Nastvljamo tradiciju RK Vranje



Uskoro prvoligaši: Nikolić

RK VRANjE 1957. – „HAJDUČKI“ KLUB
Trener Nikolić smatra da je novoformirani RK Vranje 1957. neligitiman i da se oni koji se nasilnički ponašaju u vranjskom rukometu udalje iz sporta zbog dobrobiti mladih rukometaša.
– Taj klub je neligitiman, privremeno je registrovan i po propisima RSS ne može da se takmiči. Nije bilo osnivačke Skupštine, nemaju legitimne upravljačke i nadzorne organe kluba, nemaju podršku sportske javnosti osim dela političke vrhuške. Sramno je da klub osnivaju oni koji su učestvovali u ukidanju RK Vranje – navodi Nikolić.
Prema tvrđenju komesara Druge srpske lige „južna pruga“, Nebojše Veljkovića, RK Vranje 1957. je privremeno registrovan po odluci Međokružnog rukometnog saveza. Po toj odluci zastupnik kluba je Nebojša Zupančić, do trenutka kada se izabru organi kluba i on zavede u Agenciju za privredni registar.
– Hoćemo da pomognemo rukomet u Vranju, zato i izlazimo u susret svima koji žele dobro klubu. Samo kršenja zakona nećemo dozvoliti i očekujemo da merodavni ljudi u vranjskoj gradskoj vlasti i rukometu stvore odgovarajuće uslove da se krene sa kvalitetnim radom i rezultatskim pomakom. Ponavaljam, mi smo tu da maksimalno pomognemo – izjavio je Veljković.
Trener Nikolić tvrdi da će oni koji su pokušali da „hajdučki“ stvore novi klub morati sportskoj javnosti da obajasne zašto ukidaju RK Vranje koji još uvak postoji i vodi se u registru RSS.
– Početkom marta RK Vranje je trebao da odigra četvrtfinalnu kup utalkmicu sa šabačkom Metaloplastiokom, ali su prestonički mediji javili da je klub otkazao učešće. Ko je otkazao, a ko formirao privremeno, 2. februara, novi klub? Moraće da se izjasne, jer niko nema prava de se igra sa velikim brojem istinskih ljubitelja rukometa – navodi Nikolić.
Ako su mislili da će osniivanjem novog kluba izbeći dugovanja po raznim osnovama, kaže Nikolić, grdno se varaju.
– Svi, kojima se duguje, potražuju sada od dužnikovog dužnika, a to je Sportski savez Grada Vranja. Samo trener Nebojša Laković potražuje 9.600 evra. A, tek brojna dugovanja rukometašima, dugovanja prema motelu „Papilon“ i druga?! Ko je sklapao takve i tolike ugovore, moraće jednom neko da se pita – ističe Nikolić.



Uskoro prvoligaši: NikolićVranje je dobilo novi rukometni klub – GRK Mladost. Grupa rukometnih entuzijasta sa mladim rukometašima, njihovim roditeljima i trenerom Miodragom NIKOLIĆEM Robijem, zakazala je osnivačku Skupštinu za četvrtak 15. mart.

– Gradski rukometni klub Mladost nastaviće tradiciju vranjskog klupskog rukometa dugu 55 godina. Klub je formiran od dečaka iz OŠ „Branko Radičević“, koja godinama daje gro igrača za mlađe selekcije RK Vranje. Nakon nestanka RK Vranje sa rukometne scene Srbije morali smo nešto da preduzmemo, jer više od pedeset dečaka, rođenih od 1997. do 2000. Godine je to zahtevalo od nas. Tu je bio i apel roditelja, a onda su se oglasili i sponzori. Zato nam je drago što će dečaci imati svoj rukometni dom – kaže Nikolić.



U okviru OŠ „Branko Radičević“ postojao je projakat „Sportom protiv deformiteta“ kojim su obezbeđeni uslovi i sredstva za rad u rukometu. To je doprinelo da ekipa škole u rukometu bude nekoliko godina u samom vrhu u Srbiji.  

– Projekat je 2008. godine prerastao u sportsko društvo „Nova“, koje je registrovano kod Ministrarstva za sport i omladinu, tako da smo  imali sve preduslove za formiranje rukometnog kluba – ističe Nikolić.

Mladi rukometaši škole bili su baza za RK Vranje i kao pionirska selekcija igrali su dve godine za redom pionirsku Super ligu, 2008. i 2009. godine.

– Stvorili smo niz kvalitetnih rukometaša, od kojih mnogi igraju u prvoligaškim klubovima, u Srbiji i inostranstvu. To nam je bio dodatni motiv da krenemo sa osnivanjem kluba. Cilj je da se takmičimo u generacijskim ligama, u mlađim kategorijama RSS, a kroz ta takmičenja da stvaramo što veći broj kvalitetnih rukometaša za seniorska takmičenja i brz povratak u ligu koja odgovara renomeu kluba i grada – ističe Nikolić.

Klub je otvoren i za seniore, i od njihovog priliva i trenutnog kvaliteta zavisiće kada će se GRK Mladost uključiti u Drugu srpsku ligu „južna pruga“.

– Nećemo žuriti, ali kada krenemo znam da ćemo se zaustaviti u Prvoj ligi – kategoričan je Nikolić.

Na osnivačkoj Skupštini, od strane delegata, biće izabrani legitimni organi kluba, pre svega predsednik i dva potpresednika.

– Kada oformimo Upravni odbor i Nadzorni odbor klub ćemo prijaviti u Agenciji za privredne registre i delovaćemo potpuno transparentno. Baviću se trenerskim pozivom, ali zbog potreba kluba angažovaćemo još trenera, iskusnih i mladih – navodi Nikolić.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar