Nagrade najboljima



Dragan Stojanov u novim prostorijama Advokatske zajednice

Plakete su dobili Slobodan Pavlović, Mladen Vasić, Dragan Stojanov i Miroslav Nešić, a povelju, za ukupan doprinos razvoju advokature, dobio je doajen Sreten Nešić



 



Dragan Stojanov u novim prostorijama Advokatske zajedniceAdvokatska zajednica Vranje održala je 21. maja redovnu skupštinu koja je imala pre svega svečarski karakter. Tom prilikom obeleženo je 40 godina postojanja Advokatske komore Niš, i 150 godina rada advokature u Srbiji.

Vranjska zajednica, koja ima oko 90 registrovanih članova, deo je Advokatske komore Niš, jedne od devet takvih srpskih strukovnih organizacija. Prema rečima njenog predsednika, advokata Dragana Stojanova, članovima su dodeljene četiri plakete i jedna povelja niške Komore.

– Plakete su dobili advokati Slobodan Pavlović, Mladen Vasić, Dragan Stojanov i Miroslav Nešić, a povelju, za ukupan doprinos razvoju advokature, dobio je doajen vranjskih advokata Sreten Nešić – objašnjava Stojanov.

Uz ova priznanja, svakako treba pomenuti i febuarsku povelju, koji je za svoj doprinos advokaturi dobio Slobodan Nešić, što je priznanje koje dodeljuje Advokatska komora Srbije.

– Ove plakete i povelje nisu samo pojedinačne nagrade, nego i priznanje za ukupan dosadašnji rad i vidan napredak naše Zajednice advokata – ocenjuje Stojanov.

Inače, Zajednica u svom vlasništvu ima poslovni prostor od 107 kvadrata u samom centru grada, u ulici Rada Končara. Ovih dana taj prostor je predat na korišćenje, a ima višestruku namenu.

Najpre, advokati su opremili svečanu salu, u kojoj ima mesta za oko 40 ljudi, a koja je predviđena za održavanje stručnih seminara, edukacija i proslava članova Zajednice.

Sa druge strane, vranjski advokati kompletno su uredili i Klub, mesto okupljanja, koje je ipak zatvoreno za javnost i služi samo za sastanke advokata i advokatskih pripravnika. Ovaj kutak ima svu potrebnu opremu – kompjuter, štampač, skener, ADSL, LCD televizor, i sve više postaje omiljeno sastajalište vranjskih advokata.

– Članovi mogu da dođu kad god žele u klub, ne samo da se tu odmore, nego i da završe neki od tekućih poslova – kaže Stojanov.

Prilikom sređivanja prostora, opremljena je i kuhinja sa svim neophodnim aparatima.

Stojanov se na čelu Zajednice nalazi od 2010. godine, u četvorogodišnjem mandatu. On napominje da vranjski advokati imaju ozbiljne planove za budućnost, od kojih su neki već počeli da se realizuju.

Tako je Zajednica, u saradnji sa niškom Komorom, u Vranju organizovala veliki stručni skup o primeni zakona o izvršenju i obezbeđenju. Na seminaru su učešće uzeli eminenti stručnjaci, profesori beogradskog Pravnog fakulteta, sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu i pomoćnik ministra pravde Vojkan Simić. Među gostima, koji su visoko ocenili skup, našli su se i predsednici vranjskih sudova, Osnovnog i Višeg.

– Reč je samo o početku pravih aktivnosti Zajednice. Za naredni period predviđen je veliki broj ovakvih dešavanja – najavljuje Stojanov.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar