MARKIZ TOMAS DE GROB



MI INTELEKTUALCI: Intelektualci Zbirišta Vrana izdali su Saopštenje u kome ističu da su na izborima podržali markiza Tomasa de Groba.

„On je potvrda naših sposobnosti i vrednosti, nas koji smo se rasporedili po raznim strankama na važnim funkcijama, a koji smo u poznim godinama uspeli da završimvisoke škole, u periodu od 2004. do 2012. godine, u periodu kada je bilo najteže – u vreme moralnog posrnuća države Strovalije. Markiz Tomas de Grob je orijentir i stajna tačka našeg intelektualnog utočišta i sada možemo da razvijamo parapsihološke sposobnosti, zasnovane na iskustvu Glišićevog Save Savanovića, a na dobrobit građana Zbirišta“, kaže se između ostalog u Saopštenju.



VETERANI SLUŽBE: U Zbirištu Vrana, kako saznajemo od naših honorarnih saradnika, osnovan je novi odbor partije Drakulinih prvorukaca – „Podvučeno modro-plavim“. Nezadovoljni radom prvog odbora, „Podvučeno jarko-žutim“, pravoverni službenici, kako sebe nazivaju iz te partije, osnovali su drugi odbor koji će se isključivo, kao nekad, oslanjati na „službe“.

– Želimo da dokažemo, da nije dovoljno biti u službi an pasan,  već da treba „pevati i krvariti“. Pružićemo im ruku saradnje samo kad viši ciljevi to nalažu, kako bismo sačuvali Strovaliju i posebno rad „službe“, koju neprijatelji demokratije žele da demontiraju i razvlaste.  



ŽIVELI: Oduševeljen onim što se priča Posle Fajronta pisao nam je jedan od naših najuglednijih glavešina iz Zbirišta Vrana koji želi da nešto kaže o sebi, ali i svojim kolegama, koji vode računa o žiteljima Zbirišta. 

„Lično, ja sam čovek koji je uredno platio i sa uspehom svršio školu, zato me kultura i moral nikad nisu interesovali, da ne bih gubio dragoceno vreme dok sam u politici. Da li usled moje urođene sposobnosti ili zbog vrlina školskog sistema, duhovno sam se samorazvio. To vam u prevodu znači, radili su mi klikeri u glavi odmah na početku karijere. Oni su mi omogućili da cenim koliko i šta doprinosi uspehu u životu, a uspeh uzimam strogo u „čaršijskom“ smislu: ili pare ili život. Pošto na poštenje, čast i samilost gledam kao čaršijski lik Šefko na žene, tako se odnosim i prema savesti. Pre nego da odem na spavanje, ubeđen sam da mi je čista jer ne postoji, a samim tim sve što uradim ne povlači nikakvu krivičnu odgovornost. Trudim se da u moralnom, kao i u kulturnom pogledu, ostanem Čorbino Djubre do kraja, kako ne bih posrnuo na putu borbe za „sve u svoju guzicu“ i kako ne bih zaboravio na narod i preporučio mu da kraducka po malo, ali da ne krade, jer se za to ide u zatvor. Samo oni, koje narod izabere za glavešine mogu da uzmu sve, jer im po prirodnom zakonu, „vuka i ovce“, sve i pripada.

Kao pripadnik inteligencije, sa ili bez diplome, imam pravo da se bavim politikom, budem lokalni glavešina i dočepam se plena. Do toga se ne dolazi lako, ili mora da se plati novcem ili da se, kao ja, uvučete mnogima u Singidunumu u dupe, da ne primete, a da ih zarazite, kako se ne bi otkačili od vas.

Uzimati dok sam na vlasti, biti nagrađen ličnim ćarom to je nešto što mi pripada i to najbolje shvata narod. Oni, pojedinci, koji se usprotive, nije im lako u životu. To je njihov pogrešan izbor, a svako ima pravo na izbor, pa i pogrešan. To je suština naše demokratije, koju oni karikiraju, pa kažu da je nastala od šatrovačkog: KRADEMO TI I JA.

Nama, ne treba govoriti da podnesemo ostavke posle izgubljene bitke, jer rat se vodi i po 100 godina. Ko je, bre, lud da se odvoji od punog tanjira, kakva, bre, ostavka!

Moja politička ambicija upravo je samo politička, i ništa više, a to je da se kroz politiku obogatim, i da na visokim položajima narod gledam odozgo,  kako bi mogao da mi se divi i krsteći se šapuće: „Nema boljeg, nema pomoći“!

Kako, onda, takvom narodu ne poručiti: Da nije vas ne bi bilo ni mene. Živeli!

KIZA: Javio se Kiza, lik koga su mnogi, dopunski, predlagali za predsednika Strovalije, pod sloganom „Kad je KRIZA – KIZA. Zahvaljuje se na podršci, ističući da još nije spreman da deluje u nametnutim uslovima.

– U filmu „Crni bombarder“ – kaže Kiza – ima jedan dijalog – između buntovnog radio-voditelja, igra ga Dragan Bjelogrlić, i policijskog inspektora, sjajna interpretacija Petra Božovića – u kojem inspektor savetuje mladića da se okane borbe protiv režima jer bi, nastavi li tim putem, mogao da ga pojede mrak.

– Koji mrak, ovo je demokratska država, nema valjda mraka – pita mladi novinar.

Inspektor ćuti, dugo ćuti, gleda ga i onda kaže:

– Demokratski mrak.

VAŽNA VEST: Danas se pronela kroz Zbirište Vrana važna vest: Za najboljeg radnika u Sportskom savezu proglašen je jedan koji hrče na poslu – verovatno od njega ostali ne mogu da spavaju.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar