Ako neko odustane ostaju drugoligaši

Eko Taxi Vranje

Sudbina u rukama drugih

Sudbina u rukama drugihOK Vranje, osvajanjem devetog mesta na tabeli Druge lige „Istok“ ispasti je iz lige zajedno sa desetoplasiranom ekipom Hajduk Veljka iz Negotina.U tabora OK Vranje nikako da prebole ispšadanje jer je ono direktna posledica poraza i gubitka bodova u poslednjem kolu od mesne ekipe Mladosti. Dugogodišnji animozitet između pojedinaca u obe ekipa na kraju je kulminirao ispadanjem OK Vranja koje treba ove godine da slavi 20 godina postojanja.

Upravo ta činjenica, da slave 20-to godišnjicu, podstakla je upravu kluba, ali i čelnike vranjskog sporta da lobiraju u OSS kako bi se pronašla zakonska mogućnost da OK Vranje i dalje bude drugoligaš. 

U međuvremenu,  u Soko Banji, od 11-og  do 13-og maja, odigran je kvalifikacioni turnir za popunu Druge lige „Istok“. Njabolji su bile ekipe Ozrena iz Soko Banje i Milenijuma iz Niša i one su novi drugoligaši.

Prema infirmacijama koje dobijamo iz OK Vranje, ovo nije konačna tabela za sastav Druge lige „Istok“.

– U savezu nam je saopšteno da konačna tabela klubova Drugih liga bića poznata po završetku prelaznog roka i Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, počekom jula. U praksi to znači da će se utvrditi da li su svi klubovi izvršili preregistraciju u Agenciji za privredne registre i da li će se svi klubovi prijaviti za takmičenje. U slučaju odustajanja nekog od klubova Druge lige „Istok“, OK Vranje ima pravo da konkuriše za povratak među drugoligašae – navodi naš izvor blizak upravi OK Vranje.

 

KIK BOKS

Rusi preslišali Vranjance

Miloš Cvetković, Miroljub Nedeljković i Slađan Dragišić, vranjski kik bokseri, učestvovali su u dresu reprezentacije Srbije u disciplinama lou kik, K1 i lajt kik, na Svetskom karate kupu u Mađarskoj, održanom  od 17. do 20. maja, i izbubili svoje mečeve u eliminacionim borbama.

-Nije im bio naklonjen ždreb, za protivnike su dobili svetske šampione, dvojicu iz Rusije i jednog Mađara. Borili su se hrabro i nisu razočarali. Inače, reprezentacija Srbije je osvolija sedam zlatnih, sedam srebrnih i 12 bronzanih medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji – ističu treneri vranjskih boksera, Vedran Tašković i Igor Mladenović.

Miloš Cvetković se takmičio u disciplini lou kik u kategoriji do 63,5 kg, Miroljub Nedeljković u disciplini K1 u kategoriji do 67 kg, a Slađan Dragišić u disciplini K1 u kategoriji do 71 kg.

Na takmičenju je učestvovala 21 reprezentacija. U sastavu reprezentacije Srbije bilo je 32 takmičara.     

 

KOŠARKA

Niko kao Šeki

Marjan Stanojković Šeki, po ocenama stručnih komisija u KSS, jedan je od najperspektivnijih mlađih košarkaških trenera na jugu Srbije. U KK Panteri su prezadovljni njegovim radom sa mlađim selekcijama i onim što je do sada postigao. Njegov kontinuiran rad, zasnovan na savremenom programu koji konstanatno prati na seminarima koji organizuje RKSIS i KSS donose rezltate, a najvredniji su oni koji svake godine itbacuju kvalitetne pojedince koji će u narednim sezonama činiti okosnicu KK Jug, člana Prve srpske lige „Istok“.

Trener Stanojković je dobio veliko priznanje kada je od strane saveza postavljen za jednog od trenara u regionu 8 – Leskovac.

– Ponosni smo na sve selekcije, a posebno na dečake rođene 1996. godine, jer su kao mlađi, godinu dana od ostalih, napravili izuzetne rezultate u regionu. Tu su i devojčice, mlađe pionirke, koje su ostavile izvanredan utisak na parketu, a sve to zasluga je našeg timskog brada u klubu. Naravno, ponosan sam što se moj rad vrednuje u regionalnom savezu gde sam postavljen za jednog od trenera – skroman je Stanojković.  • Ostavi komentar