Jedan izboden, dvojica privedena



Osumnjičeni: Milan Jovanović i Nemanja Zdravković, Na potezu je istražni sudija: Marjan Petrović

Iako policija tvrdi da stvari drži pod kontrolom, dve grupe mladića i dalje su na ratnoj nozi. O tome svedoči poslednji sukob u kome je B.Dj. u Ulici Nemanjinoj 4. maja isprebijan palicama i izboden nožem, ali je srećom zadobio samo povrede koje se tretiraju kao lake



 



Osumnjičeni: Milan Jovanović i Nemanja ZdravkovićPrema saznanjima „Vranjskih“, Milan Jovanović zv. Milta (23) i Nemanja Zdravković zv. Ćota (23) privedeni su u utorak 15. maja oko 14.30 sati u Policijsku upravu Vranje pod osnovanom sumnjom da su počinili krivično delo „nasilničko ponašanje“ na štetu B.Dj (24), dok se za trećeosumnjičenim Milanom Janjićem (25) zvanim Švaba intenzivno traga. Iako iz Policijske uprave iz nepoznatih razloga nisu hteli da potvrde identitet privedenih i osobe u bekstvu, rečeno je da je privođenje, uz policijsko zadržavanje od 48 sati, sprovedeno zbog događaja koji se odigrao 4. maja ove godine oko 2.30 posle ponoći u Ulici Nemanjinoj. Tada su trojica mladića  napala B.Dj, potvrđuje v.d. komandira policije Marjan PETROVIĆ.

PALICE I NOŽEVI

 „Vranjske“ su uspele da dođu do napadnutog B.Dj. koji je, uz uslov da mu ne objavljujemo puni identitet i fotografiju, pristao da novinaru ispričao detalje o tuči. On je, kaže, 4. maja u navedeno vreme sa prijateljem N.R. svratio u pekaru u „Nemanjinoj“ da nešto pojedu.

– N.R. je ostao napolju pored automobila, a ja sam ušao u pekaru. Odmah sam ugledao Miltu, Ćotu i Švabu koje poznajem iz grada. Kao i još trojicu meni nepoznatih mladića koji su bili sa njima. Odmerili su me, a onda ispred pekare ugledali mog prijatelja N.R. sa kojim su imali neke sukobe ranije – kaže B.Dj.

Na potezu je istražni sudija: Marjan PetrovićSagovornik „Vranjskih“ kaže da su pomenuta trojica onda izašla iz pekare i otvorila đepek njihovog auta.

– Počeli su da vade drvene palice, noževe, čak i jednu metalnu šipku. Krenuli su sporim koracima ka mom prijatelju N.R, uz psovke i pretnje. Već sam bio izašao iz pekare i pokušao da smirim situaciju rekavši im da nema potrebe za nasiljem. Kazali su mi da ostanem po strani, da se ne mešam i da ja ništa nemam sa tim. Povukao sam  se, a oni su krenuli ka N.R. zamahujući palicama i noževima. Moj drug je preskočio ogradu i ušao u jedno od okolnih dvorišta – kaže naš sagovornik.

Kako je N.R. izbegao opasnost, prema rečima B.Dj. napadači su krenuli ka njemu. 

– Besni što je moj drug umakao, počeli su da me udaraju palicama, uz pretnje i psovke. Dobio sam više jakih udaraca u predelu celog tela. Pokušao sam da se sklonim u jedno od dvorišta, ali su i tamo nastavili da me biju palicama. Tu sam dobio i tri uboda nekim manjim nožem – jedan dublji u predelu leve butine i dva manje opasna u predelu leđa, sa leve strane kičmenog stuba i u levo rame.

Napadnuti kaže da su se posle toga ovi odvezli kolima u nepoznatom pravcu, ali su se nakon desetak minuta vratili.

PRIVEDENI NEGIRAJU DELO
Advokat Novica ZDRAVKOVIĆ, angažovan kao branilac privedenih Jovanovića i Zdravkovića, kaže da su njegovi klijenti u izjavi pred policijom rekli da nemaju nikakve veze sa kritičnim događajem. Njihovo saslušanje kod istražnog sudije, na kome bi se prema saznanjima „Vranjskih“ mogao pojaviti i trećeosumnjičeni Janjić koji je za policiju još uvek u bekstvu, bilo je zakazano za juče u vreme zaključenja ovog broja „Vranjskih“. Tako da bi u momentu kada se ovaj broj novina nađe u rukama čitalaca oni mogli biti na slobodi, ukoliko istražni sudija ne odluči drugačije.
– Privedeni mladići negiraju delo „nasilničko ponašanje“ za koje ih policija sumnjiči, čak i činjenicu da su bili na mestu te tuče – kaže advokat Zdravković.

– Valjda su imali nameru da nađu mog druga N.R. Čim su izašli iz automobila, počeli su da lome palicama moja kola. Uzeli su mi ključeve i bacili ih preko krovova, skinuli mi tablice. Tada je naišla policija, pa su pobegli. Policajcima sam odmah dao izjavu, koliko sam mogao u tom stanju. Policija je pozvala vozilo hitne pomoći koje me prebacilo do Odeljenja hirurgije zdravstvenog centra. Tu su mi sanirane povrede i ostao sam na lečenju tri dana.

B.Dj. na kraju napominje da nikada ranije nije imao sukobe sa onima koji su ga napali, da je student, neosuđivan i da nikada nije imao posla sa zakonom.

– Samo sam kolateralna šteta – zaključuje oštećeni.

NA RATNOJ NOZI

Pretnje, tuče, jurnjave automobilima trajale su mesecima unazad. Onda se početkom aprila ove godine dogodila i tuča u Ulici Brankovoj kada su Ranđelović i njegovi navodno zamenili neke klince sa „brazilcima“, pa su nedužni momci dobili po koji udarac palicama, opet kao „kolateralna šteta“. Policija sve vreme negira da su ove grupe organizovane, a policijske starešine da stvari u vezi čestih sukoba među tim mladićima drže pod kontrolom.

(KOMPLETAN TEKST PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANjU)

 

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar