POSETIOCI



Ovih dana jedan moj preijatelj, inače privatni preduzetnik, rekao mi je da ne može da se odbrani od stranačkih aktivista koji bi da posete njegovu firmu i da se upoznaju sa rezultatima poslovanja. Čovek mi još kaže da mu političari nevino objašnjavaaju kako oni sada idu svuda u obilazak, da tu nema ništa čudno i da će, kada dođu na vlast, sve biti bolje, pogotovu za razvoj biznisa.

Neko bi rekao da je sve to zapravo napredak, za razliku od divljenja štalskom ambijentu i maženja krava. Moj prijatelj, međutim, ne deli to mišljenje.



– Iz nekih stranaka prvo dovedu kamere, kao da igra mečka, pa onda pitaju da l mogu da me posete – kaže on.

Drugi mu čak obećavaju „žive“ pare, kad pobede.



– Kažu, glasaj za nas, dobijaš posle 20.000 evra na ruke. Potpuno su poludeli – jada mi se ovaj preduzetnik.

Kako je rešio problem?

– Neke sam pustio, neke sam morao da uljudno da odbijem, a neke, bogami, da izbacim iz prostorija firme – objašnjava ovaj čovek.

On dodaje da je pre desetak godina poverovao političarima da će biti bolje. Danas je razočaran i razmišlja o napuštanju biznisa, jer radi za državu i plate zaposlenih.

Da li će našim političarima neko najzad da objasni da nije na njima da otvaraju firme i radna mesta? Jer da to znaju, radili bi u privredi. Ne bi živeli od prodavanja magle.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar