ČITAOCI



Pregovori o vladajućoj koaliciji su u toku, ali se stranke još uvek nešto femkaju. Lideri sve nešto mudruju: kao, mi smo odmah napravili lokalnu vlast, ama ne možemo da je obznanimo jer još čekamo da vidimo šta će biti u Beogradu. Međutim, problema oko kandidata za direktorska mesta u javnim preduzećima i institucijama nema. Čujem da ih ima ih na pretek. Svi su ko zapete puške, jedva čekaju da krenu u nove radne pobede.



Kako to izgleda u praksi, saznao sam od prijatelja. Pitao sam ga šta trenutno radi poznati aspirant na mesto direktora u jednom javnom preduzeću, gde je, inače, već bio direktor, a sada je referent. Kaže mi prijatelj da taj uredno i na vreme dolazi na posao, u sedam ujutro. Odmah uzima kafu i novine, pa čita sve do pola osam. Onda, pravac čaršija, kafići, da se vidi sa partijskim i ostalim drugarima. I da „izmezi piletinu“. To se menja samo u slučaju da se začita, kad izlazi oko osam.

A šta će biti sa aktulenim direktorom, ako ga smene, pitam naivno, gde će? On će, objašnjava moj frend, da postane mlađi referent pantić, kao njegov prethodnik, jer nije red da čoveka najure sa posla. Onda će da se baci na čitanje novina i užase puberteta, jer ko šta može da kaže dojučerašnjem direktoru, koji može to ponovo da bude jednog dana.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar