Promocija šampiona



Čekajući nove izazove: Milenković, Bruka protiv Ekonomca: Krstić, ,

DUGOVANjA
Najvećea dugovanja od predstavnika Pčinjskog regiona ima KK Jug, 54.000 dinara za dug po osnovu članarine i 9.000 za kazne. Potom, KK BSK Junior, 10.000 za kazne, i KK Morva, 4.000 za kazne.
Ako je za utehu, gotovo sve ekipe u regionu jugoistočne Srbije duguju, a neke od njih puno više od KK Jug.



Čekajući nove izazove: MilenkovićKošarkaši Morave odigraće u subotu (28. april od 18 časova) revijalna utakmicu protiv repšrezentacije Prve srpeske lige „istok“, kada će im  biti dodeljen namenjen prvaku lige.

Prema rečima Nebojše Krstića, komesara lige, prvenstvo je proteklo regularno, a tri ekipe su do poslednjeg kola vodile borbu za prvaka: Morava, Jablanica i Pirot. Ništa manje nije bilo zanimljivo ni u borbi za opstanak, gde je više ekipa strepilo do samog završetka prvenstva. Na kraju, prema opštim procenma, ispala je najslabija ekipa, KK Eko Basket iz Niša.



Ono što je dobro za region istočne Srbije je to što je ekipa Napretka iz Aleksinca ostala u Prvoj „NB“ ligi, a niški Konstantin se plasirao u Super ligu. Zahvaljujući Aleksinčanima, koji su opstnak izborili pobedama kod kuće nad Spartakom iz Subotice i Jagodinom, ekipa vranjskog Juga je je i dalje srpskoligaš.

Najbolji strelac lige je, kao i u prethodne dve sezone, Milan Veljković iz zaječarske Mladosti, drugi je vetaran Slobodan Mitić, član KK BSK Juniora, a treći Milan Milenković, najbolji strelac šampionske ekipe.

 

Bruka protiv Ekonomca: KrstićFUTSAL: PRVA LIGA SRBIJE

Neslavan kraj sezone

Fudbaleri Kluba malog fudbla Vranje neslavno su završili prvenstvo u Prvoj ligi. Prvo su u polufinalu Kupa Srbije izgubili na svom parketu od Ekonomca, rezultatom 7:1, a potom u poslednjem kolu prvenstva od iste ekipe u Kragujevcu, rezultatom 8:0. Ko zna koliko bi golova bilo u mreži mladog golmana Tasića da fudbaleri iz Kragujevca nisu postupli džentlamenski i u 25 minutu, pri rezultatu 8:0, „stali“. Utakmica inače traje 40. minuta.

Trener Jović bio je na velikim mukama jer nije mogao da računa na povređenog Stojanovića, odsutnog Milošta Trajkovića i golmana Žikicu Ristića, koje mladi igrači nisu uspeli da dostojno zamene.

Prvenstvo je pokazalo strogu podelu po kvalitetu između ekipa. Ekonomac i Marbo Intermeco su skup profesionalaca-reprezentativaca, ekipe Kolubare i Smedereva su srednjeg kvliteta, ali bez odgovarajuće materijalne potpore, a svi ostali su „druga“ liga.

Fudbaleri Vranja, koji su do pre dva kola bili kandidati za plej of i borbu za prvaka države, na kraju moraju biti zadovoljni opstankom.

KMF EKONOMAC – KMF VRANjE 8:0

Kragujevac. Gledalaca: 300, Prvi sudija: Sreten  Vasić, Drugi sudija: Aleksandar Komadinić.

Ekonomac: Aksentijević, Djorđević, Cvetanović, Novaković, Rakić, Bojović, Lazić, Kocić, Vesić, Rajčević, Jovanović, Dodo, Janjić. Trener Ivan Božović.

Vranje: Djorđević,  Danijel Stošić, Dušan Stošić, Predrag Nikolić, Stefan Novković, Milan Tasić, Stefan Dimčić, Dejan Krstić, Dimitrije Trajković. Trener: Goran Jović.

Strelci: 1:0 – Dodo u 3,  2:0 – Rajčević u 6, 3:0 – Janjić u 11, 4:0 – Rajčević u 13, 5:0 – Novaković u 19, 6:0 – Vesić u 20, 7:0 – Lazić u 24, 8:0 – Novaković u 25 minutu. 

Igrač utakmice: Slobodan Rajčević (Ekonomac).

 

URAAA
SLOBODAN MITIĆ, košarkaš KK BSK Junior,

iako ima 44 godine drugi je strelac Prve srpske lige „Istok“. Popularni Žuća je i ove sezone briljirao pod koševima i svojim iskustvom i autoritetom doprineo da KK BSK Junior iz Bujanovca ostane u ligi.

 

UAAA
DEJAN IVANOVIĆ, predsednik Okružnog fudbalskog saveza,

Jer prema rečima pojedinih prisutnih trenera nije dozvilio Draganu Antiću Recku da se kandiduje za predsednika organizacije, čime je propustio priliku da na direktnom glasanju oproba svoju snagu i uticaj u organizaciji.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar