Juniori Sokola u finalu Kupa



Juriš na pehar: detalj sa utakmice juniora Sokola, Idemo na Evropsko prvenstvo: KK Vranje

Juriš na pehar: detalj sa utakmice juniora SokolaJuniori Sokola su se sigurnom igrom i ubedljivim trijumfom nad Crvenom zvezdom plasirali u finale juniorskog Kupa Srbije. Pobedom od 56:0 najavili su juriš na prvi pehar namenjen juniorima u takmičenju koje se igra po kup-sistemu.



Vranjanci su bili bolji u oba dela igre i koristeći iskustvo svojih igrača od kojih većina nastupa za seniorsku ekipu slavili ubedljivu pobedu.

Soko je poveo već u petom minutu, kada je svih šest poena postigao Filip Stošić. U desetom je Miloš Jovanović povisio, da bi isti akteri duplirali prednost u narednih 18 minuta. Do kraja poluvremena esej je postigao i Nikola Stojmenović.



U 42. minutu Filip Stošić postiže het-trik kada se broje i eseji i golovi, a tri minuta kasnije u strelce se upisuje Nemanja Zlatanović. Deset minuta kasnije Gavrilo Cvetković polaganjem uz stative omogućuje Filipu Stošiću da postigne prvi gol posle eseja koji nije sam postigao. Samo minut kasnije isto je ponovio posle eseja Nemanje Petrovića. U 66.minutu prve poene beleži Djorđe Stošić, da bi lični učinak podigao na 6 poena posle drugog eseja Petrovića samo minut pre kraja za konačnih 56:0 protiv Crvene zvezde, čiji igrači praktično nisu ozbiljnije ugrozili domaće ni u jednom trenutku.

Soko se plasirao u prvo juniorsko finale Kupa Srbije, a tamo će mu protivnik biti ekipa Radničkog iz Nove Pazove.

Datum finala još nije odsređen, a domaćin će biti ekipa Radničkog.

KK FENIKS

Zadovoljni učinkom

Karatisti KK Feniks osvojili su tri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih medalja, dva četvrta mesta i jedno peto na državnom prvenstvu Srbije održanom u Požarevcu 13. maja.

– Nastupili smo sa sedam mladih takmičara  i prezadovoljni smo učinjenim – kaže Slavica Nikolić, trener KK Feniks.

-Naši mladi karatisti učestvovali su i na međunarodnom takmičenju u Skoplju gde su Lazar Trajković i Lazar Antić osvojili  bronzanu medalju – navodi Nikolićeva.

OSVAJAČI MEDALjA
Danica Milosavljević, dve zlatne i jedna srebrna; Bogdan Trajković, jedana bronzana i jedno peto mesto; Nemanja Raletić, jedna srebrna i jedna bronzana; Luka Antić, jedna bronzana i jedno četvrto mesto; Milan Milekić, dve bronzane; Luka Jović, jedna zlatna i jedna srebrna; Andrijana Novković, jedna zlatna i jedno četvrto mesto

 

Idemo na Evropsko prvenstvo: KK VranjeKK VRANjE

Žetva medalja

Karatisti KK Vranje na državnom prvenstvu održanom u Požarevcu, 13. maja osvojili su više zlatnih, srebranih i bronzanih medalja i time potvrdili svoj dobar rad pod rukovodstvom trenera Ratka Krstića.

– Na prvenstvu Srbije učestvovalo je 80 klubova sa preko 1000 takmičara u kategorijama kate i borbe. KK Vranje nastupio je sa 20 karatista u 38 kategorija. Po propozicijma takmičenja prva osam mesta stiču pravo za nastup na evropskom prvenstvu koje se održava na jesen – kaže Nebojša Arsić, predsednik KK Vranje.   

Osvojene medalje u katama: Ognjen Jovčić, zlato; Marjan Janković, srebro; Milovan Ljubić, bronza.

Osvojene medalje u borbama: Marjan Janković, zlato, Milan Veselinov, zlato; Anđela Petrović, zlato; Sanja Mihajlović, zlato; Ognjen Jovčić, bronza; Jovan Trajković, bronza; Milovan Ljubić, bronza; Melanija Stojilković, bronza; Merlinda Pejčić, bronza.                                                                                    

Ostali plasman: Vukašin Cvetković, Stefan Cvetković,  Marko Dimovski, Ivan Marković, Bojan Marković,  Kristijan Ilić, Nemanja Radmanović, Bodan Ristić, Tamara Misirlić, Mihaela Momčilov i Nikola Tasić. Najuspešniji takmičari iz našeg kluba bili su Marjan Janković, zlato i srebro i Ognjen Jovčić, zlato i bronza.

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar