Ako neko odustane ostaju drugoligaši



Sudbina u rukama drugih

Sudbina u rukama drugihOK Vranje, osvajanjem devetog mesta na tabeli Druge lige „Istok“ ispasti je iz lige zajedno sa desetoplasiranom ekipom Hajduk Veljka iz Negotina.



U tabora OK Vranje nikako da prebole ispšadanje jer je ono direktna posledica poraza i gubitka bodova u poslednjem kolu od mesne ekipe Mladosti. Dugogodišnji animozitet između pojedinaca u obe ekipa na kraju je kulminirao ispadanjem OK Vranja koje treba ove godine da slavi 20 godina postojanja.

Upravo ta činjenica, da slave 20-to godišnjicu, podstakla je upravu kluba, ali i čelnike vranjskog sporta da lobiraju u OSS kako bi se pronašla zakonska mogućnost da OK Vranje i dalje bude drugoligaš. 



U međuvremenu,  u Soko Banji, od 11-og  do 13-og maja, odigran je kvalifikacioni turnir za popunu Druge lige „Istok“. Njabolji su bile ekipe Ozrena iz Soko Banje i Milenijuma iz Niša i one su novi drugoligaši.

Prema infirmacijama koje dobijamo iz OK Vranje, ovo nije konačna tabela za sastav Druge lige „Istok“.

– U savezu nam je saopšteno da konačna tabela klubova Drugih liga bića poznata po završetku prelaznog roka i Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije, počekom jula. U praksi to znači da će se utvrditi da li su svi klubovi izvršili preregistraciju u Agenciji za privredne registre i da li će se svi klubovi prijaviti za takmičenje. U slučaju odustajanja nekog od klubova Druge lige „Istok“, OK Vranje ima pravo da konkuriše za povratak među drugoligašae – navodi naš izvor blizak upravi OK Vranje.

 

KIK BOKS

Rusi preslišali Vranjance

Miloš Cvetković, Miroljub Nedeljković i Slađan Dragišić, vranjski kik bokseri, učestvovali su u dresu reprezentacije Srbije u disciplinama lou kik, K1 i lajt kik, na Svetskom karate kupu u Mađarskoj, održanom  od 17. do 20. maja, i izbubili svoje mečeve u eliminacionim borbama.

-Nije im bio naklonjen ždreb, za protivnike su dobili svetske šampione, dvojicu iz Rusije i jednog Mađara. Borili su se hrabro i nisu razočarali. Inače, reprezentacija Srbije je osvolija sedam zlatnih, sedam srebrnih i 12 bronzanih medalja u muškoj i ženskoj konkurenciji – ističu treneri vranjskih boksera, Vedran Tašković i Igor Mladenović.

Miloš Cvetković se takmičio u disciplini lou kik u kategoriji do 63,5 kg, Miroljub Nedeljković u disciplini K1 u kategoriji do 67 kg, a Slađan Dragišić u disciplini K1 u kategoriji do 71 kg.

Na takmičenju je učestvovala 21 reprezentacija. U sastavu reprezentacije Srbije bilo je 32 takmičara.     

 

KOŠARKA

Niko kao Šeki

Marjan Stanojković Šeki, po ocenama stručnih komisija u KSS, jedan je od najperspektivnijih mlađih košarkaških trenera na jugu Srbije. U KK Panteri su prezadovljni njegovim radom sa mlađim selekcijama i onim što je do sada postigao. Njegov kontinuiran rad, zasnovan na savremenom programu koji konstanatno prati na seminarima koji organizuje RKSIS i KSS donose rezltate, a najvredniji su oni koji svake godine itbacuju kvalitetne pojedince koji će u narednim sezonama činiti okosnicu KK Jug, člana Prve srpske lige „Istok“.

Trener Stanojković je dobio veliko priznanje kada je od strane saveza postavljen za jednog od trenara u regionu 8 – Leskovac.

– Ponosni smo na sve selekcije, a posebno na dečake rođene 1996. godine, jer su kao mlađi, godinu dana od ostalih, napravili izuzetne rezultate u regionu. Tu su i devojčice, mlađe pionirke, koje su ostavile izvanredan utisak na parketu, a sve to zasluga je našeg timskog brada u klubu. Naravno, ponosan sam što se moj rad vrednuje u regionalnom savezu gde sam postavljen za jednog od trenera – skroman je Stanojković.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar