Prodavac plastike jači od države



, Snimak tuče u kafani Monika

– Saša Todorov je veliki problem. Imali smo sa njim više službenih kontakata, podneli više krivičnih prijava i preduzeli sve službene radnje koje su bile do nas. Zašto svi ti slučajevi nisu rešeni, odgovor ćete morati da potražite na drugoj adresi – kazao je komandir Policijske stanice Novica Stojanov



 



Miki NEDELjKOV (21), konobar restorana „Monika“ u Bosilegradu, u subotu 30. aprila uveče, sa teškim telesnim povredama prebačen je u surdulički Zdravstveni centar. Njega su, posle brojnih provokacija, pretukli stari poznanici policije – Saša TODOROV (31) i Zahari STANČEV (30), obojica iz Bosilegrada.

STRAH

Vlasnik restorana „Monika“ Dojčin DOJČINOV i njegova supruga Monika su potvrdili da je konobar zadobio teške telesne povrede i da je prebačen na Hirurško odeljenje surduličke bolnice.

– Bilo je strašno. Miki je polomljen. Za sve ostalo moraćete da razgovarate sa svedocima ili sa policijom – bilo je sve što je želela da kaže Monika DOJČINOV, jer se boji odmazde. Na razgovor nije pristao ni njen suprug Dojčin.

Snimak tuče u kafani MonikaNa novinarsko pitanje šta se te noći dogodilo u restoranu „Monika“, očevidac, meštanin Bosilegrada, odgovorio je pitanjem:

– Da li ste vi normalni? Da vam pričam, pa da mi Todorov i Stančev posle „prebroje“ rebra i da onda ležim u krvi kao onaj konobar – kaže ovaj čovek i prekida razgovor.

Ni ostali građani od kojih smo pokušali da saznamo nešto više nisu smeli javno da govore. Svi do jednog, međutim, ispričali su po neku „specijalku“ o Todorovu, koji je za njih „šef  bande“. Ispostavilo da incident u Bosilegradu, po mnogo čemu, prevazilazi kafanske okvire.

KO SU SAŠA TODOROV I  ZAHARI STANČEV
Prema podacima Policijske uprave u Vranju, protiv Saše Todorova do sada je podneto ukupno osam krivičnih prijava: zbog ugrožavanja sigurnosti, ometanja ovlašćenog službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti održavanja javnog reda i mira, nasilničkog ponašanja, nanošenja teške i lake telesne povrede i krađe. Pored toga, protiv Todorova je podneto i devet prekršajnih prijava, i to zbog izazivanja i učestvovanja u tuči (pet puta), svađe (jedanput), te zbog nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja (tri puta).
Zaharija Stančeva policija takođe tereti za više krivičnih dela i prekršaja. Protiv njega je podneto ukupno šest krivičnih prijava: zbog nasilničkog ponašanja, ometanja službenog lica u obavljanju poslova bezbednosti ili održavanja janog reda i mira, napada na ovlašćeno službeno lice i teške krađe. Protiv Stančeva je podneto i deset prekršajnih prijava: zbog izazivanja i učestvovanja u tuči (četiri puta), svađe (jedanput) i nepristojnog, drskog i bezobzirnog ponašanja (pet puta).

U traganju za činjenicama došli smo do video zapisa, koji daje odgovore na brojna pitanja o događanjima u restoranu „Monika“ te subote. Jedan detalj, bolje od drugih, objašnjava ko su Todorov i njegov kum Stančev.

Naime, kada je u kafanu, na poziv osoblja, stigla policija, Todorov i Stančev se nisu obazirali: pored krvavog i isprebijanog konobara koji je ležao na podu, ova dvojica lomili su inventar. Nekoliko minuta nakon kolega iz patrole, stigao je i Novica STOJANOV, komandir Policijske stanice u Bosilegradu. Todorov se nije osvrtao ni na tu okolnost, već ga je obavestio o „smeni“.

– Znaš li ti da ćeš biti smenjen posle izbora 6. maja – pitao je Todorov komandira Stojanova.

I ko zna šta bi se još te večeri dogodilo da u jednom trenutku u lokal nije ušla supruga Zaharija Stančeva, uhvatila ga za ruku i odvela kući.

Ipak, te večeri izgrednici su privedeni, a sutradan isporučeni istražnom sudiji koji im je odredio pritvor do mesec dana.

– Saša Todorov je veliki problem u Bosilegradu. Imali smo sa njim više službenih kontakata, podneli više krivičnih prijava i preduzeli sve službene radnje koje su bile do nas. Zašto svi ti slučajevi nisu rešeni, odgovor ćete morati da potražite na drugoj adresi – kazao je komandir Stojanov.

Stojanov odbacuje primedbe građana da policija blagonaklono gleda na siledžijsko ponašanje Todorovića, da ga se plaši i da ne preduzima potrebne mere.

– Svaki prekršaj mi procesuiramo, na svaku prijavu reagujemo. Znate gde je problem? Kada treba posvedočiti u postupcima, kada treba predmet argumentima potkovati da bi bio efikasno rešen, e onda građana nema nigde – tvrdi Stojanov.

Neki misle da su siledžije na slobodi zahvaljujući pomoći advokata Ivalče STANČEVA, Zaharijevog oca.  Ovaj, pak, demantuje takve navode.

MOJ SIN JE ČESTIT

– To što neki pišu o mom sinu nema blage veze sa istinom. Moj sin je čestit građanin, sa manirima koje imaju svi mladi ljudi. Sve je počelo kada je on imao kafić i kada je nekome zasmetao, pa su počele inspekcije i progoni. A to što ga povezuju sa Sašom, mogu reći da njih dvojica imaji vrlo retke kontakte – tvrdi Zaharijev otac Ivalčo.

Profesor fizičke kulture iz Bosilegrada Mile MILENOV je jedini sagovornik koji se ni jednog trenutka nije ustezao da razobliči postupke Todorova jer ga se ne boji.

– Tačno je da se ovde njega plaše i građani i policija. Šta god da uradi, kaže „može mi se“. Policajci privatno priznaju da Todorova štite neki veliki igrači iz Vranja. Naravno da tu zaštitu plaća, ali odakle mu pare, ovde niko ne zna. Prodavnica plastike, čiji je vlasnik, ne može da mu obezbedi tako komotno ponašanje i da mu otvara sva vrata – tvrdi Milenov.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar