizacija, pre svega sudijskih, što nije mala suma. Dimčić je tvrd orah i kod njega pristup kasi neće biti moguć, ali ostaje vreme da se vidi da li postoji modus da se u vremenu koje dolazi Dimčić, ipak, smeni – ističe naš sagovornik.

Ipak, cilj svih izbora od opšinskih do okružnih, fudbalskih i sudijskih, je postignut. Izabrani su isti ljudi, neki u drugom, a većina u trećem mandatu od po četiri godine. Izabrani su nakon podnošenja referata o prethodnom četvorogodišnjem „izuzetno uspešnom radu u razvoju fudbala i očuvanju infrastruktura i  klubova, te stvaranja brojnih kvalitetnih fudbalskih sudija“…

Na kraju, po iznošenju referata odjeknuo je aplauz istih onih koji godinama unazad kreiraju fudbal u Okrugu i stvaraju rezultate, poput ispadnja Dinama iz Prve lige, i lobijskog spasavanja ove sezone od ispadanja u Nišku zonu, potom ispadanja Morave iz Niške zone u Pčinjsku „beton“ ligu, a najverovatnije i ispoadanja BSK-a iz zone,  cirkusko fudbalskog vašarišta za trošenje para poreskih obveznika  oličenog u FK Radnik, pa do Pčinjske okružne lige gde su u protekloj sezoni odustali od takmičenja. FK Polet iz Vrtogoša, FK Napredak iz Surdulice, FK Trešnjevka iz Lopardinca i FK Hajduk iz Preševa. Sve takmičarski jad i čemer. A, šta, tek, reći za infrastrukturu i ostalo….   

 

Humanost pre fudbala: Anđelković i VeljkovićHuman gest sudija Anđelkovića i Veljkovića

Spasioci u Grdeličkoj klisuri

Fudbalske sudije Miloš Anđelković iz Vranja i Nikola Veljković iz Bujanovca za ispoljenu hrabrost i humanost prilikom saobraćajne nesreće koja se dogodila u Grdeličkoj klisuri 15. maja, specijalno su pohvaljeni od FSS i predsednika sudijske organizacije Srbije Bogoljuba Stepanovića.

Naime Anđelković i Veljković su putovali u Leskovac na utakmicu 26. kola prvenstva Niške zone između Sloge i Moravca (Predejane) kada su u Grdeličkoj klisuri, na izuzetno opasnoj krivini ispod sela Palojce, postali ne samo svedoci već i učesnici teške saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarili putnički automogil marke “golf”, sa tablicama Gnjilana i kamion  BG registracije.  Anđelković i Veljković su se bezbedno zaustavili a onda potrčali prema mestu nezgode.

-U očekivanju da stignu spasilačke ekipe sa potrebnom opremom, prišli smo putničkom automobilu gde je žena na sedištu suvozača prošla sa samo lakšim povredama, a onda pomogli vozaču da se iz slupanog putničkog automobila oslobodi, bezbedno izvuče i sačeka dolazak hitne pomoći. Naravno da nam u tom trenutku nije na pameti bilo hoćemo li na vreme stići na igralište Sloge, jednostavno smo požurili da pomognemo povređenim ljudimau – kažu mladi arbitri.

Oni su uz razumevanje delegata Zorana Jovanovića i saglasnost predstavnika oba kluba početak utakmice pomerili za pet minuta, a potom posao obavili korektno.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar