Hiljadu evra umesto tangi



JARČEV DOL: Djan Mla Dinar, predsednik Ujedinjenih revolveraša snajperista, svečano je prvi čestitao početak nove predizborne kampanje građanima Trgotrtomlatnice. U duhu svoje politike premijerizacije sa osvrtom na regionalizaciju, odlučio se da okean zdravlja, more sreće, reke veselja i potoke para poželi žiteljima mesta na dalekom jugoistoku Strovalije.

– Dragi građani Trgotrtomlatnice i okolnih planinskih katuna, za vas ne važi molba da izdržite još malo jer vi ste izdržljiv narod, izdržljiviji od vaših komšija vukova i lisica. Vremena će se uskoro promeniti i ubuduće nećete više da dobijate tange i mrtvačke cipele kao humanitarnu pomoć, a zadržavanjem vaših para u vašem budžetu moći ćete da za razne Nove godine priredite veličanstven vatromet, da osvetlite novosagrađene mostove i da povećate budžet za Dane strovalijskih bahanalija u Jarčevom Trtištu – kaže se, između ostalog,  u čestitci.



Djan Mla Dinar dalje navodi da je Novu godinu čestitao u duhu najavljene decentralizacije  unapred, a ne unazad jer oni teže budućnosti, blagostanju, uprkos neizvesnosti koju život i smrt donose.

CRNA UTEPANA REKA: Djan Mla Dinaru se u ime građana Trgotrtomlatnice zahvalio njihov glavešina i predsednik lovačke sekcije Dare Bela Čarapa, ne birajući reči:



– Vaša čestitka je dirnula ne samo građane Trgotrtomlatnice nego i one iz Radovanjice, Crvenog Šo Ši gradišta, Dum dum bije, Crne utepane reke, Lisičje Lesnice i Na vrh planine Trnice, Marganovog kladenca, Orlovog Goločevca i ostalih sela. Iako nismo iz iste partije, podstakli ste nas da u ovim slavljeničkim noćima razmišljamo šta je najbolje za nas. Ako sam dobro čitao između vaših redova, najbolje i najlepše bi bilo da sve partije koje imaju svoje predstavnike i dovoljno pristalica izađu zajedno na izbore. Time bismo izbegli neizvesnost i podele, a vlast bi podelili prema broju učlanjnih u partije, a neopredeljene bi proporcionalno dodali. U toku četvorogodišnjeg mandata svi nezaposleni iz svih partija u vlasti dobili bi šansu da ne rade ništa po mesec-dva na određeno, a za to prime urednu novčanu nadoknadu. Time bismo sačuvali vrednosti višestranačja – izjavio je Dare Bela Čarapa.

U Vranje sve se onodi
U Vranje se onoduje da se povidi rabota;
Ubavo se onodi ako te cuculeja ne kara.
Na tan’lk, da maslo ne prekara dara,
Da se onodi je arno, toj neje sramota.

Od rano sabajle svaki si odi da onodi,
Sal’te zalangur, akmak i amza cel d’n aluje.
Što rabotiš komšijo, tiki takoj nese pituje,
Nego, airlija rabota. Takoj treba, takoj godi.

Svugde oko tebe, sve je onoduvanje;
Mora da si jerbap da bi razumeja,
Kude je bija, što je onodeja.
Ete, takoj, takoj je u našo Vranje.

URE URULEJKA: Ure Urulejka, glavešina Ujedinjenih revolveraša snajperista iz zbirišta Vrana, sa čukom u rukama umesto injekcije, zahvalio se Daretu Beloj Čarapi, glavešini Trgotrtomlatinice, preko regionalne televizijske stanice Kukavica, na čijem čelu je njihov kafanski i kućni prijatelj Zunzar Zuki Pačedarević. 

– Zbog brojnih rođačkih veza zbirište Trgotrtomlatnica je s pravom deo zbirišta Vrana i svi znamo da su odatle recepsisi svinjskog miomirisnog sapuna koji su koristile Belo Lenče, Stanika Bolna Legaše, Kata Neudata, Mitkina Taša i Sojka Ptica. Znali smo da ćete Vi biti prvi, i ne daj Bože jedini, koji ćete podržati našeg vođu Djan Mla Dinara. Podržaćete ga dostojanstveno ne stideći se nikoga i ničega. Neka su vam zdrave ruke, pamet neka vas vodi. Živeli nam do vašeg sudnjeg dana – prekrstio se tri puta na kraju obraćanja Ure Urulejka.

OKLEPANO DEVOJČE: Građani Trgotrtomlatnice, okupljeni oko zavičajnog udruženja „Niz brdo i lajno se kotrlja“, saznavši za čestitku Djan Mla Dinara, u kafani „Kod Oklepano Devojče“, reagovali su odmah, konstruktivno i vizionarski. Petronije Lipsana Kokoška, kao istaknuti član udruženja, jasno ističe: „Ciljevi našeg udruženja poklapaju se sa ciljevima naših političara, mi hoćemo da u Trgotrtomlatnici i okolnim katunima stigne što više državnog novca, kako bismo  mogli da dođemo do ideje koja će nam ponuditi viziju ribolova na suvom“ – naveo je Petronije.

Građani Trgotrtomlatnice, u većini povoljno reaguju na čestitku Djan Mla Dinara, smatrajući da ima nade za njih, i da 1.000 evra poklona umesto tangi i mrtvačkih cipela, nakon nastupajućih izbora, po svakom Trtomlatniku, može da bude ta nova ideja i vizija.

PODRŠKA: S pesmom podrške, „U Vranje sve se onodi“, građanima Trgotrtomlatnice, javio se naš saradnik iz Zbirišta Vrana, pod pseudonimom „Šapranački glogov kolac“.

Pratite InfoVranjske.rs i na Facebook stranici portala.



  • Ostavi komentar