Stojanović majstorski



Leskovčanima puna mreža

SUDIJSKA BRUKA
Utakmicu petlića OFK Vranje i Sloge iz Leskovca, odigranu na Gradskom stadionu, okarakterisala je, najpre, loša organizacija  koja je pokazala godinama isticanu slabost i samovolju opštinske i okružne sudijske organizacije.
Naime, zvanična utakmica  lige petlića regiona istočne Srbije grupa „Jug“ je počela sa zakašnjem od 45 minuta jer sudija nije bilo. Utakmica je počela sa dvojicom sudija izvučenih iz kreveta, a treći pomoćni bio je delegat Boža Tomić. Ubrzo je stigao još jedan mlađi sudija i utrčao na teren.
Pre toga okretali su se telefoni, zvali lokalni čelnici organizacija, i sudijske i fudbalske, ali jedni nisu bili dostupni, drugi su smatrali da nisu nadležni, a treći, najodgovorniji, tvrdili su da pomenuta utakmica „nije bila izbačena na Internet portalu RIS“. Gosti su zvali i komesara lige Vasića iz Niša, jer kako su istakli „ovo im se dešava po drugi put u Vranju za mesec dana“. Neko je hteo da pozove i Bogoljuba Stepanovića, predsednika sudijsdke organizacije Srbije, ali su se tada pojavili dvojica sudija.
Bruka i sramota, kad se zna da su po jakom suncu, dečaci od 11  godina trčali po terenu oko sat vremena čekajući početak i više puta tražili vodu da se okrepe.
Nakon toga su odigrali utakmicu i oduševili malobrojne navijače i ljubitelje fudbala prikazavši kvalitenu i efikasnu igru.



Leskovčanima puna mrežaOFK VRANjE – SLOGA (Le) 4:2

Stadion Gradski u Gornjem Šaprancu, Strelci. 1:0 – JOvanović u 26, 2:0 – Djorđević u 30, 2:1 – Mitić u 46, 2:2 – Nešić u 52, 3:2 – Ristić u 57, 4:2 – Stojanović u 62. minutu, Gledalaca: 30, Sudija. Jovan Djorđević (Vranje), Pomoćnici: Nikola Ničić, Ivan Djorić (Vranje).



OFK Vranje: Marko Stošić, Nedeljković, Cvetković, Nemanja Stošić, Stefan Djorđević, Petar Ristić, David Djorđević, Jovanović, Stojanović, Bogdanović, Lazar Stošić.

Igrali su još: Lazar Jovanović, Paunović. 

Sloga: Zdravković, Jovanović, Stamenković, Gozdanović, Marjanović, Mladenović, Cakić, Nešić, Šeović, Mitić, Stojiljković.

Igrali su još: Stoilković, Ćirić, Milošević, Stamenković, Nikolić.

 

 

FUDBAL: MLADjE KATEGORIJE

Omladinci na korak od Kvalitetne lige

Mlađe kategorije Dinama i OFK Vranje odigrali su svoje utakmice u redovnom kolu liga regiona istočne Srbije grupa „Jug“.

Omladinci Dinama, u derbi meču Omladinske lige regiona istočne Srbije grupa “Jug, osvojili su u Nišu bod protiv ekipe Sinđelića, igravši nerešeno 0:0. Utakmica je imala veliki takmičarski značaj jer može da odluči o prvaku lige koji direktno ulazi u elitnu Kvalitetnu ligu Srbije.

Za prvaka lige bori se, pored Dinama, i ekipa Timoka iz Zaječara. Vranjanci su u međusobnim duelima sa Zaječarcima bili superiorniji, u Vranju su ih savladali rezultatom 3:1, a u Zaječaru igrali nerešeno 1:1. Ipak, u odlučujućim utakmicama protiv slabijih protivnika, kada se rešava pitanje prvaka, Vranjanci su bili “hendikepirani” jer su tada najbolji pojedinci imali obaveze prema prvom timu.

Ni protiv Sinđelića nije bila bolja situacija za trenera Slobodana Zdravkovića Makija. U Nišu se igralo u danu kada je i prvi tim Dinama igrao kod kuće sa ekipom Kopaonika iz Brusa. Zbog podudaranja termina, najbolji omladinaci, koji igraju za prvi tim, ostali su u Vranju. Da li će nečija “nemarnost” ili “neznanje”  doprineti da omladinci ne budu prvi, pitanje je koje dugo muči najvernije navijače Dinama.

Omladinci Dinama i dalje ostaju u trci za prvo mesto, ali posle remija u Nišu sa znatno umanjenim šansama da ga i osvoje. 

Kadeti i pioniri Dinama u Prokuplju savladali su vršnjake iz ekipe Topličanina, rezultatom 2:0. Golove za kadete Dinama postigli su Stamenković i Demić, a za pionire dvostruki strelac bio je Marko Stošić.

Petlići Dinama ostvarili su vrednu pobedu na strani savladavši ekipu Vlasine u Vlasotincu, rezultatom 2:1. Dvostruki strelac bio je Luka Aresenović.

Kadeti OFK Vranje, na svom stadionu, savladali su ekipu Dubočice 1923, rezultatom 2:1. Strelci za Vranjance bili su: Marjan Petrović i Miroslav Radić.

Pioniri OFK Vranje izgubili su kod kuće od ekipe Dubočice 1923, rezulataom 2:1. Strelac počasnog gola bio je Lazar Stajić u 30. minutu.

Petlići OFK Vranje, nakon velike borbe, savladali su favorizovane goste, ekipu Sloge iz Leskovca, rezultatom, 4:2. Strelci za Vranjance bili su: Jovanović, Djorđević, Ristić i Stojanović.  

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar