PUTUJUĆI CIRKUS



Na svakom uglu, kao oni pajaci iz kutije, ovih nam se dana keze naši vrli političari obećavajući nam svetliju budućnost. Oni koji su proteklih godina i decenija bili na vlasti tvrde da će, ukoliko im opet ukažemo poverenje, raditi sve ono što su i do sada mogli a nisu. Da će departizovati državu, da neće zapošljavati stranačke već stručne ljude, da će potkresti birokratiju i administraciju, suzbiti korupciju i dovesti investitore, da će… Sredinom devedesetih u Srbiji je bio popularan grafit „voleo bih da živim u zemlji iz dnevnika državne televizije“! Tako je većina nas sigurno ovih dana poželela da živi u zemlji iz predizbornih TV spotova.

Predsednik države i Demokratske stranke miluje telad koja ga posmatra telećim pogledom, na njivi kojoj se ne vidi kraj razgovara sa, kako se to nekada govorilo, individualnim poljoprivrednim proizvođačem, vizionarski zagledan negde u daljinu, pa onda sa privatnikom koji kaže kako mu nije cilj da se obogati (a šta je onda cilj kapitaliste), nego da, eto, pomogne za opšte dobro. Dinkić Mlađan se za to vreme kune da će iskoreniti partijsko zapošljavanje, njegovi šatro to nisu radili ni do sada, evo majke mi, naivni Mlađa bavio se samo dovođenjem investitora kojima su subvencije iz džepa davali on, Kalanovićka i ekipa, i deljenjem onih 1.000 evra.



Ivica Dačić odlučio da zvanični deo terapije u lečenju narkomanije postanu pendrek i lopata, koju će mu možda, pošto se prekvalifikovao, pozajmiti bivši grobar a novopečeni master ekonomista Toma, koji devedesetih nikako nije bio u vlasti, kao ni Ivica, koji nikad ni na koji način nije opštio sa Vojvodom i koji nikada nije pravio one jezive aluzije na račun pokojnog premijera i Tita.

 Da ne zaboravimo i velikomučenika Koštunicu, koji je, sirom’a,  jedini ostao na braniku Kosova, domaćima D.M. Palmu, Vuka Čedinog i ostale artiste putujućeg izbornog cirkusa.



Kome, dakle, od njih poveriti glas, pitaju se sluđeni građani Srbije na čije kratko pamćenje ovi umetnici i te kako računaju. Od Djurđevdana će posle biti lakše!

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar