Nećemo političare u klubu



Naslednici tradicije: GRK Mladost, Poraz posle promene pravila: Nedeljković (skroz desno)

Naslednici tradicije: GRK MladostNa osnivačkoj Skupština Gradskog rukometnog kluba Mladost 16. Marta delegati su izabrali Milana Nastića za predsednika kluba a Vladana Milanovića i Miloša Jankovića za potpresednike, dok će ostali organi kluba biće nakndano formirani.



Miodrag Nikolioć Robi, trener i jedan od  pokretača osnivanja kluba, smatra da su posle dužeg vremena u Vranju udareni temlji kluba u kome se politika neće mešati i igrati odlučujuću ulogu.

– Smatramo da je ovo istorijski dan, ne samo za vranjski rukomet, nego i sport u celini. Za predsednika je izabran privatni preduzetnik, a za potpresednike dvojica naših bivših rukometaša iz mlađe garde– kaže Nikolić.



Upravni i Nadzorni odbor formiraće se naknadno. Klub će u UO kooptirati samo jednog predstavnika lokalne samouprave koga odredi gradska vlast i jednog iz Sportskog saveza.

– Od lokalne vlasti tražićemo i jednog predstavnika u NO. Podneli smo zahtev da budemo punopravni član SS, da koristimo Sportsku halu kao i ostali sportski kolektivi i da dobijemo deo materijalnih sredstava za rad pošto smo po članu 147. Zakona o sportu klub od posebnog značaja za grad. Deo sredstava klub će imati od sponzora– ističe Nikolić.

BEZ PODRŠKE ANTIĆA
Delegati i rukometaši GRK Mladost Skupštinu su održali u Gradskoj biblioteci, iako je bilo najavljeno da će biti održana u sali Sportskog saveza.
– Zoran Antić nam nije dozvolio da Skupštinu održimo u prostorijama Sportskog saveza sa obrazloženjem da nismo podneli pismeni zahtev. Do srede je sve bilo u redu, sve je bilo dogovoreno i zakazano, ali Antić ponovo pokazuje da klub ne može da funcvioniše u Vranju ako nije pod političkim patronatom. Nastavljamo borbu za prvi gradski klub koji će podržati lokalna vlast, ali koji neće biti u rukama političara. Pobedićemo, jer iza nas stoje mladi rukometaši, njihovi roditelji i veći deo rukometne javnosti u Vranju – kaže Nikolić.

 

Poraz posle promene pravila: Nedeljković (skroz desno)KIK BOKS

Vranjanci poraženi u Tuluzu

Mioroljub Nedeljković Musa i Slađan Dragišić, vranjski kik bokseri, neuspešno su se okušali u profesionalnoj konkurenciji, boksujući u Tuluzu u Francuskoj.

-Nedeljković je trebalo da boksuje u diciplini ful kontakt, pet rundi po dva minuta, ali kada smo stigli saznali smo da je promenjeno u 10 rundi, samo da bi se ugodilo francuskom bokseru Bertandu Fleuretu, evropskom prvaku u ISKA federaciji. Da se boksovalo u pet rundi pitanje je ko bi bio pobednik. Ovako, pobedio Musu u devetoj rundi nakon jednog snažnog udarca u plaksus i prekida borbe – kaže Verdran Tašković, trener vranjskih boksera.

Slađan Dragišić je boksovao u disciplini mujtai i izgubio od Kestet Paskala na poene 3:0. Meč je održan u pet rundi od po dva minuta.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar