20. MAJ



Iako su se demokrate i socijalisti dogovorili da ponovo zajedno naprave vladu, a shodno tome njihovi predstavnici u Vranju najavili buduću saradnju, nema tog političara koji vam na konkretno pitanje neće odgovoriti dobrodušnom frazom tipa hajde da sačekamo ponedeljak.

Da podsetimo: dan pre, u nedelju, drugi predsednički krug trče Boris Tadić i Toma Nikolić, lider stranke sa kojom, mada je osvojila najviše glasova na Djurđevdan, niko neće u vladu. Sad, ako su se Tadić i Dačić već sve lepo dogovorili, čemu onda čekanje ponedeljka posle 20. maja?



Kad smo to pitali jednog socijalistu ovdašnjeg, pomalo nam je zbunjeno odgovorio da će se tada znati konačan raspored snaga. Sumnjičavi kakvi jesmo, pomislismo neće li to možda Ivica, u slučaju pobede Master Menadžera, okrenuti drugu stranu pendreka i pružiti je taze akademcu koji je svojevremeno prodao stan dobijen od države tokom bombardovanja jer, kako je izjavio, ne želi da živi u ulici koja nosi ime Zorana Djinđića gde se nalazila otuđena nekretnina. Setimo li se, uprkos luli mira koju su onomad popušili Tadić i Dačić, aluzije Dušana Bajatovića da kako je „jedan već platio“, shvatićemo da u zemlji Srbiji ništa nije nemoguće. Zamislite, dragi čitaoče, takav scenario: Master predsednik, Koferče premijer, Jorgovanka da vodi finansije a univerzalni Vučić, kao u zlatna vremena, medije i informisanje! U lokalu izaberite imena po svom nahođenju, ima ih onoliko. Brrrr!!! Deluje kao noćna mora, zar ne?! Ali, da i mi sačekamo 20. maj.



Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar