TAČNO U PODNE



U ponedeljak, simbolično tačno u podne, Boris Tadić zvanično je otvorio izborni obračun čiji će pobednik biti poznat na Djurđevdanak. Predsednik se i dalje kao femka da li da izgura mandat do kraja (do početka 2013.) ili da podnese ostavku pa da se i predsednički izbori održe 6. maja, mada je mnogo sigurnije stranačku kampanju voditi kao predsednik države nego kao predsednik stranke.  

Ova odluka, međutim, neće mnogo uticati na predizbornu kampanju u našem gradu, pa svi oni sa slabijim stomakom i živcima neka se pripaze. Otvara se sezona pljuvanja, klevetanja, podmetanja i lažnih obećanja. Dobićemo virtuelnu projekciju budućnosti, ali će samo naivni poželeti da žive u njoj.  U naredne četiri godine otvoriće se hiljade i hiljade novih radnih mesta, dobićemo nove ulice, osvetljenje, asfalt u svakom sokaku, vodovode i kanalizacije kojima teku med i mleko. A investitori, evo samo što nisu, čekaju na naplatnoj rampi kod Naisa da pobede najbolji.



Ponuda  na ovogodišnjem izbornom buvljaku je skromna, prodaju se modeli od pre četiri godine. Stara lica sa starim pričama. Osim nekih ekstrema, svi nude Evropu koja postaje vrhovna predizborna mantra umesto Kosova. Uostalom, kao što su nam obećali pred prošle izbore, sačuvali smo teritorijalni integritet i suverenitet pa je ta priča gotova. Evropo, čuvaj se, mi dolazimo!

U Vranju više neće biti nezaposlenih, posao će dobiti stručni a ne podobni kao do sada, kriminal će biti iskorenjen, lopovi će završiti u zatvoru. Samo kad pobede naši.



A ko su naši kad svi nude isto? Evo Čeda Jovanović i Toma Nikolić u jednoj TV emisiji pre neki dan nisu jedan drugog ni pogledali popreko. Ali su se zato dvojica dojučerašnjih partnera umao povatali za gušu. Totalno ludilo! Ovde u lokalu front se tek otvara pa su razna čuda moguća. Ako primenimo ekonomski rezon po kome skromna ponuda podiže cenu, znači li to da će nas ovo glasanje papreno koštati?

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar