Robijevi rukometaši prvi u Srbiji



Nisu bili favoriti: ekipa OŠ Branko Radičević,

Bilans vranjskih ekipa na Olimpijadi je odličan jer su osvojile jedno zlato, jedno srebro i dve bronze



 



Nisu bili favoriti: ekipa OŠ Branko RadičevićRukometna ekipa Osnovne škole „Branko Radičević“ iz Vranja osvojila je zlatnu medalju na devetim školskim Olimpijskim igrama u Sremskoj Mitrovici.

-Nismo važili za favorita rukometnog turnira, ali smo prikazali najbolju igru i zasluženo osvojili prvo mesto. U kvalifikacijama smo superiorno savladali školske ekipe iz Smedereva i domaćina iz Sremske Mitrovice. U finalu su igrala tri tima: Vranje, Jabuka i Beograd. U prvom meču savladali smo rezultatom 14:13 vršnjake iz Osnovne škole „Goce Delčev“ iz Jabuke kod Pančeva. Morali smo da pobedimo protivnika, ali i sudije. U drugom finalnom meču imali smo lakši posao jer smo rezultatom 23:13 pobedili ekipu Osnovne škole „Desanka Maksimović“ iz Beograda. Na kraju, usledila je velika radost i zaslužena zlatna medalja za najbolju rukometnu ekipu u Srbiji u takmičenju osnovnih škola. Ovo nije naš prvi uspeh, već plod kontinuiranog rada rukometne sekcije u školi – kaže Miodrag Nikolić Robi, profesor i trener šampiona.

Za šampione, OŠ „Branko Radičević“ nastupali su: Luka Trajković, Djorđe Nakić, Mikica Stanojhković, Stefan Sarafimović, Lazar Stojanović, Darko Aleksandrov, Lazar Stojiljković, Ognjen Pešić, Radmilo Dodić, Nikola Dimitrijević, Milan Stanković.

 

„Radoje“ drugi u košarci

Na Školskoj olimpijadi srebrom su se okitili košarkaši Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Vranja.
-U predtakmičenju lako smo izašli na kraj sa ekipama osnovnih škola „Radoje Domanović“ iz Niša i „Kralj Aleksandar“ iz Požarevca. U prvom finalnom meču pobedili smo rezultatom 29:23 ekipu osnovne škole „Milica Pavlović“ iz Čačka. Drugi meč finala bio je u znaku protivnika, OŠ „Dvadeseti oktobar“ iz Beograda, koji nas je visoko porazio, rezultatom, 43:18. Srebrna medalja je veliki uspeh naših košarkaša – navodi Marjan Stanojković, trener i profesor.
Više se na Olimpijadi očekivalo od odbojkaških ekipa, koje su se plasirale na sedmo u ženskoj i osmo mesto u muškoj konkurenciji. Bilans vranjskih ekipa na Olimpijadi je odličan jer su osvojile jedno zlato, jedno srebro i dve bronze.
Za košarkašku ekipu OŠ „Radoje Domanović“ nastupili su: Stefan Veljković, Danilo Petrović, Vladan Veličković, Andrija Petrović, Danilo Jančić, Miki Milošević, Aleksandar Stojanović, Lazar Mihajlović, Vladan Ilić, Veljko Krstić, Lazar Petrović,  Aleksandar Arsić, Danijel Djorđević.

Bronza za Banjčane i „tehničare“

Fudbaleri OŠ „Predrag Devedžić“ osvojili su treće mesto u Srbiji i bronzanu medalju na školskoj Olimpijadi koja se odžava u Srtemskoj Mitrovici.

U predtakmičenju, savldali su ekipe osnovnih škola iz Crvenke sa 2:0 i Zemuna sa 3:0. U finalnim okršajima, igrali su nerešeno sa školom iz Laćarka 1:1 i izgubili od prvaka Srbije, ekipe OŠ „Karađorđe“ iz Beograda.

– Ovo je fantasičan uspeh za našu školu, pobedama na svim nivoima takmičenja došli smo do trećeg mesta u Srbiji. Time smo pokazali da je Vranjska Banja rasadnik sportskih talenata – ističe trener i profesor Zoran Mančić.

Fudbaleri malog fudbala Srednje tehničke škole iz Vranja, osvojili su treće mesto i bronzanu medalju.

Njihov trener, profesor Miodrag Kostić, prezadovoljan je učinjenim:

– Da smo imali malo više sportske sreće, koja je nezaobilazna u sportu, igrali bismo za prvo mesto. Ali, i treće mesto u Srbiji je veliki uspeh – kaže Kostić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar