Beri jabuke, beri jagode



BRAVO SINI: Svi članovi loptačkog udruženja Kečište iz Zbirišta Vrana, sa sedištem u Gornjem Šampranjonu, Cara Murata bb, uputili su telegram podrške gospodinu Siniju, novo izabranom selektoru loptačko pevačke družine države Strovalije, a povodom nepevanja himne od strane druga Ademija. 

– Dragi i poštovani Sini, levonogi bombarderu svetskog formata, pozdravljaljmo Vašu odluku da iz takmičenja za pesmu Evrovizije izbacite druga Ademija i umesto njega pozovete Željka Joksimovića. Time ste iskazali čvrst loptački odbramben stav koji u ovom teškom trenutku štiti na najbolji moguć način nacionalne interese naše države Strovalije. U trenutku dok se državno rukovodstvo bori da dokaže da je celo Kosmetovo Strovalija, drug Ademi nezna himnu i ne želi da je peva dok mu za to potvrdu ne izdaju markiz Tomas de Grob i Zukorli paša, koji su u koaliciji. Šta bi tek bilo da je trebalo da peva „Kukavicu“? Šta misli, drug Ademi, koji ima punih 20 godina, kako je nama u Zbirištu Vrana? Da li, mi, znamo tekst himne? Mi, koji ne  znamo dobro srpski, ali ga razumemo. Ipak, pevali bismo himnu. Ne kao Duško Tadić, njega je naučila Karleuša, ali za početak, plakali bismo kao Ana Ivanović. Ili kao Neven Subotić, možda kao Emilio Dileo, vaš pomoćnik. Naravno da bismo više voleli da pevamo „Otvori mi belo Lenče vratanca“, ali ne biva, Evrovizija je u pitanju. Kodeks ponašanja mora da se poštuje. Zato, svaka čast gospodine Sini. Obelili ste crn obraz države Strovalije. Neka je beo, makar, do utakmice sa Francuskom. Tada ćemo biti svedoci kako Samir Nasri peva „Marseljezu“. Kao hodža u Marseju, galski petao u Bretanji ili na neki treći način? Zato, mi, posebno oni iz uprave LU Kečište, predlažemo Vam da prvo u svlačionici uvedete da pevaju „Marš u p…. materinu“, pa da vidimo šta će i gde će.



Tvoji odani fanovi iz LUDI Kečište, Gornji Šapranjon, Ulica Cara Murata bb, Zbirište Vrana.   

VRELI SEKS: Iz arhive policijske patrole u pustištu Nakrivljena  Lejka.



– Alo, Janaćko, kako ide?

– Bata Baćko, kao podlojeno.

– Gradi li se?

– Još pitaš, završena ponuda od ponudača, najpovoljno za mene i nas.

– Opet li su Magereće livade izorane.

– Ne, sad smo prešli na visoku investiciju, kopamo na Trulu Kobilu.

– Zlato li tražite u tu pusteliju?

– Lele, bata Baćko, nije zlato, al’ kao da jeste, ne brini, ima za svi, ži’ mi majka.

– Vodite računa, još vlast nije formirana?

– Ne brini bata Baćko, sve je pod kontrolu. Bata Srećko nas je učio da vrana vrani ne vadi oči, već jede pečenoga vola. Ovde nije bitna vlast nego slast, a nju ne interesuje koaliciona ljubav, ona kako je ti nazivaš… ono, nešto, kao lizanje…

– Platonska, bre, doktorska!

– Baš ta! I ova, naša je, prava doktorska, kako da ti objasnim, kao vreli seks. Kratko i slatko i čekaš kad će bude opet. Ži’ mi majka.

RUŽA IZ ZATRESKAVICE: Javila nam se pismom gopođica Ruža P. iz Donje Zatreskavice, mahale ispod planine Čemeridnik i pita da da li možemo da utvrdimo u njenom slučaju ko koga j… i pritom mobinguje.

„Visoka sam 1,85 cm, obim u struku tri hvata, u kukovima 45 cm. Obim grudiju normalan bez sisa, sa njima 62 cm. Težina 85 kg. ili kako se kaže – zbita sam. Noge dugače, malo savijene u kolenima, mišićave kad šutnem tikvu od 15 kg. raspukne se. Završila sam srednju ekonomsku, trgovački smer, u internatu. Našla sam posao u jednom buvaljku za koji gazda kaže da je butik. Posao sam našla preko gazde koji je mali i žgoljav, ali važi u gradu za tehničara. A, ja tehničare i inžinjere obožavam, a ne kao moje drugarice iz Donje Zatreskavice milicajce, vodnike, vatrogasce i poštare.

Sad, da pređem na stvar. Preti da će da me otpusti s posla, viče na mene da ga seksualno maltretiram, jer kad ga dohvatim hoće duša da mu ispadne, tako kaže. Pošto je seksualan odnos svečan čin, tako mi mama govorila, molim vas da mi odovorite da li me on mobinguje dok viče na mene „da sam stalno odozgor i da ga gmečim štomogajeći, pa ne može da dokači taj vrhunac“. Ja mu stalno šapućem: „Beri jabuke, beri jagode“, ali ne pomaže. Zato, pod hitno javljajte, radi se o životu i smrti, da li da ga prijavim, tužim zbog mobinga i spasim se da me ne otpusti s posla, jer se u Donju Zatesekavicu živa ne vraćam.

P.S. Da li može da mi naškodi to što mi je tata Tane Kure govorio da za mene nije neki pomočko iz grada već neko kao Mile Magare iz našeg sela, što seče i iznosi drva iz doline po ceo dan“.

Draga Ružo, iz pomentog, vidi se da ste slaba i nezaštićena devojka, zato ga, ti, za svaki slučaj prijavi. A, u Donju Zatreskavicu živa se ne vraćaj. Ne diži ruku, na pomočka, nego kad ti je teško piši ili dođi da obaljamo ruke.

VAŠ IZBOR: Kaže jedan političar, iz našeg Zbirišta, drugome: „U današnje vreme bolje je biti j…. pošteno nego jebano pošten“. Mi, Posle Fajronta, nemamo komentar. Svako ima pravo na izbor.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar